Jaaroverzicht

De beste feelgood stukken van 2017

De beste feelgood stukken van 2017

Staat na al die dramatische jaaroverzichten het huilen je nader dan het lachen? Lees dan een van onze grappige columns of openhartige getuigenissen. Want zoals schrijfster Stella Bergsma in ons zesde bookzine al zei: “Waarom zijn we niet allemaal wat eerlijker? Het maakt allemaal niet zo veel uit. Het is het leven maar.”

Weg met perfecte diners: hier is het Shitty Dinner!


Jezus, het is dringend tijd voor etentjes waar je zelf ook iets aan hebt, als je ze organiseert, vinden Sara en Zita Theunynck. Enter het Shitty Dinner, waarbij je niet naar de winkel mag voor ingrediënten, je huis niet mag opruimen en chips gewoon rechtstreeks uit de zak eet. Winning!

Lang leve saaie seks


Hoe houd je de seks spannend als je al meer dan 10 jaar samen bent met dezelfde partner. Het antwoord is simpel: niet. maar is spannende seks altijd betere seks? Onze gastredactrice vindt alvast van niet. “Geen eetbare slipjes of anale kralen in onze nachtkastjes. We doen wat goed voelt, maar forceren niets.”

Een hart onder de riem van alle tall girls


Deze is voor alle lange slungels, reuzinnen en schoenmaatjes 43: recht je rug en geniet van je lengte in plaats van je ervoor te schamen. Redactrice Camille schreef jullie een selflove note: “Kort of lang, we hebben allemaal issues. Hou van jezelf net omdát je groot bent.”

Steek die anti-celullite crème toch in je reet


Hoofdredactrice Jozefien geeft je acht redenen waarom je geen anti-cellulitecrème moet kopen. Waaronder ‘het werkt niet’, ‘iedereen heeft het’ en ‘het komt altijd terug’. Zo eis je je lichaam terug van de schoonheidsindustrie en reclamemakers.

Hier is mijn gewicht, te nemen of te laten


Body positivity activiste Sabine Peeters wil zichzelf niet langer verstoppen. Ze is het beu om in een maatschappij te leven waarin er een even groot taboe rust op het cijfer van de weegschaal als rond het cijfer op onze loonbrief. En daarom doet zij een coming-out.

Emoshit introduceert een nieuwe verkeersregel


Het leven is zo al een puinhoop, als je dan ook nog met een ellendige regenfrak op de fiets zit, moet de wereld gewoon een beetje meewerken. daarom introduceert Zita een nieuwe verkeersregel, die op veel sympathie kon rekenen van de fietsers.

Waarom ouder worden leuker is dan je denkt


Bang om oud te worden? Nergens voor nodig, vindt Jozefien. “Al bij al is ouder worden gewoon een groot feest. Misschien niet met dansen op de tafel en kotsen in het toilet, maar wel met goeie vrienden, gesprekken die de volgende ochtend nog blijven hangen en vooral een comfortabel bed aan het eind van de avond.”

Uitgetest: online leren masturberen


We weten allemaal dat af en toe eens lekker klaarkomen goed is voor je geluksgevoel. Reden genoeg dus om te oefenen en er steeds beter in te worden. Wij deden een online cursus masturberen en gaven onze tips aan jou door. Graag gedaan.

Stereotypen zijn bullshit

Dat wisten we natuurlijk al, maar illustratrice Nanoe zet nog eens haarfijn op een rijtje waarom de meeste man-vrouw clichés zo’n ongelooflijke onzin zijn.

Free the female fart!


Laat een man een scheet, weerklinkt er hier en daar licht gegniffel, af en toe een stille ‘pardon’ uit de richting van de producent. Doet een vrouw hetzelfde, is ze al snel ‘een ranzig wijf’. Want inderdaad, vrouwenscheten zijn voor veel mensen nog altijd not done. Tijd om dat eens te doorbreken. Toet toet!

De grote zeemeermin


Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Redactrice Ann-Marie Cordia schrijft er telkens een modern sprookje bij. Soms bitterzoet, maar vaak ook heel hilarisch, zoals deze over een vrouw die een zeemeermin wil worden.

Omhels je innerlijke seut en ga voor die goeie nachtrust!

Van goed slapen, word je een beter mens. Jozefien is ervaringsdeskundige in slaapproblemen overwinnen en geeft je haar niet voor de hand liggende tips. Van loopgravenslapen tot de lijkhouding, doe er je voordeel mee!

Hairgoals: mannen over hun lange haar


Dit is werkelijk een van de mooiste producties van het jaar. Fotografie Sarah heeft een fascinatie voor mannen met lang haar en vroeg hen hoe belangrijk hun haar voor hen is. “Als ik mijn haar zou knippen, dan ben ik niemand meer!”

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen