Emoshit

Emoshit introduceert een nieuwe verkeersregel

Emoshit introduceert een nieuwe verkeersregel

Emoshit doet een vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel als het regent. Want het leven is zo al een puinhoop, als je dan ook nog met een ellendige regenfrak op de fiets zit, moet de wereld gewoon een beetje meewerken.


ZIE.

Wij hebben een vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel. Een eenvoudige en duidelijke regel. Een eerlijke en rechtvaardige regel. En hij zou veel tristesse de wereld uit helpen.

Stel u even deze situatie voor: het regent. Het regent echt hard. Met hard bedoelen we: ik moet nu naar buiten en als ik niet vertrek, kom ik te laat, maar ik ga toch nog wat wachten, want zo hard regent het. Je kruipt op je fiets. De eerste minuut probeer je nog moeite te doen om door te fietsen, zo kom je misschien nog droog aan. 1 minuut verder weet je: dit heeft geen zin, je haar gaat nat worden, je onderbroek ook, en toch blijf je grimmig door fietsen. Ellendig zielig. Zo zielig, is het.

“We kunnen binnenkort op Mars wonen, maar een regenjas maken waar mensen niet in zweten, ho maar.”

Je kan ook niet meer zo goed remmen, want oh ja, dat hadden we nog niet gezegd, het regent niet alleen, het is ook koud. De regent sijpelt ondertussen zachtjes in je sokken. Je rug en oksels zijn ondertussen zowel nat van het zweet als van de regen. Want ja, we kunnen binnenkort op Mars wonen, maar een regenjas maken waar mensen niet in zweten, ho maar. En, er bengelt een dikke snottebel aan je neus, en je bent zo ver dat je niet eens meer de moeite doet om hem af te geven, je laat hem gewoon ellendig bengelen.  Zo’n moment. Conclusie: het leven is een puinhoop.

Nu, op dat zelfde moment rijdt een onschuldige automobilist lekker warm en droog naar zijn werk. Hij luistert naar een nummer van Bob Marley, er staat misschien een hete koffie te dampen in zijn bekerhouder (wie weet, het is mogelijk), en hoewel het regent, lijkt het alsof de zon uit zijn gat schijnt. Zo verpoept comfortabel zit die enthousiaste sloeber daar in zijn auto. Het verschil tussen twee dingen op aarde kan onmogelijk groter zijn dan het verschil op dit moment tussen jou en die automobilist. Nat versus droog. Ellendig stukske regenfrak versus een freaking huis op wielen. Zien jullie het?

Oké, hou u vast. Wie heeft er voorrang?
DIE CARPE DIEM-KOFFIEDRINKENDE UIT ZIJN GAT SCHIJNENDE BOB MARLEY MET Z’N HUIS OP WIELEN. JEZUS. CHRISTUS. GOD ALMACHTIG.

Is dat eerlijk, vinden jullie?
Is dat rechtvaardig?
Kan het niet anders?

“Onze nieuwe verkeersregel is zo eenvoudig als hij geniaal is.”

Wij denken van wel. Wij hebben zelfs een voorstel. Een volledig vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel dat we graag al eens bij jullie aftoetsen. Gewoon om  eens te testen hoe de Vlaamse onderstroom dit aanvoelt (haha, de Vlaamse onderstroom). We zijn van plan het binnenkort in te dienen bij De Kamer van Volksvertegenwoordigers als volledig vrijblijvend verkeersregel-voorstel (dat passeert toch zo, dat is net zoals een ijsje, dat glijdt er tussen).

Enfin, terug naar onze verkeersregel.
Hij is zo eenvoudig als hij geniaal is.

Hier komt ie:

Bij regen heeft de Fietser ALTIJD voorrang.

Even eenvoudig als voorrang van rechts. En op elke situatie toe te passen.

Het regent. Je komt van rechts, de fietser komt van links. Wie heeft voorrang? De Fietser (correct).
Het regent. Jij komt van links, de fietser komt van rechts. Wie heeft er voorrang? De Fietser (opnieuw correct).
Het regent. Jij rijdt op een voorrangsbaan, de fietser wil oversteken. Wie krijgt er voorrang? De Fietser (eenvoudig hé).
Het regent. De fietser staat aan een zebrapad. Wie heeft er voorrang? De Fietser (het zal wel zijn).
Het regent. Jij rijdt van je oprit en een fietser komt voorbij. Wie heeft er voorrang? De Fietser (zijt ge mee?).
Het regent. Jij rijdt op een rondpunt, er komt een fietser aan? Wie heeft er voorrang? Simpel. De Fietser.

Het enige wat nog moeten doen, is een definitie bedenken voor ‘regen’.
Who’s in?

 

Lees hier alle artikels van Emoshit
Zita en Sara Theunynck schrijven samen op hun blog genaamd Emoshit. ‘Want verstandige blogs met nuttige tips zijn er al genoeg.’
Foto: Istock

Schrijf je reactie

9 reacties
 • erna de brabandt says:

  Fietsers krijgen bij regenweer altijd voorrang van mij : van links, van rechts … maakt niet uit.
  Ook als het niet regent, geef ik hen gewoonlijk voorrang.
  Alleen jammer dat hun fietslichten het heel dikwijls niet doen : hier moeten zware boetes worden aangerekend.
  Ik ben van oordeel dat fietsers altijd voorrang moeten krijgen zoals in Denemarken.

 • Kristof says:

  Hmmm, en dat net als men in mijn gemeente vele voorrang van rechts-regels wil afschaffen… En hmmm, wat doet dit af aan het tot op de onderbroek doorweekt geraken…? En hmmm, gaat dit niet tot meer kop-staart-botsingen leiden bij de automobilisten die sowiso al niet meer kunnen rijden eens het “per definitie regent”? Volgens mij bekomt men hier alleen mee dat automobilisten meer moeten gaan opletten maar of het ook effectief iets uithaalt, betwijfel ik (zelfs als ondertussen fervent fietser, motard en automobilist) heel sterk. By the way, een fietser die tot op zijn ondergoed nat wordt is niet goed gekleed… En dan nog, het regent volgens Frank Debosere maar 7% van de tijd in ons Belgenlandje… Pffff, ik word “emo”tioneel van die “shit”… 😛 😀 😉

 • Ann says:

  YES!
  PS: naast een (imperfecte) regenjas, is een regenbroek ook handig en een extra paar schoenen (en sokken) in een waterdichte fietstas. Perfect is het niet: mijn broek was op sommige plaatsen toch nat deze morgen (dat heb je met een regenbroek met ritsten…), mijn haar was wat nat en het begin van de mouw van mijn shirt. Maar hey, mijn onderbroek was droog hoor ;-). En dankzij de kou, heb ik niet té veel gezweet (tip: neem altijd deo mee naar je werk als je fietst).

 • Kim says:

  I’m in, invoeren die regel!

 • Camille says:

  Haha, geweldig!!

 • Joke says:

  Ik bedenk me dat ook élke regendag! En vergeet ook de voetgangers niet, zeker diegenen die zo dapper zijn om hun (jammerende) kinderen te voet naar school te brengen zodat DIE CARPE DIEM-KOFFIEDRINKENDE UIT ZIJN GAT SCHIJNENDE BOB MARLEY MET Z’N HUIS OP WIELEN geen file krijgt aan de schoolpoort.

 • Marjolein says:

  Ik dacht vanmorgen precies hetzelfde, zeker als je ook nog een kind achterop hebt!

 • Luc Kumps says:

  Zijn er ook regels voor situaties met meer dan één fietser?

 • Lizzie says:

  Ik heb nog nooit zo hard gelachen op een natte vrijdagochtend. Heerlijk.

Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen