Doe tip

Charlie op de Boekenbeurs

Charlie op de Boekenbeurs

Het jaarlijkse feest van het Boek gaat vandaag weer van start. Deze keer loopt ie extra lang, van 29 oktober tot 12 november. Heb je even nood aan een fris gezicht in de zweterige hallen en drukke doorgangen, ga dan zeker eens langs bij een van onze auteurs. Wij zetten alle Charlies die een boek uitbrachten voor jullie op een rijtje!

Charlie redactrice en helft van het Emoshit–duo Zita debuteerde in mei dit jaar met ‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’. “Het heeft lang geduurd voordat ik durfde zeggen dat ik een boek geschreven had” vertelde ze aan ons in dit interview. Maar nu mag ze het van de daken schreeuwen. Haar boek is ondertussen al aan zijn vijfde druk toe en wij horen wel eens waaien dat er bij het lezen al eens een traantje wordt gelaten. Geen reden voor tranen op de Boekenbeurs echter: Zita gaat er op 1 november om 15u in gesprek met Roderik Six en op 5 november praat ze met haar vader Peter Theunynck (jaja, die heeft ook een boek geschreven!) over hun beider debuten. Aaww, schattig! Laat zeker ook je boek signeren tijdens een van deze signeersessies en doe een babbeltje met dit vrolijk taalwonder!

Zita Theunynck. Foto: Sarah Van Looy

Ook redactrice Dalilla is ondanks alle ‘De Slimste Mens’-drukte niet weg te slaan op de Boekenbeurs: met haar debuut ‘Brief aan Cooper en de wereld’ is ze er maar liefst vier dagen aanwezig. Ze vertelt op een aantal podia over haar levensverhaal en signeert met plezier haar boek voor wie dat wil. Alle data vind je hier. En hier lees je alvast een mooi hoofdstuk dat het boek niet gehaald heeft.

Dalilla Hermans. Foto: Jason Asaré

Onze expert in all things digital Thomas bracht dit jaar zijn eerste boek ‘Achter onze schermen’ uit, over de impact van moderne technologie op onze levens. Op donderdag 9 november praat hij met Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, over de ‘Uitdagingen en kansen van de digitale wereld’. Ook op 29 oktober en 1 november staat Thomas op de Boekenbeurs om zijn debuut te signeren. Technologie fangirls en –boys, represent! Waarom iedereen wakker zou moeten liggen van de impact van technologie, lees je hier.

Thomas Smolders: Foto: Sarah Van Looy

En ook nog dit: hoofdredactrice Jozefien modereert twee gesprekken met andere auteurs op de Boekenbeurs: op 31 oktober praat ze met Meyrem Almaci over haar nieuwe boek, ‘Respect is het nieuwe punk’, en op 2 november leidt ze een gesprek naar aanleiding van het boek ‘Ben ik een goede moeder?’ van Marijke Libert.

Natuurlijk kan je op de Boekenbeurs ook ons laatste printnummer over overdaad bewonderen, bepotelen en kopen. Je vindt al onze print edities op de stand van Uitgeverij Epo (Hal 2, stand 205) en ons nieuwste nummer bij de Groene Waterman (Hal 3, stand 305).

Tot dan, boekenwurmen!

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen