Burn-out Bingo

Speel Burn-out Bingo en neem de sprong naar een betekenisvolle job

Speel Burn-out Bingo en neem de sprong naar een betekenisvolle job

Een paar cijfers uit recent onderzoek: een op acht werknemers denkt binnen een jaar op te branden. De helft van de Vlaamse werknemers verwacht ooit een burn-out te krijgen. Het aantal dertigers dat met een burn-out thuis zit, is in vijf jaar verdubbeld. Burn- en bore-out, de kans is groot dat je er (indirect) mee te maken krijgt. Tom en Anthony van ‘Zwijgen is geen Optie’ besloten daarom de strijd aan te binden met werk waar je ziek van wordt. Voor zichzelf en voor anderen.

Tom en Anthony ken je van de interviewreeks ‘Zwijgen is geen Optie’, waarin ze durvers interviewen en zo maatschappelijk engagement willen promoten. En nu is er Burn-out Bingo: een videoboard waarin inspirerende mensen je helpen ontdekken hoe je zelf de wereld van morgen een beetje beter kunt maken dan vandaag. Hier vertellen ze waarom ze het doen en waarom.

Tom en Anthony: “Met het portretteren van mensen voor ‘Zwijgen is geen Optie’ verdienen we geen massa’s geld. Nooit eerder werkten we zo hard voor zo’n laag loon. Nooit eerder haalden we zoveel voldoening uit ons werk.

“Het is een zoektocht om ook in euro’s een bevestiging te krijgen van wat gevoelsmatig overduidelijk is: dit werk is waardevol.”

Hebben wij met ‘Zwijgen is geen Optie’ dan onze purpose en onze passion gevonden? Het zou fout zijn om het zo te benoemen. Want met woorden als passion en purpose stop je de twijfels weg. Zinvol werk is niet een soort heilige graal die je kunt vinden, het blijft aftasten en uitproberen. Het is bovenal een constante zoektocht om ook in euro’s een bevestiging te krijgen van wat gevoelsmatig overduidelijk is: dit werk is waardevol. Sommige dagen voel je je daar zekerder van dan andere. Op een familiefeest is het makkelijker pronken met meer loon dan met geluk.

Maar klagen is misplaatst. Onderdeel van het werk waar we zo zot van zijn, is het voeren van lange gesprekken met mensen die soortgelijke opofferingen doen. En de kritische vragen die het onzekere stemmetje in ons hoofd stelt, kunnen we daardoor gewoon aan een hele reeks inspirerende mensen voorleggen.

“Heeft het wel zin wat we doen?” vraagt de stem in ons hoofd.
“Het millimeterke, daar doen we het voor,” zegt de vrouw die met Bond Zonder Naam al jaren vecht om de vergetenen in deze samenleving een beter leven te geven.

“Zijn we niet naïef om zo weinig te verdienen?”
“De eerste tien jaar verdiende ik 1.000 euro in de maand,” zegt de vrouw achter het strafste lingeriemerk dat ons land rijk is.

“Laat jouw diepste onzekerheden tegenspreken door mensen die weten wat het is om de sprong naar een betekenisvolle job te nemen.”

Als twee post-Efteling kleuters rijden we na zulke interviews naar huis. Doodmoe maar euforisch. Want iedereen zegt in essentie hetzelfde: geen argument is zo sterk als elke ochtend opstaan met het gevoel dat jouw werk ertoe doet.

Met Burn-out Bingo willen we jou datzelfde gevoel geven. Laat jouw diepste onzekerheden tegenspreken door mensen die weten wat het is om de sprong naar een betekenisvolle job te nemen. Inclusief opofferingen.

En laat ons en jouw vrienden weten wat het met jou doet. Want de keuze die jij maakt, verandert ook ons leven. We staan niet vast in de file. We zijn de file.”

Speel de Burn-out Bingo

De komende 6 weken zullen we elke week een artikel publiceren dat meer inzicht geeft in de stemmetjes in je hoofd die je weerhouden van zinvol werk. Volg ons via Facebook en Twitter of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Meer info: www.zwijgenisgeenoptie.be
De Burn-out Bingo reeks kwam tot stand met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media

Schrijf je reactie

Zwijgen is geen optie maakt interviews met mensen voor wie zwijgen geen optie is. Engagement is voor hen geen hobby maar staat centraal in hun leven. Ze worden geportretteerd als inspiratie, om te ontdekken hoe we zelf de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken dan vandaag. Zwijgen is geen optie is een project van Weddingstreet Media.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen