Video

Straffe mensen voor de camera

Straffe mensen voor de camera

Tom en Anthony van ‘Zwijgen is geen optie’ interviewen geëngageerde mensen die geen blad voor de mond nemen – daar moesten we natuurlijk meer van weten. We vroegen de initiatiefnemers waarom ze dit videoproject gestart zijn en delen de eerste video in hun reeks: een interview met Murielle Scherre. Niet queen of porn Murielle, wel de moeder die zichzelf al 14 jaar een minimumloon uitkeert omdat ze weigert haar principes los te laten.


 

Wie zijn jullie en waarom begonnen jullie met ‘Zwijgen is geen optie’?
“Tom Mahy studeerde filosofie en regie, Anthony Bosschem haalde geen hoger diploma maar startte en verkocht een aantal bedrijfjes in online communicatie en technologie. Samen zijn we Weddingstreet Media aan het oprichten, een productietuinhuis dat “geëngageerd entertainment” maakt. Zwijgen is geen optie is gestart vanuit engagement. Verder helpt het platform ons ook om mogelijke partners of opdrachtgevers te leren kennen.”

Aan welke mensen en verhalen willen jullie een podium bieden?
“Op ‘Zwijgen is geen optie’ vind je bovenal interviews met mensen voor wie zwijgen geen optie is. Engagement is voor hen geen hobby maar staat centraal in hun leven. We portretteren hen als inspiratie, om te ontdekken hoe we zelf de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken dan vandaag.”

In onze interviews willen we tonen dat onze helden ook worstelen, moeilijke dagen hebben en offers brengen.

Jullie willen de wereld beter maken! Dat is cool. Hoe hopen jullie dat de video’s daar een stukje aan bijdragen?
“In een reactie op het interview met Murielle schreef Liesbeth Verhelst, ontwerpster van duurzame handtassen en accessoires: “Het is fijn te weten dat nog andere ontwerpers, hoe succesvol ik denk dat zij zijn, net als ik geen bergen geld scheppen.”

“We beschouwen iemand als Murielle als een heldin. Een vrouw die bovenmenselijke dingen doet. Maar daardoor lijkt het alsof we zelf niet zo kunnen leven. Alsof het voor haar haalbaar is maar voor ons niet. Alsof we niet sterk genoeg voor zijn om vast te houden aan de principes waar we in geloven.”

“In onze interviews willen we tonen dat het voor die helden ook niet eenvoudig is vast te houden aan hun principes. Dat ook zij worstelen, moeilijke dagen hebben en offers brengen. Maar dat, als puntje bij paaltje komt, er geen rijker leven bestaat dan een geëngageerd leven.”

 

Meer info: zwijgenisgeenoptie.be
Abonneer je op hun Youtube-kanaal voor het volledige interview met Muriëlle Scherre

Schrijf je reactie

3 reacties

Zwijgen is geen optie maakt interviews met mensen voor wie zwijgen geen optie is. Engagement is voor hen geen hobby maar staat centraal in hun leven. Ze worden geportretteerd als inspiratie, om te ontdekken hoe we zelf de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken dan vandaag. Zwijgen is geen optie is een project van Weddingstreet Media.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen