Tip

Charlie op het Festival van de Gelijkheid

Ontmoet ons in Gent voor een hartverwarmend festival!

Charlie op het Festival van de Gelijkheid

Op 1, 2 en 3 december 2016 strijkt het Festival van de Gelijkheid neer in Gent voor de vierde editie. Dit jaar is Charlie Magazine mediapartner, omdat ook wij vinden dat hokjes er zijn om afgebroken te worden. Dat betekent dat je met ons kunt babbelen op het festival en dat wij interviews zullen brengen met interessante festivalgasten zoals kauwgomkunstenaar Ben Wilson en vrouwelijke imam Sherin Khankan. Tijdens het festival wordt gelijkheid op alle manieren in de kijker gezet: debat, literatuur, expo, interview, muziek, performance, theater, documentaire, urban art, boekenruil, poetry slam… en feest. Kom mee luisteren, praten en feesten!

Ontmoet de Charlies

De media maken de man: hoofdredactrice Jozefien over beeldvorming in de media

media

Foto Jozefien: ©Sarah Van Looy

Wist je dat van alle mensen die in de media in beeld en aan het woord komen 76% mannen zijn en slechts 24% vrouwen? Of dat wanneer mannen in beeld komen, zij meestal omschreven worden met hun functietitel en vrouwen vaker gekaderd worden vanuit hun positie in het gezin? Dat acteurs met een donkere huidkleur veel minder vaak gecast worden voor films en wanneer ze wel gecast worden dit vaak voor erg stereotiepe rollen is? En dat mensen liever klikken op een sensationeel en negatief nieuwsbericht dan een genuanceerd en positief bericht? Welke impact heeft dit op hoe we de wereld om ons heen begrijpen?

In een panelgesprek praat Jozefien Daelemans met stand-up comedian Soe Nsuki, hoofdredacteur van de Correspondent Rob Wijnberg, sportjournaliste Steffy Merlevede en online opiniemaker en digital native Kenny Vermeulen over hoe ons nieuws vandaag gemaakt wordt en hoe deze beeldvorming ons elke dag opnieuw beïnvloedt.

www.festivalgelijkheid.be/programma/de-media-maken-de-man

 

Welkom in de betekeniseconomie: redactrice Selma in gesprek met start ups

ondernemen

Foto Selma & Emmy: ©Sarah Van Looy

Genoot jij ook van de verhalen van bevlogen ondernemers in Charlies Start Me Up-reeks? Je kunt zulke verhalen live horen tijdens deze festivalbabbel. We geven graag het woord aan jonge ondernemers, die vorm geven aan de betekeniseconomie. Ondernemers die willen dat hun product of dienst betekenis toevoegt aan jouw leven. In loondienst werken? Dat is niet voor hen. Ze verkiezen een betekenisvolle job boven zekerheid en harde cash. Wat drijft deze ondernemende wereldverbeteraars? Hoe houden zij hun hoofd boven water? Hoe wisten zij in te breken in hun markt? En: is dit de toekomst?

Op de sofa zitten Caro Lemeire van het Mechelse Background Educations, Emmy Oost die The Invisible City [Kakuma] produceerde, Hassan Al Hilou die de bezieler is van YouthTalks en Ahad Eshaghzey die ons alles vertelt over Caffungi.

www.festivalgelijkheid.be/programma/welkom-in-de-betekeniseconomie

 

De Verzachters

Loop jij rond met zo’n briljant idee of wilde droom die onze samenleving zachter kan maken? En wil je er zelf mee aan de slag, maar ontbreek je de hefbomen om dat te realiseren? Kom jouw geniale ingeving vol tenderness pitchen bij de jury van De Verzachters. Overtuig hen om jouw idee te steunen en te helpen vertalen naar de realiteit. In de jury zit ook onze hoofdredactrice Jozefien, die graag jullie ideeën hoort!

www.festivalgelijkheid.be/programma/de-verzachters

 

Heel veel Charlies!

charlies-2

Foto Dalilla: ©Jason Asare, Foto Katrijn: ©Carmen De Vos

Wil je in gesprek met onze redacteurs over thema’s die regelmatig bij Charlie aan bod komen? Dat kan. Dalilla Hermans geeft haar visie op onderwijs als motor tegen ongelijkheid, Yasmina El Messaoudi modereert een panel over holebi zijn anno 2016, Sophie Lodewijks praat over de gevolgen van ons alcohol- en drugsbeleid, Lara Taveirne en onze voormalige covergirl Katrijn van Bouwel dragen voor uit eigen werk en Jeroen Vermeiren gaat in gesprek over burn-out en rusteloosheid.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen. Strijd mee voor kinderrechten met Kim Gevaert en Kristel Verbeke. Haal je pen boven bij de schrijfmarathon van Amnesty International. Ga in debat met Rudi Vranckx en Laila Ben Allal over wanhoop en terrorisme. Laat je gloednieuwe roman signeren door Abdelkader Benali. Diep een miskoop op uit je kleerkast en schenk hem aan de Empty Shop. Deel je liefde voor het woord in de poetry slam, voorleesmarathon en boekenclub. Word opstandig van de documentaire Demain. Word even stil door de kwetsbare getuigenis van Eva Daeleman en Luc Nilis. Droom samen met onze straffe Jonge Denkers over een maatschappij waar mensen meer op gelijke voet leven dan vandaag. Krijg kippenvel bij de breekbare portretten van de Italiaanse fotograaf Gabriele Galimberti. En dans de benen van onder je lijf op de beste Prince-schijven.

Zien we je daar? De meeste activiteiten zijn gratis en er is kinderopvang voorzien. Geen excuses dus!

Opgelet! Schrijf je op voorhand in voor de debatten, documentaires en festivalbabbels. Bij elk programmablokje vind je een inschrijfknop. De plaatsen zijn beperkt.
Meer informatie: www.festivalgelijkheid.be

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen