Jaaroverzicht

De leukste video’s op Charlie Channel

De leukste video’s op Charlie Channel

Niks op televisie vandaag en de zeemzoete kerstfilms en jaaroverzichten vol slecht nieuws een beetje beu gezien? Geen nood, hier vind je de leukste online video’s die Charlie in 2017 voor je maakte. Over Tarzan-tampons, Burn-Out Bingo’s en Blotte Billen. Enjoy!

Dit is Karen


Redactrice Soe filmde het hoopgevende verhaal van Karen die op haar 26e borstkanker kreeg. De video werd 50.000 keer bekeken en stak vele mensen die in dezelfde situatie zitten een hart onder de riem.

Een feest van verschillenIn mei organiseerde Murielle Scherre van La Fille d’O een casting dag. Vrouwen van alle maten, kleuren en leeftijden wierpen hun juk van onzekerheid (en hun kleren) af en kwamen voor de lens van Murielle staan. Poolhert maakte er een pakkend sfeerverslag van. “Dit is het moment waarop ik moet accepteren: ik ben niet helemaal zelfzeker, maar dat is niemand. Het is gewoon écht ok.”

Burn-out Bingo


Zwijgen is geen optie maakte voor ons een Burn-Out Bingo om dat stemmetje in je hoofd te aan te pakken dat je weerhoudt om je dromen na te jagen. “Ik ben niet goed genoeg.” “Alles wat ik doe mislukt.” Je kent het wel. Deze ondernemers gaan daar alvast tegenin. Alle Burn-Out Bingo video’s vind je op charliemag.be/burnoutbingo

Pssst pssst!


Straatintimidatie, het is zo oud als… de straat. Hoe konden we dit vervelende fenomeen op een nieuwe manier bekijken? Wij lieten een stel openminded mannen de getuigenissen van onze redactrices voorlezen. Dat maakte iets los. Het hele dossier over straatintimidatie lees je hier.

 

Haters gonna hate


Online haatsmurfen, wie zijn ze, wat doen ze en vooral waarom? We hebben nog geen volledig antwoord op deze vragen, maar willen je wel een kijkje geven in de wonderlijke wereld van de internettrollen. *boze emoji* *allcaps* *uitroepteken uitroepteken uitroepteken* De reportage erover lees je hier.

What is love?


Ons vijfde bookzine ging over De Liefde, het was nodig met al die haatcomments. Redactrice Soe trok de straat op en vroeg mensen wat liefde voor hen betekent: “Liefde is soms tijdverspilling en soms lekker!”

Hoeveel is te veel?


Dat vroegen we ons af in bookzine 6. Soe vroeg op straat aan voorbijgangers: met hoeveel mensen ben jij al naar bed geweest? En is er een getal dat too much is? “Als je liefhebt, tel je niet.” Kijken!

De Maakbare baby

Petra De Sutter is hoogleraar gynaecologie, afdelingshoofd Reproductieve Geneeskunde van het UZ Gent en schreef het boek, ‘De maakbare baby’. Redactrice Claudia praatte met haar over het recht op een kind, de NIP-test, en het streven naar de perfecte baby. “Ik hou nog een beetje van de loterij en van onvoorspelbaarheid. En ik hou vooral van solidariteit tussen mensen.” Een openhartig gesprek over de maakbaarheid van de mens.

Voor de eerste keer vader

Hoe voelt het om voor de eerste keer papa te worden? Fotografe Sarah Van Looy vroeg het deze aanstaande vaders. De volledige getuigenissen las je in ons vijfde bookzine.

Bloedeerlijk


52 procent van de vrouwen is van reproductieve leeftijd en heeft dus geregeld haar maandstonden. Dat is 26 procent van de totale wereldbevolking. De meeste van deze vrouwen zullen elke maand menstrueren en dat voor twee tot zeven dagen. Dat zijn feiten. Toch lijkt menstrueren het best bewaarde geheim aller tijden. Het is hoog tijd om dat taboe te doorbreken, vonden wij zo. Hier lees je er meer over!

Een heel gemiddeld leven


Redactrice Zita is geen doorsnee vrouw maar toch spreekt een gemiddeld leven haar wel aan. Een week volgens het ritme van de ­gemiddelde Belg. Hoe dat eruit ziet, zie je in dit filmpje! Lees hier meer over haar experiment.

In 2017 keken jullie allemaal samen meer dan 350.000 minuten video op onze kanalen (via Facebook en YouTube). Dat willen we zo houden of zelfs vermeerderen in 2018. Verwacht je aan explainer video’s waarin we complexe thema’s helder uitleggen, spontane straatpraatjes en andere taboedoorbrekende filmpjes op ons Charlie Channel!

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen