video

Frustration Friday: alledaags racisme

Frustration Friday: alledaags racisme

Soms doet het deugd om even lekker te ranten over alledaagse frustraties. In de reeks Frustration Friday doen wij precies dat om met een opgelucht hart het weekend in te gaan. Dit keer: daily racism. Regie & montage: Sara Stragier

Renaldi, Anouk, Elodie, Soe, Illias en Don vertellen over de dagelijkse vooroordelen en stereotypen die ze te horen krijgen omdat ze een donkere huidskleur of een migratieachtergrond hebben. En ja, ook ‘complimenten’ kunnen verdoken racisme zijn. “Je hoort vaak: “Ze staan buiten de maatschappij.” Ik vraag me dan soms af: worden we er niet uit geduwd?”, aldus Illias. De helft van de Antwerpenaren heeft intussen al een migratieachtergrond, and they are here to stay. So get your shit together!

 

Bekijk ook de Frustration Friday over Millennial Struggles

Schrijf je reactie

Van kindsbeen af kijkt studente Journalistiek Sara Stragier (22) naar alles wat beweegt. Voor haar zijn die beelden en de wereld een weerspiegeling van elkaar, waarin diversiteit niet te ontkennen valt. Met sociale ongerechtigheid als drijfveer en humor als wapen voelt ze zich geroepen om een platform te creëren om verhalen te belichten die anders in het duister zouden blijven.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen