Het Grote Gender Gesprek

Doe de Grote Gender Quiz!

Wat weet jij écht over het verschil tussen mannen en vrouwen?

Doe de Grote Gender Quiz!

“Vrouwen praten meer dan mannen.” “Mannen zijn beter in wiskunde en vrouwen zijn beter in taal, omdat hun hersenen anders werken.” “Mannen zijn gewelddadiger dan vrouwen vanwege hun testosteron.” We lezen en horen vaak hoe verschillend mannen vrouwen zijn, maar hoeveel waarheid schuilt er in stellingen als deze? En als er effectief een verschil is tussen mannen en vrouwen, hoe komt dat dan? Zijn we biologisch voorgeprogrammeerd om de dingen anders te doen, of is het toch vooral onze cultuur die jongens en meisjes andere dingen aanleert?

Charlie buigt zich twee weken lang over het verschil tussen M/V. Wat weet jij écht over de verschillen tussen de seksen? Test je kennis in de Grote Gender Quiz.

[su_button url=”https://charliemag.be/genderquiz” target=”blank” background=”#2db2ef” size=”5″ center=”yes”]Doe de Grote Gender Quiz![/su_button]

 

Daarnaast onderzoeken onze journalisten Ann-Marie Cordia en Selma Franssen deze week in drie reportages waar gendermythes vandaan komen. Waarom genderstereotypen kunnen blijven bestaan, ook al zijn ze al lang ontkracht door wetenschappelijk onderzoek, dat lees je alvast hier. Hoe komt het dat vooroordelen zelfs voortleven in de wereld van artificiële intelligentie, apps en algoritmes? En wat kunnen vrouwenvogels die vreemdgaan ons vertellen over onze opvattingen over monogamie? Je leest het deze week op Charlie Magazine.

We sluiten het dossier af met het Grote Gender Gesprek in deSingel op 27 juni. Op deze avond proberen genderexpert Katrien van Der Heyden, seksuoloog Wim Slabbinck en wetenschapscommunicator Hetty Helsmoortel de meest hardnekkige mythes te doorprikken. Inschrijven via Eventbrite want de plaatsen zijn beperkt!

[su_button url=”https://www.eventbrite.nl/e/tickets-het-grote-gender-gesprek-46927617768″ target=”blank” background=”#2db2ef” size=”5″ center=”yes”]Ik kom naar het Grote Gender Gesprek[/su_button]

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media.

Schrijf je reactie

De Grote Gender Quiz

Wat weet je echt over de verschillen tussen mannen en vrouwen?

[gravityform id=”19″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen