Uitgetest

Over onze vibrerende vrienden

Over onze vibrerende vrienden

Een tijdje geleden vertelden onze redactrices over hun allereerste keer met een vibrator. Vandaag doen de meer ervaren redactrices hun b(r)oekje open over hun favoriete vibrerende vriendjes.

Redactrice A

Zonder er ooit eentje gekocht te hebben, ben ik een ervaren gebruikster van vibrators. Ik heb ze alle vijf gratis gehad. Ha! Mijn allereerste vibrerende toestelletje kreeg ik jaren geleden gratis bij een tijdschrift en was een soort trillende ring die je over de penis van je geliefde moest schuiven tijdens het vrijen zodat je clitoris ook werd gestimuleerd – want zoals iedereen weet, komen vrouwen zelden klaar van penetratie alleen.

Mijn allereerste echte vibrator – van het Zweedse merk Lelo – kreeg ik een jaar of acht geleden cadeau van een geliefde en is nog altijd mijn favoriet. De volgende – van Swan – is nog maar voor de helft actief. Hij bestaat uit twee delen, een trillend stuk bedoeld om te penetreren en een kleiner trillend stukje dat je clitoris moet stimuleren. Helaas bleek dit alleen op papier een droomcombinatie, want helemaal goed zat dat ding nooit. Het voelde altijd beter wanneer ik mijn eerste Lelo gebruikte voor de penetratie en – raar maar waar – het penetratiedeel van Swan voor de clitorale stimulatie, omdat het zo’n lekker breed oppervlak had. Jammer genoeg sneuvelde de Swan al na een paar jaar – de schuld van een andere geliefde, die hem een keertje had geleend. En nee, ik weet niet wat hij er precies mee heeft uitgestoken. Hij had me een nieuwe beloofd maar ik heb nog niets gezien.

Voor een man in bed wil ik alle begrip van de wereld opbrengen, maar een vibrator is niet bedoeld om de liefde mee te bedrijven, wel om me te laten klaarkomen, en liefst zo efficiënt mogelijk.

Mijn derde ‘vibrator’, de Sqweel, is van een heel ander type. Stel je een draaiend wieltje voor met allemaal tongen achter elkaar die precies doen wat je denkt dat ze doen: ze likken je tot in extase – als je maar genoeg glijmiddel gebruikt. Ik heb het ding welgeteld twee keer gebruikt. Niet omdat het niet werkte, want het werkte uitstekend, maar omwille van de schoonmaak achteraf. Tien tongetjes die je allemaal apart moet afwassen? Mij niet gezien. De Sqweel ligt al jaren stilletjes in de kast – ik durf hem niet op naar de kringwinkel te brengen. Mijn afkeer voor afwassen gaat trouwens ver. Zo ver zelfs dat ik mijn vibrator – die eerste Lelo dus – alleen nog maar clitoraal gebruik terwijl ik mijn onderbroek nog aan heb. Lach maar. Voor mij werkt dat. In combinatie met pornofilmpjes, welteverstaan.

De laatste vibrator die ik – jawel, weer gratis – kreeg, de Brandweerman, zag er behalve mooi, lief en onschuldig ook zo veelbelovend uit, op de batterij na, want eigenlijk vind ik dat elke zichzelf respecterende vibrator zichzelf moet kunnen opladen. Maar dat brede, platte stuk beloofde mijn clitoris de hemel op aarde. Geef hier, en snel! Maar wat een afknapper. Niks. Zelfs niet op de allerhoogste stand in combinatie met een supergeil filmpje. Fuck dit, dacht ik. Voor een man in bed wil ik alle begrip van de wereld opbrengen, maar een vibrator is niet bedoeld om de liefde mee te bedrijven, wel om me te laten klaarkomen, liefst zo efficiënt mogelijk. Zo rationeel ben ik wel in soloseks. Ik nam mijn vertrouwde Lelo en kwam binnen de twee minuten klaar. Oef. Dat deed deugd. Hopelijk gaat hij nog lang mee.

vibrators2

Redactrice B

Ik ben begonnen met een onschuldige kleine vibrator die ik kocht op mijn eerste Upperdare avond (er zijn er nadien nog wel een paar gevolgd, ik vind dat gezellig). Ik was samen met een vriendin uitgenodigd bij haar schoonzus, wij waren de jongste meisjes daar en ik kende er niemand anders. Toch was het niet gênant, en wist ik al op voorhand dat zo’n trillend speeltje wel iets voor mij zou zijn. Ik ben jaren heel tevreden geweest met mijn vriend op afstandsbediening: het was eigenlijk een zwart, zacht eitje van maar een vijftal centimeter lang met daaraan een afstandsbediening met vier knopjes, voor vier standen. Ik gebruikte altijd dezelfde lage stand, want dat extreem harde bibberen, daar krijg je volgens mij een ongevoelige poes van. Meer had ik ook niet nodig: no muss no fuss, in een paar minuutjes gepiept. Lekker lui klaarkomen.

Ook samen met mijn vriend was het eitje welkom, hoewel ik meestal toch liever op zijn initiatief wachtte om hem uit de la te halen, omdat ik hem nooit de indruk wou geven dat hij ‘niet genoeg was’. Nooit geweten of hij daar echt zo over dacht of niet. Ik heb het geluk dat ik vrij gemakkelijk klaarkom, ook tijdens seks, dus het was nooit een kwestie van niet zonder kunnen.

Als je rammelt van de honger wil je gauw een diepvriespizza in de oven pleuren, maar als je even de tijd neemt om iets lekkers voor jezelf te koken smaakt het des te beter.

Zoals de meeste dingen made in China, was ook mijn zoemende vriend geen lang leven beschoren. Bij de volgende gelegenheid (weer een Upperdare) besloot ik voor een serieuzer model te gaan. Een knalroze, oplaadbaar en waterproof exemplaar, die qua vorm en grootte wel de concurrentie met the real thing kon aangaan. Ik ben er best tevreden van, maar the real thing blijft natuurlijk onvervangbaar. Daarin begrijp ik vibratormaagden of vrouwen die er gewoon niet van houden echt wel. Het blijft toch koud plastiek, hoe zacht of hoe efficiënt ook. Dan zijn je eigen handen tenminste toch nog warm en menselijk, en kan je fantaseren dat het de handen van iemand anders zijn. Ik heb heel lang mezelf bijna uitsluitend met hulpmiddelen geplezierd, maar de laatste tijd ontdek ik steeds meer de voordelen van een solosessie au naturel. Als je rammelt van de honger wil je gauw een diepvriespizza in de oven pleuren, maar als je even de tijd neemt om iets lekkers voor jezelf te koken smaakt het des te beter.

vibrator3

Redactrice C

Ik heb op tien jaar tijd nog maar drie vibrators gehad maar noem mezelf met plezier een experte. Of meerbepaald: een gretige fan. Hoewel het niet simpel is om de ‘juiste’ te vinden want er is veel rommel op de markt en wat de een lekker vindt, geldt niet altijd voor de ander. Ik heb namelijk een heel specifieke behoefte: een sterke vibratie. Dildo’s zijn daarom absoluut niet aan mij besteed, ze trillen niet en dienen enkel om in te brengen – wat mij betreft hoort er maar één ‘ding’ in te gaan en dat is duidelijk niet iets vervaardigd uit plastiek, if you know what I mean.

Mijn eerste vibrator, de Hummer, is nog steeds mijn grootste held en de opvolgers hebben het niet meer waar kunnen maken. De ‘Lelo’ die ik als laatste heb gekocht heeft een bizarre en te zachte trilling waar ik na minutenlang vruchteloos kronkelen enkel oorsuizen van krijg. Geen winnaar, zeg maar. Bottomline is dat het toch een kleine zoektocht is naar wat jij precies prettig vindt en dat ééns je de juiste hebt gevonden, you never let him gooooo!

vibrators1

**********

Deze maand loopt er op Charlie en Het Nieuwsblad Magazine een campagne rond het vrouwelijke orgasme. 14,5% van de Vlaamse vrouwen zou nog nooit zijn klaargekomen. Dat vraagt om een onderzoek!
Praat mee over jouw hoogtepunt op www.happy-endings.be

Lees ook het artikel van seksuoloog Wim Slabbinck over de orgasmekloof

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen