Best of Charlie

“Mannen komen drie keer meer klaar dan vrouwen”

Charlie en Het Nieuwsblad Magazine onderzoeken het orgasme van de Vlaamse vrouw

“Mannen komen drie keer meer klaar dan vrouwen”

Gendergelijkheid vinden wij super belangrijk. Ook tussen de lakens. Daarom lanceerden we samen met Nieuwsblad Magazine in 2016 een groot dossier rond de orgasmekloof, een minstens even pijnlijke realiteit als de loonkloof. We vroegen onze lezers naar hun ervaring met Le Petit Mort en seksuoloog Wim Slabbinck voorzag de resultaten van onze enquête van commentaar.

Volgens een Amerikaanse studie staan er tegenover elk vrouwelijk orgasme drie mannelijke orgasmes. 14,5 % van de Vlaamse vrouwen zegt zelfs nog nooit een orgasme te hebben ervaren. Daar willen we wat aan veranderen. Het Nieuwsblad Magazine en Charlie Magazine slaan de handen in elkaar voor een onderzoek naar hoe, hoeveel en wanneer de Vlaamse vrouw klaarkomt.

Masturberen is emanciperen

“Rond vrouwelijke seksualiteit hangt nog steeds een taboe. We weten allemaal hoe je een man laat klaarkomen, weinigen weten hoe een vrouw haar hoogtepunt bereikt,” aldus seksuoloog Wim Slabbinck, die het onderzoek begeleidt. “Er bestaan nog veel misvattingen rond het vrouwelijk orgasme: veel vrouwen weten bijvoorbeeld niet dat de clitoris inwendig veel groter is dan wat er aan de buitenkant te zien is, en dat een orgasme bereiken bij penis-in-vagina seks niet evident is. Door zelf te experimenteren kan je ontdekken wat voor jou werkt, want masturberen is emanciperen.” Zijn hele artikel over de orgasmekloof lees je hier.

orgasme4

Foto’s Sarah Van Looy

Double Pleasure

Het onderzoek bestaat uit twee luiken: een kwantitatief en een kwalitatief. In samenwerking met iVox wordt een enquête uitgevoerd die peilt naar hoe de Vlaamse vrouw haar seksualiteit, zowel solo als met partner, beleeft. Daarbij ligt de focus op het (al dan niet) bereiken van een hoogtepunt. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat tegenover elk vrouwelijk orgasme nog steeds drie mannelijke orgasmes staan. Het Orgasme Onderzoek gebeurt met advies en begeleiding van seksuologen Alexander Witpas en Wim Slabbinck, die ook de resultaten zullen helpen analyseren.

Tegelijkertijd lanceren we samen met Het Nieuwsblad Magazine een platform waarop vrouwen uitgenodigd worden om anoniem en zonder schroom te vertellen over hun happy endings. Naar het voorbeeld van deze Britse blog, willen we vrouwen aanmoedigen om te vertellen over hun relatie met hun orgasme: www.charliemag/be/happy-endings. Veel vrouwen vinden het nog steeds moeilijk om uit te spreken wat ze fijn vinden in bed, waardoor het voor hun bedpartners vaak raden en gissen is. Daarom is het zo belangrijk om erover te praten, heel concreet maar op een ongedwongen manier. Anno 2016 hoeft vrouwelijke seksualiteit en het vrouwelijke orgasme geen taboe meer te zijn.

Een feest van herkenbaarheid
secret-feed

Inzendingen op The Secret Feed


Hoofdredactrice Jozefien: “We merkten dat onze lezers op onze pagina The Secret Feed (een interactief platform waar mensen anoniem geheimen kunnen delen, nvdr) nogal openhartig vertellen over hun seksleven. Sommige berichtjes zijn echte pareltjes. Toen Greet Vanderhoeven, chef Het Nieuwsblad Magazine, ons vroeg om samen te werken rond een project over het vrouwelijke orgasme, waren we meteen enthousiast. We bieden vrouwen een platform waar ze hun verhaal de ruimte kunnen geven die het verdient. Ook voor onze mannelijke lezers is dit de ideale gelegenheid om te luisteren en bij te leren. We hopen dat het een mooie verzameling van openhartige verhalen wordt, en vooral een feest van herkenbaarheid.”

Doe je verhaal over jouw happy ending op www.charliemag/be/happy-endings.

Onze campagne loopt nog tot begin maart. Dan publiceren we de resultaten van de enquête en een bloemlezing van de mooiste, meest verrassende of meest leerrijke getuigenissen.

orgasme5

Foto Sarah Van Looy

Lees ook ‘De orgasmekloof bestaat. Maar we kunnen er iets aan doen.
Hier vind je de resultaten van het onderzoek.
Foto’s: Sarah Van Looy

Schrijf je reactie

1 reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen