Uitgetest

Sofies Sexperiment: een dagje als meesteres

Sofies Sexperiment: een dagje als meesteres

Er kan tegenwoordig heel wat, als het om seks gaat. Nog nooit waren er zoveel mogelijkheden om te sexperimenteren en om mensen te vinden die met je mee willen doen. Onder het motto ‘what’s out there’ verkent redactrice Sofie drie sekspraktijken die gewoonlijk buiten haar comfortzone liggen. Deze week: meelopen met een BDSM-meesteres. Foto’s: Chen Vandeput

BDSM staat voor bondage en discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. Inderdaad, meer woorden dan letters. Het is een seksuele voorkeur waarin gebruik wordt gemaakt van fysiek opgelegde beperkingen en zenuwprikkels. Het kan er heftig aan toe gaan, maar je bepaalt je eigen grenzen. Zo zorg je ervoor dat je na een ruw partijtje niet op de spoed belandt. Het is niet meteen mijn ding, maar ik ben benieuwd wat ik ervan kan opsteken. Hoe je je grenzen communiceert, bijvoorbeeld. En ook of er niet toch iets is aan BDSM dat me kan opwinden. Ik loop een vier uur durende sessie mee met Meesteres Luna (haar werknaam), een kundige Nederlandse SM-meesteres die je voor een of meerdere uren kan inhuren.

Klamme handjes, koud zweet

Op de trein naar Nederland voor mijn eerste kennismaking met BDSM krijg ik klamme handen en heb ik het gevoel dat de kraag van mijn T-shirt te strak zit. Gelukkig heb ik Chen, de fotografe die dit alles zal vereeuwigen, in mijn gezelschap. We hebben afgesproken met Luna in een barretje vlak aan het station. Ik weet niet hoe ze eruitziet, maar herken haar direct: vijf minuten te vroeg stapt een blonde lange dame met leren broek, knalrode lippen en een koffertje de bar binnen. Haar felblauwe kijkers omringd door ‘smokey-eyes’ make-up vertellen meteen een verhaal. Het gesprek komt vlot op gang.

“Net zoals ik de grenzen van een slaaf zal respecteren, respecteer ik ook die van mijzelf.”

“Ik ben van nature dominant,” zegt ze, “ook in mijn dagelijks leven. Het domineren geeft me een echte kick.” Toch, zo vertelt ze meteen, zijn er grenzen aan wat ze doet voor een klant (die ze ‘slaaf’ noemt). “Er werd me eens gevraagd of ik iemand wilde castreren. Dat doe ik niet, ik heb ook grenzen. Net zoals ik de grenzen van een slaaf zal respecteren, respecteer ik ook die van mijzelf.” Seksuele handelingen met dieren en kinderen zijn totaal uitgesloten, maar ook blijvende letsels en poepseks (in België niet te verwarren met anale seks) zijn voor haar uit den boze. Ook ik mag – onder begeleiding van Luna – meedoen. “Kijk maar wat je zelf wil doen en voel je zeker niet verplicht om iets uit te voeren,” zegt Luna. Ik besluit dat ik op het moment zelf wil zien en ervaren waar mijn grenzen liggen.

Luna merkt ook wel dat ik het een beetje eng vind. “Je bent zenuwachtig hé?” vraagt ze me lachend. Ze heeft gelijk: met een bang hartje loop ik naast haar, door het station heen op zoek naar Felix (pseudoniem), de slaaf die ons komt oppikken. Eens in de twee maanden doet hij dit met Luna tegen een betaling. Gemiddeld kost een sessie €200 per uur, maar voor langere sessies maakt ze op maat gemaakte afspraken. Echter, wetende dat een sessie gemakkelijk vier uur duurt is dat toch een heuse som. Een extra kost die erbij komt is het huren van de ruimte. In verschillende landen, waaronder ook België, kan je een seks- of BDSM-ruimte huren. Die dien je na afloop proper achter te laten.

“Ik vind het opwindend om alles los te kunnen laten.”

“Hey hey,” zegt Luna vrolijk wanneer Felix aankomt. Een doorsnee man van rond de veertig stelt zich voor en opent het portier voor Luna. Felix is een vaste klant waardoor ze een soort van routine hebben. Ze weet wat hij wil omdat dit gaandeweg duidelijk werd. Felix werd nieuwsgierig naar BDSM nadat hij erover las en dit spannend vond. “Ik vind het opwindend om alles los te kunnen laten. Vooral wanneer ik machteloos word overgeleverd aan een mooie Meesteres en moet vertrouwen op haar, zodat ze me zover krijgt dat ik ook onderga wat zij wil.” In de auto gaan de gesprekken over hoe mooi de zon wel niet schijnt voor een dag in maart en welke route we moeten nemen naar de BDSM-ruimte. Alsof we niets bijzonders gaan doen.

De touwtjes in handen

De verhuurster van de BDSM-ruimte doet de deur open en laat ons het gebouw zien. Het doet denken aan een privésauna, met een inloopdouche, een sauna, een ijskast met een kaasplankje, wijnen en softdrinks. Dan spot ik dé BDSM-kamer. “Zo, dit is ‘m dan,” zegt de verhuurster, die weet dat ik dit voor het eerst zal meemaken. Ik weet niet waar ik eerst naar moet kijken. De ruimte is gevuld met touwen, dildo’s en vibrators in alle maten, een gigantisch rond bed, een schommel, een kooi, een resem zwepen en ga zo maar door.

“Felix komt aangewaggeld en likt gretig de schoenen van de meesteres.”

Met open mond kijk ik naar alle materialen terwijl de verhuurster muziek opzet. “Zal ik de video ook al opzetten?” vraagt ze. “Ja, doe maar hoor” antwoordt Luna. Een fragment van een gangbang verschijnt op een groot wit scherm. Ondertussen is Felix aan het douchen en maakt Luna haar koffertje open. Alsof er nog niet genoeg aanwezig is in de kamer heeft ze onder meer condooms, dildo’s, electro, klemmen en naalden bij. Plots komt Felix op handen en voeten, als een hondje, poedelnaakt de ruimte binnen. Dat had ik niet zien aankomen, ik begin te giechelen door een combinatie van stress en onwetendheid. Dan verandert de sfeer in de kamer; Luna neemt de touwtjes in handen.

“Poets m’n schoenen eens,” beveelt Luna Felix. Hij komt aangewaggeld en likt gretig de schoenen van de meesteres. “Doe die van Sofie ook maar even,” zegt ze terwijl ze een geruststellende knipoog naar me gooit. Die schoenen hebben al heel wat fuiven afgedanst en straten rondgehuppeld. Dat kan niet smakelijk zijn.

Luna rommelt wat in een kast, waar ze een blinddoek en luxe “wasknijpers” uithaalt. Felix wordt met handen boven zijn hoofd vastgemaakt aan de muur, aan iets wat lijkt op handboeien. Een dikke leren band omringt zijn pols. Dit lijkt me steviger en minder pijnlijk dan de amateurhandboeien die je koopt voor een vrijgezellenfeest.

“Ik zie dat Felix geniet, maar tegelijkertijd moet het enorm pijn doen.”

“Hier, het moet zo,” zegt Luna terwijl ze me de tepelklem overhandigt. Ik haal even diep adem, want dit doe ik niet elke dag. Ik zet de tepelklem op de tepel van Felix. Ik had gedacht dat ik plaatsvervangende pijn zou voelen, maar dat valt mee. Felix geeft bijna geen kick, waardoor hij geen pijn lijkt te hebben. De meesteres krast met haar mooi gelakte nagels langs zijn lichaam. Af en toe knijpt ze zeer (maar echt zeer) hard in zijn ballen of trekt ze aan de tepelklemmen. Ik sta een kleine meter verderaf toe te kijken. Ik zie dat Felix geniet, maar tegelijkertijd moet het enorm pijn doen. Ik voel me ongemakkelijk en als het veel zeer lijkt te doen, kijk ik weg, naar de porno die nog steeds op het grote doek speelt.

Plankje voor je spankje

Dan is het tijd voor iets anders: we verhuizen naar een soort kruk, die lijkt op de springbok die we op school bij Lichamelijke Opvoeding gebruikten. Felix gaat er op zijn buik op liggen, waardoor zijn achterwerk en ballen duidelijk zichtbaar zijn. Acht wasknijpers worden door Luna vakkundig aan zijn balzak gehangen. Ze overhandigt me een soort zweepje, vrij hard en langwerpig. “Je mag de wasknijpers er afslaan, want hij is stout geweest,” zegt ze me. Met volle focus kijk ik naar de plek waar de zweep moet landen. Ik sla, nog eens en nog eens. En vergeet dat ik tegen de ballen van een volwassen man aan het meppen ben alsof ik een mug doodsla.

“Ik voel me als een kind dat op de kermis zo veel mogelijk blikjes omver moet kegelen.”

Er vliegt een wasknijper weg. Ik juich en kijk naar Luna. Verwacht ik een aanmoediging? “Mooi zo!” zegt ze, alsof ik haar leerling ben. Ik vind hier niets erotisch of opwindend aan, maar toch geeft het een zekere kick. Alsof er een lading endorfine vrijkomt. Ik voel me als een kind dat op de kermis zo veel mogelijk blikjes omver moet kegelen. Een tweede wasknijper komt los en terwijl ik verder mijn gang ga, hoor ik hem het stopwoord zeggen “genade meesteres, genade”. Ik dacht altijd dat een stopwoord iets heel on-sexy moest zijn zoals ‘olifant’ of ‘kaastaart’. Ik verschiet. Van mezelf en van de situatie. Deze keer heb ik hem wel degelijk (te veel) pijn gedaan en ik besef plots weer wat ik aan het doen ben.

Fijne pijn

De sessie gaat zo nog even door. Buttplugs, voorbinddildo’s, naalden en elektrische toestellen passeren de revue, terwijl ik meehelp als een ijverige assistente in opleiding. Ik begin het zelfs leuk te vinden, omdat ik merk dat Felix en Luna er plezier aan hebben, maar in tegenstelling tot Felix word ik er totaal niet opgewonden van.

Ik zou het zelf niet meteen nog eens doen: ik moet te veel acteren en voel dat het dominante dat Luna wel heeft, niet op die manier in mij aanwezig is. Toch begrijp ik de kick en de rush die mensen voelen tijdens BDSM nu beter. Je hebt macht in handen over het lichaam van een ander. Zeker als vrouw heb je zo veel macht vaak niet over een man in het dagelijkse leven. En anderzijds geeft Felix – binnen afgesproken grenzen – alle macht uit handen, wat ook opwindend kan zijn.

“Ook al ging het er soms heftig aan toe tijdens de sessie, respect was er steeds.”

Zoals ik het als buitenstaander ervaren heb, gaat BDSM vooral over het verkennen van grenzen en afspraken maken over hoe je machtsverhoudingen kan inzetten in een erotisch spel. De meeste mensen spelen daar wel eens mee, door middel van een tikje op de billen of door te bijten in een borst. Anderen, zoals Luna en Felix, gaan een stapje verder en pakken het zelfs professioneel aan.

Waar ik vroeger misschien mijn wenkbrauwen had opgetrokken, heb ik nu een beter beeld van wat er gebeurt in een BDSM-ruimte, maar vooral ook van de manier waarop het gebeurt. En dat was telkens met duidelijke communicatie en wederzijdse toestemming. Ook al ging het er soms heftig aan toe tijdens de sessie, respect was er steeds. “Het blijft een mens van vlees en bloed. Het is belangrijk om af en toe ook even af te stemmen hoe het met iedereen gaat, anders kan het fout aflopen. Grenzen zijn er om verlegd te worden, maar belangrijk is dat je wel in de gaten blijft houden hoe het met iemand gaat, mentaal en fysiek,” verduidelijkt Luna. Hoewel ik de tepelklemmen niet meteen ga introduceren in mijn seksleven, merk ik dat er wel wat te leren valt van de manier waarop er in BDSM open gepraat wordt over afspraken, machtsverhoudingen en grenzen.

Als ik later over mijn ervaring praat, willen vrienden me uitvragen over alle details en merk ik dat er best wat mensen zijn die BDSM stiekem weleens willen uittesten, maar het niet doen uit angst voor reacties uit de omgeving. Ik zeg: ga ervoor, leef je uit, maar doe het met gezond verstand en in overleg met de persoon waarmee je het zal gaan doen. Goede afspraken, maken goede vrienden (of BDSM-partners).

Foto’s: Chen Vandeput
Mocht je interesse hebben in een kennismaking met BDSM of ben je een ervaren slaaf, dan kun je contact opnemen met Meesteres Luna. Naast het leven als meesteres is Luna Managing Director van een High Class Escort bureau.
Lees ook Sofies sexperiment: de wereld van Tantra

Schrijf je reactie

3 reacties
  • Mark says:

    Beste Sofie, bedankt voor het verder verduidelijken van BDSM. Zelf ben ik een slaaf die geniet van pijn terweil ik de vagina met de tong moet aanbidden.

  • andre says:

    ik zou het willen meemaken meesteres , nietegenstaande ik 70++ ben als het ka laat het weten aub meesteres

  • Mieke says:

    Kan een persoon in een trance belanden zo ja wat og hoe doe je dat is het geweldadig

Sofie de Bois studeerde af als orthopedagoog en internationaal samenwerker Noord-Zuid. Momenteel gaat ze voor haar master ‘gender en diversiteit’ met een passie voor feminisme, multiculturalisme, seksualiteit in al zijn vormen enzovoort. In de late uurtjes kan je haar vinden als barvrouw in ‘Den Draak’. Ze is een duizendpoot die overal en nergens te vinden is, moeilijk ‘nee’ kan zeggen en niet op haar mond gevallen is.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen