Beeldreeks

De zomer in beeld

De zomer in beeld

Fotografe Sandra Mermans gaat op zoek naar hoe mensen de zomer vieren in België en trekt met haar camera naar campings, geïmproviseerde zandstrandjes en plakkerige pretparken. Een driedelige zomerreeks over vakantie in eigen land. Deze week het laatste deel, omdat het nog heel eventjes zomer is: rivier de Kleine Nete in Herentals.

_A2A6418

Voor het laatste deel van deze reeks besluit ik landinwaarts te trekken naar rivier de Kleine Nete in Herentals. Mijn gps leidt me tot mijn verbazing naar een keurige woonwijk, maar al snel ontdek ik achter de nette witte villa’s een uniek plekje. Het is er rustig en groen, het heeft zelfs iets lieflijks. En het is er niet over de koppen lopen. Mensen zitten op dekentjes vlakbij het water, genietend van de rust en elkaars gezelschap. Ze keuvelen wat of een lezen een goed boek. Een jong koppeltje dolt wat in de rivier. Anderen stappen vrolijk in een gehuurde kayak om naar Grobbendonk te varen. Op het terras van de kayakclub nippen volwassenen van hun drankje, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Lang moet ik dus niet zoeken naar trouwe fans van dit idyllische pareltje.

 

Lisette (73)

Lisette
“Mijn vakantie breng ik hier door. Lang geleden ging ik wel eens naar Oostenrijk. Maar nu vind ik mijn rust aan de Kleine Nete. Ik ga een paar uur op het terras zitten en bestel een drankje. Af en toe ga ik ook eens met mijn hondje Lady wandelen. Als hem wilt, hé!”

 

Maarten (29) en Pieter (27)

Maarten-en-Pieter
“We wandelen hier minstens eens per week vanaf het centrum naartoe. Als het goed weer is nog vaker. Dan zitten we wat te praten en muziek te luisteren. We brengen onze drank zelf mee. Vandaag is dat geen bier, want we zijn gisteren wat te zwaar doorgezakt. Op reis gaan naar het buitenland zegt ons niet zoveel. Zeker niet als je op een half uur stappen zoveel rust en schoonheid vindt. Hier kan je trouwens gemakkelijk iets bestellen zonder dat ge u in vijf bochten moet wringen om dat Frans uit te spreken.”

 

Diane (63) en René (66)

Diane-en-Rene
“We zijn dit jaar nog wel met vakantie naar het buitenland geweest, maar dat was onze laatste keer. Het is genoeg geweest. De bench die we mee op reis namen staat te koop op ’t internet! Voor we een hond hadden gingen we altijd naar chique hotels. Maar daar mag de hond niet binnen, dus moesten we een villa huren. Dat is niks voor ons. We hebben heel veel gereisd, vroeger zelfs tot vier keer per jaar. We hebben dus veel van de wereld gezien. Maar nu zijn we met pensioen en hoeven we niet meer te reizen om rust te vinden. Voor ons is het elke dag zondag. We komen vaak hiernaartoe om te wandelen met de hond en om te genieten van het groen. Mensen die altijd naar het buitenland gaan, weten dikwijls niet hoe schoon België is. We zijn al Amerikanen tegengekomen die ons daarin groot gelijk geven: ‘Belgium is a very nice country‘. En ik denk niet dat ze daar iets tekort komen in Amerika, hé!”

 

Els (26) en Charlie (27)

Charlie-en-Els
“Dit is een stukje natuur in de stad. Soms zitten we hier met vrienden, soms met ons twee. We houden van het groen en de rust. Toen ik nog in het middelbaar zat, kwamen we hier bijna elke dag. We ontmoetten onze vrienden hier. Er was altijd wel iemand die we kenden. Onze vrienden zijn muzikanten en als zij hun gitaar meebrengen, is het hier super gezellig. En je hebt hier een prachtige zonsondergang!”

 

Barbara (49) en Pascale (47)

Barbara-en-Pascale
“Wat wij leuk vinden aan België? Alles! We hebben allebei bureaujobs, dus als we kunnen, trekken we erop uit met de fiets. We leggen zo’n 60 tot 80 km per dag af. Zelf komen we uit West-Vlaanderen, maar we vinden de Antwerpse Kempen prachtig. De fietswegen zijn hier echt mooi. En je vindt hier veel fietsvriendelijke logies dichtbij fietsknooppunten.”

 

Ludwig (56) en Frank (53)

Ludwig-en-Frank
“We zitten hier graag. Genieten van de rust en de natuur en een pintje op z’n tijd. Wat wilt ge nog meer?”

A2A5574_A2A6648_A2A6598A2A6494

Bekijk de hele reeks hier: de zomer in beeld

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen