Samenwerking

Kringwinkeltypes: De Zalm is heerlijk comfortabel zichzelf

Kringwinkeltypes: De Zalm is heerlijk comfortabel zichzelf

Redactrices Zita en Sara ontdekten iets bijzonders: In De Kringwinkel vind je niet enkel parels van spullen, maar ook parels van mensen. Deze mensen vallen uiteen in enkele universele types: De Zalm, De Dromenjager, De Goalgetter, De All-Roundneuzer en De Klimaatshopper. Zita en Sara nemen je mee op een zalige reis doorheen je hele sociale cirkel en ver daarbuiten. Je herkent onderweg vast je zus, je tante, je buurman, je papa en misschien ergens ook jezelf. Dit keer: De Zalm. Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers

Was jij dat kind op CM-kamp dat nog liever doodviel dan net als de anderen die limoengroene pet op te zetten? Dan ben jij misschien wel een Zalm. Jij deed toen al je eigen ding en vandaag is dat niet anders. Welkom in de groep die eigenlijk geen groep is. Jij bent een man of vrouw, of iets daartussen, die het gezellig vindt om tegen de stroom in te zwemmen.

Je bent geen volger, zelfs geen koploper, maar een vooroploper. Geen kuddebeest, maar herder. Ja, jij hangt nog liever een breiwerk van je eigen lichaamshaar in je living dan een kunstwerk van IKEA – behalve als je dat kunstwerk tien jaar later, per ongeluk, op een regenachtige dinsdag tegenkomt in een kringloopwinkel, dan eventueel wel. Als Jezus nog bestond, liep hij trots voorop in jouw parade.

Je hebt Zalmen in alle categorieën van het leven. Zo heb je de Kleding Zalm. Het type dat een fake bontjas trots combineert met een fifties hoedje met pluimen, een jeans uit een ander tijdperk en schoenen die niet noodzakelijk een wandelfunctie hoeven te hebben. En het goede is: de Kleding Zalm komt daar mee weg.

Daarnaast heb je ook de Interieur Zalm. Het type dat je de meest uiteenlopende meubels en andere interieurspullen bij elkaar ziet verzamelen – en waarvan je al eens durft te denken: oei, dat is wel een erg gekke verzameling. Tot je in zijn of haar appartement komt en je ziet hoe het allemaal perfect past en je je afvraagt waarom jij er niet bent opgekomen om een reeks oude Nutellapotten als opbergsysteem te gebruiken.

“Zalmen, het zijn mensen waar we allemaal wel een beetje jaloers op zijn.”

Tot slot heb je nog de Universele Zalm. Geef hen een object en zij vinden er wel een bestemming voor. De enige rode draad in hun leven én hun spullen zijn zijzelf. Ja, Zalmen, het zijn mensen waar we allemaal wel een beetje jaloers op zijn. Gewoon omdat ze zo goed weten wat ze willen, zo comfortabel zichzelf zijn. Jullie weten wie jullie zijn. En weet: wij zijn jullie meest trotse fans.

Nu, vooraleer je zielig in een hoekje kruipt omdat je denkt geen zalm te zijn: er zit een beetje zalm in ieder van ons. Want wie is er nog nooit als een Koning uit een Kringwinkel gewandeld, omdat je net dé handtas, of dé salontafel, hét servies, dé LP, dé fiets, dé lamp, whatever, hebt gescoord die jouw leven uniek en compleet maakt? Exact. Op dat moment ben jij een Zalm.

Je gaat buiten met dat triomfantelijk gevoel: dit pakt niemand mij nog af. Ik ben dit item. Dit item ben ik. Deze trui is ooit door een vrouw of man op mijn lijf gestikt. Deze salontafel geeft de lege plek in mijn huis ein-de-lijk betekenis. Dit is de fiets waar ik in mijn dromen al verscheidene zonnige avonturen mee heb beleefd. Dit kunstwerk spreekt tegen mij en vertelt mij dat ik verdomme alles kan wat ik wil én dat ik morgen zal herrijzen als een fokking Phoenix. Je ziet het, sommige spullen halen De Zalm, hoe diep hij ook zit, in ieder van ons naar boven. Dat is de magie van De Kringwinkel. Dus grote én kleine Zalmen, wees welgekomen.

Nu vraag jij je natuurlijk af welk type jij bent. Geen probleem. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Doe mee met de quiz en ontdek het zelf!
Naar de Quiz!

Ontdek hier de andere Kringwinkeltypes.

Waarom kringen écht winnen is voor alles én iedereen:

  • Kringen is goed voor jou. Je vindt er unieke spullen voor geen geld. Ben jij ook fan van alles wat uniek is? De Kringwinkel heeft ook een veilingsite, waar je nog meer unieks kan kopen. De moeite om eens te checken.
  • Kringen is goed voor onze wereld. Want het is niet zomaar een winkel, het is een spullenasiel. En jij kan al die spullen een nieuw leven geven. Jeej! Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehandsaankoop. Je moet het maar eens doen. Het geeft een kick. Dat is bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen uit het asiel mee naar huis nemen.
  • Kringen is goed voor anderen. Want De Kringwinkel helpt mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job. En zo is de cirkel werkelijk rond. Kringen is echt winnen.
Tekst: Sara & Zita Theunynck
Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers. Styling: Renaldi Diombo. Visagie: Ine D’Hoe
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel. Charlie werkt samen met merken die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen