Uitgetest

The Neon Demon: misselijkmakend mooi

The Neon Demon: misselijkmakend mooi

Het is altijd heuglijk nieuws wanneer je naar de film mag. Ik was dus bijzonder in mijn nopjes toen ik hoorde dat ik voor Charlie naar de persvoorstelling kon van The Neon Demon, een film van regisseur Nicolas Winding Refn (die we kennen van Drive met o.a. Ryan Goslin) met Elle Fanning in de hoofdrol.

Ondanks mijn enthousiasme, mis ik door een probleem met mijn GPS bijna de aanvang van de film. Gelukkig weet ik net op tijd de cinema in kwestie te vinden. Daar trakteert The Neon Demon me in de openingsscène meteen op één van de vele hallucinant mooie beelden die de film rijk is. Een model, gehuld en opgemaakt in felle neon kleuren ligt “bloedend” op een canapé. Een louche ogend type gluurt over de lens van zijn fototoestel naar haar. De flash van zijn camera flitst op het ritme van donkere, elektronische muziek. De toon is gezet.

TND_Nicolas-Winding-Refn_Elle-Fanning_1

Hoofdrolspeelster Elle Fanning en regisseur Nicolas Winding Refn

De film verloopt traag en mooi. Zoals een kat die zich uitgebreid uitrekt en wast. Elle Fanning, in de rol van de prachtige Jesse, glijdt door de film als een tot leven gekomen Barbie: blond, mooi en emotieloos. Keanu Reeves (aaaah! gilt de tiener in mij) vertolkt dan weer verontrustend goed Hank, de ongure smeerlap die een dito motel uitbaat.

Jesse wil het maken als model in Los Angeles. Ze heeft succes en haar ster rijst als een speer. Uiteraard gaat dit gepaard met jaloezie. Concurrerende schoonheden kunnen haar bloed wel drinken, willen koste wat kost wat Jesse heeft… en het doel heiligt hierbij de middelen. 
Al vanaf de eerste scène wordt duidelijk dat dit geen voorspelbaar verhaal is. 
Het geheel hield voor mij het midden tussen het nummer You’re mine (Raving George & Oscar and the Wolf), de film Black Swan en de videoclip van Where The Wild Roses Grow (Nick Cave en Kylie Minogue): donker, mooi en uiteindelijk misselijkmakend. Misschien ben ik een tere vogel, maar ik adviseer alleszins geen al te zware maaltijd te nemen voor het bekijken van deze film.

TND_12 TND_11 TND_9 TND_5a

Omdat we denken dat deze film wel iets voor jullie is, geven we 10 duotickets weg aan wie die op de leukste/origineelste/slimste manier de volgende zin kunnen aanvullen: Schoonheid is…
Geef je antwoord hieronder in de reacties of op onze Facebookpagina. De winnaars worden rechtstreeks gecontacteerd.

Schrijf je reactie

22 reacties

Fei is 30 something, Chinees-Indonesische Belgische, moeder van 1 en stiefmoeder van 2. Ze jongleert met gezin, werk en vrienden. Continu ontdekken, Bicky Burgers, lezen en dansen als de beesten op (Gentse) feesten zijn haar heilig.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen