Cultuur

Hoe overleef ik het Poëziebordeel?

Hoe overleef ik het Poëziebordeel?

Op zondag 9 november doet Charlie iets geks: we gaan naar het Poëziebordeel in Antwerpen. Geen paniek, het gaat niet om een echt bordeel, wel om dichters die je tegen betaling hoogstpersoonlijk prachtige teksten voordragen. Zelf voelen we ons wat onwennig bij onze ‘eerste keer’. Dus stelden we al onze angstige vragen aan Madame Alizée Mistral aka Ineke Van Nieuwenhove.

Een Poëziebordeelbezoek, hoe bereid ik me daar in godsnaam op voor?

“Was u grondig. Serieus. Wij van het Poëziebordeel stellen hygiëne op prijs, temeer daar er al eens hoofd op schouder wordt geleund of wang tegen wang wordt gefluisterd. Bezin hierna een tiental minuten in uw bedstee. Ga rustig liggen. Maak uw hoofd leeg en stel u voor dat u de verdwaalde Alice in Wonderland bent, de Koningin van Sheba of wat ons betreft Hugh Hefner himself. Laat het sensuele en de beroering in u opborrelen. Hou dit gevoel vast tot aan de poort van het Poëziebordeel. Wij zorgen voor de rest.”

Hoe dien ik me te gedragen tijdens mijn ‘bordeelbezoek’?

“Lieverd, quelle question! Zoals u bent, natuurlijk. Wij omarmen alle creaturen: de timide muurbloempjes, de gypsy wild ones, de piraten en de bibliofielen. Er is plek voor iedereen. Eén regel: laat u absoluut volledig gaan qua geestelijke intimiteit, maar… we dulden geen fysieke intimiteit met de dichters, als u begrijpt wat ik bedoel. Met uw eega mag u voor ons part een uurtje in de bezemkast verdwijnen. We kloppen wel aan als we stoffer en vuilblik nodig hebben.”

bordeel3

Foto’s: Carmen de Vos

 

Hoe lang gaat dat daar duren?

“Aaah… de onbeantwoordbare vraag. Onze dichters geven alles van zichzelf tot 17u. Daarna gunnen wij hen cognac, sigaar en sofa. Wat niet wil zeggen dat u ook dan geen prettig onderonsje met hen kunt hebben.”

Wat doe ik aan?

“Het leven is al zo grijs. Laat uw banale jeans, uw afgewassen T-shirts en vodden van jurkjes alstublieft thuis. Dit is een bevel van de Madame. Grijp deze kans! Doe pluimen en bloemen in uw haar! Draag uw hoogste hakken! Uw mooiste lingerie! Uw strakste jurk of uw meest zwierige rok! Uw dandykostuum! Des couleurs! De la frivolité! Let your hair down, sweets. Vrees niet: what happens in Poëziebordeel, stays in Poëziebordeel.”

Wie mag er mee?

“Uw moeder als zij nog sprankelt in het hoofd en de ogen. Uw mémé. Uw man en vrouw. Uw minnaars en minnaressen. Uw collega’s, als u hen eindelijk eens in een andere context wilt zien. Of die toevallige good looking fella van een passant die u net voor de ingang nog bij de kraag grijpt en mee naar binnen sleurt. How wonderful.”

Het leven is al zo grijs. Doe pluimen en bloemen in uw haar! Draag uw hoogste hakken! Uw mooiste lingerie!

Moet ik mijn ogen dichtdoen?

“Liefst niet als u de trappen op loopt, een drankje gaat halen of het toilet zoekt (of denkt te hebben gevonden). Tenzij u een goede familiale heeft. Bij de dichters: ga uw gang. Maar weet dat zij prentjes van verrukkelijkheid zijn in hun lichte-zedentenue. Het zou zonde zijn alle eye candy te missen.”

Hoeveel borsten krijg ik te zien?

“Excuseer? Verklaar u nader. Decolletés en opspringend zacht boezemvlees zullen uw oog ongetwijfeld hier en daar ten deel vallen. Voor full frontal nudity kan ik u, als u dat wilt, doorverwijzen naar andere etablissementen. To each his charm.”

Bedankt, wij zijn gerustgesteld. A la prochaîne, Madame!

Bordeel

Foto’s: Carmen de Vos

 

Info
Poëziebordeel
Tickets
Facebook
Foto’s: Carmen de Vos

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen