Samenwerking

Kringwinkelliefde: de verschillende-stoelen-set-beweging

Item 3: Mix en match-stoelen

Kringwinkelliefde: de verschillende-stoelen-set-beweging

De magie van De Kringwinkel is meer dan het vinden van fantastische koopjes. Naast de verrassingen, zijn er ook de stukken die je in elke kringloopwinkel tegenkomt, de items die je lief aankijken en goeiedag zeggen. De items die iedereen vandaag voorbij loopt. En dat is jammer. Daarom ben ik er nu al met deze boodschap: Wacht niet zo lang. Want morgen heb je spijt dat je dat fonduebord of die wekkerradio vandaag niet hebt gekocht. En ik zal je vertellen waarom. Foto’s: Sarah Van Looy

Kijk. Ik weet niet wie het ooit beslist heeft, maar dit is de regel: stoelen en kaviaar daar mag je crimineel veel geld voor vragen. Daarbij komt nog eens dat stoelen (in tegenstelling tot kaviaar) vrij noodzakelijk zijn. Stoelen zijn nogal hard nodig. Je hebt natuurlijk die hards die besluiten dat je op de grond kan eten aan de salontafel. Of die van hun sofa: een stoel-én-tafel-combinatie maken (jullie zijn de max). Maar het is niet iedereen gegeven.

Gevolg: je probeert wanhopig 6 of 8 dezelfde mooie stoelen op tweedehands.be op de kop te tikken. Dat lukt vaak niet. Conclusie: heel veel mensen eindigen met de bijna-goedkoopste stoelen van Ikea die eigenlijk nog altijd héél duur zijn. Ik herinner me nog heel goed dat ik in de Ikea bij de stoelen-sectie stond met mijn lief. We hadden enorme ruzie omdat ik maar niet kon geloven dat de prijs op het etiket voor één stoel was, en omdat ik maar bleef beweren dat dit voor minstens een set van 2 stoelen moest zijn. Ik had ongelijk, uiteraard.

“Waarom moeten stoelen aan één tafel, dezelfde zijn? Wie heeft dat ooit beslist?”

Goed nieuws. Er bestaat een oplossing. En ik geef ze jou hier gratis en voor niets cadeau. Hier komt ie. Je gaat zo meteen denken: “Stom dat we daar niet eerder aan hebben gedacht”. Zo goed is ze.

En de oplossing is: waarom moeten stoelen aan één tafel, dezelfde zijn? Wie heeft dat ooit beslist? (Dat is sowieso de persoon die ook ooit over de prijs van stoelen heeft beslist). Een totaal absurde regel. Ik stel voor dat we de ‘verschillende-stoelen’-beweging oprichten. Ik zit er al in. Word ook lid, het heeft zoveel voordelen. Als je gaat voor verschillende stoelen, ben je altijd uniek. Je interieur oogt verfrissend. Nog een voordeel: ieder lid van je gezin kan gewoon zijn eigen favoriete stoel kiezen. En het kost (voorlopig toch) quasi geen geld, want eenzame stoelen zijn als eenzame schoenen, dat is basically niks waard.

Zita vond deze stoelen bij De Kringwinkel Antwerpen centrum

Het resultaat zie je hierboven. Hoe mooi is dat? Voor degene die dit té gewaagd vinden en eigenlijk wel houden van een solide, conservatieve keuze die niet al te veel opvalt. Je kan ook voor twee verschillende soorten gaan en die allemaal in één dezelfde kleur schilderen. Dan is de gewaagde keuze echt maar half gewaagd. En dan heb je toch maar weer mooi zes stoelen. Goed gedaan van jezelf.

Bekijk ook de andere Kringwinkelvondsten van Zita!
Even samengevat: De Kringwinkel is naast een winkel met unieke spullen voor geen geld (die al je aankoopbehoeften bevredigt) ook een soort van spullen-asiel. En jij kan al die dingen een nieuw leven geven, soms zelfs een heel nieuwe functie of doel. HOE GOED IS DAT? Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehands aankoop. Je moet het maar eens doen, dat geeft een kick jongens. Dat is echt bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen mee naar huis nemen. Wil je toch iets unieks? De Kringwinkel heeft ook een veilingsite, waar je unieke spullen kan kopen. Wist je dat de De Kringwinkel mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job helpt? Met elk koopje steun je dus een goed doel. Dat is iets wat weinig mensen weten maar wat ik SUPER belangrijk vind. En kijk, nu weet jij het dus ook.
Foto’s: Sarah Van Looy
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen. Charlie werkt samen met merken die onze missie en waarden delen. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen