Samenwerking

Kringwinkelliefde: Ode aan de goeie ouwe analoge wekker

Item 5: de wekker

Kringwinkelliefde: Ode aan de goeie ouwe analoge wekker

De magie van De Kringwinkel is meer dan het vinden van fantastische koopjes. Naast de verrassingen, zijn er ook de stukken die je in elke kringloopwinkel tegenkomt, de items die je lief aankijken en goeiedag zeggen. De items die iedereen vandaag voorbij loopt. En dat is jammer. Daarom ben ik er nu al met deze boodschap: Wacht niet zo lang. Want morgen heb je spijt dat je dat fonduebord of die wekkerradio vandaag niet hebt gekocht. En ik zal je vertellen waarom. Foto’s: Sarah Van Looy

Waarom hebben wij vijf jaar geleden met z’n allen onze wekker weggedaan? WAAROM. Dat moet wel de meest absurde actie van het afgelopen decennia geweest zijn (na de verkiezing van Trump tot president, mooi op plek twee). Waren we plots collectief hersenloos? Ik weet het nog goed: hoe we allemaal plots opstonden en dachten hoe geniaal het was dat je je gsm kon gebruiken als wekker. Wel, het wordt tijd we weer collectief ‘wakker’ worden.

Wie heeft nog een wekker nodig? Ik zal het je zeggen: IK. Zodat ik die smerige telefoon die al de hele dag mijn aandacht vraagt, ‘s nachts uit mijn kamer kan smijten. Zodat hij ook niet ‘s nachts nog eens de aandacht van mij én mijn lief opeist. Het is verdekke genoeg geweest.

“De wekker is een zege in ieders leven, maar zeker voor de sukkelaars onder ons met een smartphone.”

Even serieus nu. De wekker is een zege in ieders leven, maar zeker voor de sukkelaars onder ons met een smartphone. Ik ken alle goede intenties.
“Ik zet hem op maantje.” En dan vergeet je het toch en word je wakker door een random whatsappbericht uit een groep waar je niet eens in wil zitten.
“Ik ga nooit meer Instagram checken voor het slapengaan.” Haha.
“Ik ga echt niet meer binnen de 5 minuten dat ik wakker ben, mijn mails lezen of vrt-nieuws checken. ZOT.” Volgende ochtend. Wekker gaat: de prut zit nog in mijn ogen en ik ben toch al mijn mails aan het checken.

Zita vond deze wekkerradio bij De Kringwinkel Kiel

Om maar te zeggen. Ik ken de intenties. Ik heb ze namelijk ook gemaakt. En toen heb ik beslist dat het véél eenvoudiger is om die gsm gewoon buiten de slaapkamer te houden. Dus vandaag ga ik gelukkig door het leven met een wekker. Hij is prachtig en ik hou van hem met heel mijn ziel.

Verder doet hij wat hij belooft. Hij wekt mij elke ochtend. Verder doet hij werkelijks niets meer. Heerlijk. Een aanrader zo géén all-in-one product. Maar gewoon een one-in-one product. Eén toestel, één functie. Dat is werkelijk geniaal. Moeten ze echt meer uitvinden.

Bekijk ook de andere Kringwinkelvondsten van Zita!
Even samengevat: De Kringwinkel is naast een winkel met unieke spullen voor geen geld (die al je aankoopbehoeften bevredigt) ook een soort van spullen-asiel. En jij kan al die dingen een nieuw leven geven, soms zelfs een heel nieuwe functie of doel. HOE GOED IS DAT? Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehands aankoop. Je moet het maar eens doen, dat geeft een kick jongens. Dat is echt bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen mee naar huis nemen. Wil je toch iets unieks? De Kringwinkel heeft ook een veilingsite, waar je unieke spullen kan kopen. Wist je dat de De Kringwinkel mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job helpt? Met elk koopje steun je dus een goed doel. Dat is iets wat weinig mensen weten maar wat ik SUPER belangrijk vind. En kijk, nu weet jij het dus ook.
Foto’s: Sarah Van Looy
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen. Charlie werkt samen met merken die onze missie en waarden delen. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen