Samenwerking

Kringwinkelliefde: Drink bier, weer uit bierglazen

Item 2: het bierglas

Kringwinkelliefde: Drink bier, weer uit bierglazen

De magie van De Kringwinkel is meer dan het vinden van fantastische koopjes. Naast de verrassingen, zijn er ook de stukken die je in elke kringloopwinkel tegenkomt, de items die je lief aankijken en goeiedag zeggen. De items die iedereen vandaag voorbij loopt. En dat is jammer. Daarom ben ik er nu al met deze boodschap: Wacht niet zo lang. Want morgen heb je spijt dat je dat fonduebord of die wekkerradio vandaag niet hebt gekocht. En ik zal je vertellen waarom. Foto’s: Sarah Van Looy

Ik kan enorm genieten van belachelijke kleine dingen. Zeker als het gaat over eten en drinken. Zo vind ik het soort bord waarvan ik mijn eten eet, enorm belangrijk. Ik heb nu van die grote, diepe borden in huis. Borden die bijna kommen zijn. Want ik vind mijn avondmaal uit een kom met een lepel eten, ultiem bevredigend. Buiten mijn lief, geeft niets mij meer troost na een lange, vermoeiende dag op het werk. Kom. Lepel. Eten. Je moet het ook eens proberen.

Voor drankjes vind ik glazen heel belangrijk. Wijn drink ik het liefst uit zo’n klein, Frans glaasje. Gin-tonic drink ik het liefst uit van die dikke, rotsachtige glazen waar je iemand mee kan doodslagen. En bier dat drink ik het liefst, uit het flesje of uit het juiste bierglas.

“Het genot van een Orval in een Orval-glas uit te schenken: jongens, je hebt geen idee.”

Waarom? Omdat het die dingen zijn die het leven mooi maken. Gewoon, omdat het kan. Wij hebben thuis Duvel-glazen, Stella-glazen, Orval-glazen, Chimay-glazen. Het genot van een Orval in een Orval-glas uit te schenken: jongens, je hebt geen idee. Nu, ik ben blijkbaar de enige die zo denkt (tot nu, wacht maar), want in De Kringwinkel vind je dus echt massa’s bierglazen van alle soorten, voor alle bieren. Als ik die bierglazen zie staan, denk ik altijd:

Waarom doet iedereen die glazen weg? Is dat omdat niemand nog bier drinkt. Ik heb het opgezocht. Dat klopt niet. We drinken nog heel veel bier. En we drinken dat nog vaker dan vroeger thuis. De vraag is dus: waarom drinkt niemand nog bier uit het glas waarin het thuishoort? Die glazen zijn speciaal voor dat bier ontworpen hé. Productontwikkelaars zijn daar maanden mee bezig geweest: om te zoeken naar dat ene glas waarin dat ene bier perfect tot zijn recht komt. Dat is zoals pasta eten uit een plat bord met een mes en vork. Dat hoort niet. Het is crimineel. En totaal absurd. Oké, dat is misschien overdreven. Maar toch.

Zita vond dit bierglas bij De Kringwinkel Borgerhout

Zijn we een bierland of zijn we dat niet? Die glazen wachten op jou. En je krijgt ze voor geen geld. Dat is een unieke beleving voor geen geld, waar vind je dat nog. Om heel Bond zonder naam af te sluiten. Bier is een beleving. Dat juiste glas maakt wél het verschil. En als je bij dat biertje in het juiste glas dan nog een kaasje aansnijdt, of potje met nootjes klaarzet, dan is het alsof je op café bent, maar dan zonder dat nootjes vol pipi van andere mensen hangen. Heerlijk.

Bekijk ook de andere Kringwinkelvondsten van Zita!
Even samengevat: De Kringwinkel is naast een winkel met unieke spullen voor geen geld (die al je aankoopbehoeften bevredigt) ook een soort van spullen-asiel. En jij kan al die dingen een nieuw leven geven, soms zelfs een heel nieuwe functie of doel. HOE GOED IS DAT? Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehands aankoop. Je moet het maar eens doen, dat geeft een kick jongens. Dat is echt bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen mee naar huis nemen. Wil je toch iets unieks? De Kringwinkel heeft ook een veilingsite, waar je unieke spullen kan kopen. Wist je dat de De Kringwinkel mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job helpt? Met elk koopje steun je dus een goed doel. Dat is iets wat weinig mensen weten maar wat ik SUPER belangrijk vind. En kijk, nu weet jij het dus ook.
Foto’s: Sarah Van Looy
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen. Charlie werkt samen met merken die onze missie en waarden delen. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

1 reactie
  • Ann says:

    Vroeger toen ik klein was, hadden wij thuis speciale spaghetti borden en aten wij spaghetti met vork en lepel. En toen leerde ik mijn lief kennen en bleek die spaghetti te eten op een plat bord met mes en vork (aargh!). Ik heb hem toch maar niet gedumpt en eet nu ook spaghetti op een plat bord… Maar wél nog altijd met vork en lepel hoor. 😉

Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen