Samenwerking

Welk Kringwinkeltype ben jij?

De Goalgetter gaat recht op haar doel af

Welk Kringwinkeltype ben jij?

In De Kringwinkel vind je niet enkel parels van spullen, maar ook parels van mensen. En zoals dat doorgaans gaat met parels, zijn ze allemaal uniek. Nu hebben we het niet alleen over de mensen die er werken, maar ook over de mensen die er komen winkelen. Je komt er elke keer weer schatten van mensen tegen.

En toch ontdekten Zita en Sara iets bijzonders: deze parels, schatten, sneeuwvlokken van mensen vallen uiteen in enkele, durven wij stellen, universele types. Allemaal behoren ze tot de familie van de Homo Circulare, ook wel De Kringloopmens. En voor jij je gaat afvragen om welke types het gaat, hier zijn ze: De Zalm, De Dromenjager, De Goalgetter, De All-Roundneuzer en De Klimaatshopper. Wil je weten welk type jij bent? Vul dan straks zeker onze quiz in.

Hou je vast voor een zalige reis doorheen je hele sociale cirkel en ver daarbuiten. Je herkent onderweg vast je zus, je tante, je buurman, je papa en misschien ergens ook jezelf. Kom, we zijn weg.

De Goalgetter

Jij bent wat we binnen het Kringwinkeljargon een Goalgetter noemen. Iemand die binnenkomt én met laserfocus rechtstreeks naar één sectie loopt zonder afgeleid te worden door al die andere items die roepen: “Kijk naar mij!” Dat is een beetje zoals mensen die drie uur aan één stuk door kunnen werken zonder hun mail, Facebook of WhatsApp te checken. Wij kunnen daar enkel maar respect voor opbrengen.

Jij verspilt geen tijd met rondsnuisteren. Jij komt na een bezoek nooit per ongeluk thuis met een paarse T-shirt met Mickey Mouse erop. Zo van: “Omdat… gewoon, ge weet wel, die was maar 2,50 euro en ook: Mickey Mouse!” Nee, jij weet wat je doel is, en je gaat er recht op af. Of via de rechterflank als daar een gaatje is. Het punt is: je hebt een doel. En dat is bijzonder voor alle minder doelgerichte zielen die op deze planeet rondlopen – nu ja, jullie zijn ook bijzonder, op jullie eigen Mickey Mouse-manier.

Natuurlijk mis je daardoor wel eens die bruine leren jas die je eigenlijk perfect zou passen. Of loop je daardoor je tante Hilde voorbij, die diep verzonken bij het servies staat, ergens ter hoogte van de theepotten. Maar in het leven moet je keuzes maken. En jij hebt gekozen om énkel te komen voor die ene plaat van Bob Dylan die ontbrak in je collectie. Of voor kabeltjes van nineties stereo-installaties. Of misschien de eerste druk van Hugo Claus zijn romans. Of een knalgeel heuptasje dat perfect past bij dat vintage T-shirt dat je eerder vond.

En die keuze, da’s dapper. Vooral ook omdat niet elk bezoek succesvol is. Jij gaat vaak met lege handen naar huis. Maar daar schrik jij niet voor terug. Het gaat erom je geduld en cool te bewaren, vind je. Jij zegt tegen jezelf: “Volgende keer vind ik het wel. Of weet je: misschien de keer daarna.”

“Jij gaat vaak met lege handen naar huis. Het gaat erom je geduld en cool te bewaren, vind je.”

Maar nog het meeste respect hebben we voor jou, als het moment daar is dat je vindt wat je zoekt. Als hét item plots opduikt, waarvoor je al maanden die vruchteloze bezoeken brengt, terwijl iedereen de hoop al lang had opgegeven. Het is een beetje zoals een vogelspotter die een purperreiger tegenkomt of een bingospeler wiens laatste cijfer is omgeroepen.

Ieder mens zou zich op zo’n moment gaan gedragen als een 16-jarige fangirl van Justin Bieber die maanden gewacht heeft én nu in de verte een man die wel iets wegheeft van Justin Bieber op het podium ziet stappen. Maar wat doe jij? Jij bewaart wederom je geduld en cool. Je neemt het item héél rustig uit de rekken. Bekijkt het met een argwanende blik die voldoende twijfel uitstraalt. Je trekt vooral niet te veel de aandacht. Je knikt en wandelt er rustig mee naar de kassa. Zodat niemand doorheeft met welke gigantische schat aan waarde je nu buitenloopt. En daar kunnen wij enkel maar onze hoed, pet of ander hoofddeksel voor afnemen. Goed bezig, joh!

Nu vraag jij je natuurlijk af welk type jij bent. Geen probleem. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Doe mee met de quiz en ontdek het zelf!
Naar de Quiz!

Ontdek hier de andere Kringwinkeltypes.

Waarom kringen écht winnen is voor alles én iedereen:

  • Kringen is goed voor jou. Je vindt er unieke spullen voor geen geld. Toch liever spullen geven? De Kringwinkel heeft ook een ophaal- en inboedeldienst. Ze halen je spullen gratis op of maken een heel huis of appartement voor je leeg.
  • Kringen is goed voor onze wereld. Want het is niet zomaar een winkel, het is een spullenasiel. En jij kan al die spullen een nieuw leven geven. Jeej! Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehandsaankoop. Je moet het maar eens doen. Het geeft een kick. Dat is bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen uit het asiel mee naar huis nemen.
  • Kringen is goed voor anderen. Want De Kringwinkel helpt mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job. En zo is de cirkel werkelijk rond. Kringen is echt winnen.
Tekst: Sara & Zita Theunynck
Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers. Styling: Renaldi Diombo. Visagie: Ine D’Hoe
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel. Charlie werkt samen met merken die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen