Hoera!

We are f(r)amily: een ode aan friends, fools & family

We are f(r)amily: een ode aan friends, fools & family

Charlie brengt in tijden van polarisatie en haatpraat een ode aan friends, fools & family in een voorjaarsnummer met als thema ‘F(r)amily’. 160 pagina’s anti-verzuring vol feelgood reportages, hartverwarmende foto’s en verrassende verhalen!  Met onder andere de meest bizarre familierecepten, beestige besties en een handleiding om nieuwe vrienden te maken.

Op de cover: DJ collectief Supafly
MikiGold (37), Fatoosan (38), Vaneeshua (32) en Young Mocro (37) staan trots op de cover van Charlie en zijn de vrouwen achter de dj-crew Supafly Collective. Het viertal doet meer dan samen plaatjes draaien. “Wij zijn zussen geworden.”

Dubbelinterview: Charlotte Adigéry & Boris Zeebroek
Als je een foto van elkaar op je T-shirt laat drukken, dan moeten de gevoelens wel diep gaan. Charlotte Adigéry (28) en Boris Zeebroek (33) maken niet enkel muziek samen. Ze zijn beste vrienden, en nee, geen geliefden. “Dat is alsof iemand vraagt of ik mijn broer zie zitten. Vies!”

Uitgetest: uit eten met wildvreemden
Wie eenzaam is, moet creatief zijn. Waarom geen etentje met vijf onbekenden? Talitha Dehaene testte het second degree dinner uit. Een verhaal over emigratie, vriendschap en neuspiercings.

Openhartig: wel knuffelen, geen seks
Iedereen kent casual sex. Maar wat als je als single – en één op de drie Vlamingen ís alleen – niet zozeer hunkert naar vrijen, maar wel naar knuffelen? Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit hoe huidhonger een ding is en sprak singles over hun zoektocht naar warmte.

Mode: kleren om te vereren
Kledingstukken zijn vaak meer dan een lapje stof. ­Achter een jas, dashiki-top of ­filipiñana-jurk kan een heel verhaal schuilgaan. “Ik krijg soms vreemde ­blikken als ik zeg waar mijn kleren vandaan ­komen.”

En nog veel meer!

Waar kan ik dat lezen?

Je kan het bookzine kopen in de webshop of in de betere krantenwinkel en onafhankelijke boekhandel. Alle verkooppunten vind je hier.

Of neem een abonnement en krijg meteen ook toegang tot alle online artikels en het volgende bookzine (najaar 2019). Van 27 mei tot en met 9 juni kan je ook een f(r)amily pack kopen. Voor €120 krijg je drie jaarabonnementen op Charlie, (een korting van €10 per abonnement). Ideaal om samen met je vrienden of familieleden te delen!

Of haal een stapel zomers leesvoer in huis met een van onze pretpakketten of de Charlie Collectie! Je maakt zelf je selectie van bookzines en krijgt er onze Keep It Real rugzak gratis bovenop.

Breng me naar de shop!

Waar kan ik dat zien en horen?

Wij stellen ons nieuwe bookzine voor op 29 mei bij deBuren in Brussel. Selma Franssen, journalist en auteur van Vriendschap in tijden van eenzaamheid, praat met hoogleraar sociologie Beate Volker (Universiteit van Amsterdam) over de patronen bij vriendschappen op het werk en bij mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Daarna signaleert Wim Slabbinck hoe steeds meer singles eerder op zoek zijn naar intiem contact dan naar seks. Hij vertelt over huidhonger en tijdens het gesprek schuift Anke Truyens aan om hierover te getuigen. Tot slot praat techjournalist Thomas Smolders over vriendschap op het internet. Maken sociale media ons écht asociaal? Electroduo MONOMONO zorgt voor de muzikale beats. Het event is gratis, maar wel even inschrijven.

Foto’s bookzine: Sarah Van Looy

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen