Update

Wat we doen met jullie feedback

Wat we doen met jullie feedback

Beste Charlie-lezer,

In december vroegen we onze leden om te vertellen waarom jullie lid zijn van Charlie, wat we anders kunnen doen en waar jullie meer van willen lezen. Allereerst: bedankt voor de complimenten, ideeën en opmerkingen. Daarmee kunnen we Charlie beter maken. In deze update lees je hoe we dat de komende tijd gaan doen.

Laten we beginnen met wat complimenten voor onszelf. Op de vraag hoe je Charlie zou omschreven in één woord, antwoordden jullie: eigenzinnig, noodzakelijk, vernieuwend en eerlijk (extra hartjes voor de persoon die ‘eindelijk!’ schreef). En ook als ‘BALLEN’, wat best cool is voor een magazine dat vaak als vrouwenblad wordt omschreven. Thanks guys!

“82% gaf aan lid te zijn omdat ze het magazine willen ondersteunen. Dat is het grootste compliment dat je ons kunt geven.”

Ook bleek uit jullie antwoorden dat jullie graag alle artikels willen kunnen lezen en onze bookzines ontvangen, maar in de eerste plaats lid zijn van Charlie om er met jullie portemonnee voor te zorgen dat een stem als de onze blijft bestaan. 82% gaf aan lid te zijn omdat ze het magazine willen ondersteunen. En dat is misschien wel het grootste compliment dat je ons kunt geven. Die betrokkenheid bij onze community blijkt ook uit jullie vraag om meer events te organiseren en om meer uitwisseling tussen lezers en redactie mogelijk te maken. Zo komen we meteen bij wat je de komende tijd van ons kunt verwachten naar aanleiding van jullie input.

We komen naar je toe

Je kon in februari al naar onze A.A. meeting (Anonieme Appverslaafden) komen, voor mensen die durven toegeven dat ze verslaafd zijn aan dat handige toestel in hun hand! Zo’n 100 mensen kwamen luisteren naar stand-up comedy over smartphoneverslaving, zelf hun verslavingsverhalen delen en luisteren naar ons panel van experts. Deze avond was het sluitstuk van de smartphone-reeks van hoofdredactrice Jozefien. In 2018 zullen we nog meer van zulke events organiseren rond de thema’s waar je op Charlie over leest.

Daarnaast zullen we met het Festival van de Gelijkheid on tour gaan door Vlaanderen. Onder de noemer ‘moeilijk dingen makkelijk uitgelegd’ praten we je live bij over telkens vijf onderwerpen die jou bezighouden – maar waar je misschien geen tijd voor hebt om je in te verdiepen. Van hoe overproductie in de mode-industrie werkt tot waarom je nog steeds zo weinig vrouwen met hoofdrollen ziet in Hollywoodfilms, na deze events ben je weer helemaal mee.

Gelukkige luisteraars op de Anonieme Appverslaafden Avond. Foto: Chen Vandeput

We maken het gemakkelijker

Omdat Charlie blijft groeien en omdat de manier waarop mensen online lezen ook steeds sneller verandert, lopen we soms tegen technische beperkingen aan. Daar wezen jullie ons ook op in de bevraging. De komende maanden werken we aan verbeteringen aan onze site en abonnementensysteem, waardoor Charlie gebruiksvriendelijker moet worden. Wanneer je intussen problemen ondervindt met inloggen en dergelijke kan je altijd mailen naar admin@charliemag.be. We proberen altijd zo snel mogelijk te antwoorden.

We geven jullie meer boeken

We vroegen ook waar jullie meer over willen lezen. We gaan nog niet alle topics verklappen, die zie je de komende maanden verschijnen op onze site. Maar wat er met kop en schouders bovenuit stak was dat jullie van boeken houden. Wij ook! Daarom gaan we meer interviews met auteurs brengen en kun je meer door ons geselecteerde boekentips en voorpublicaties verwachten van boeken die bij Charlie’s thema’s aansluiten. En we gaan wat vaker boeken weggeven aan onze leden, altijd leuk.

We maakten al 6 bookzines, en hopelijk veel meer! Foto: Sarah Van Looy 

Wat we nog niet gaan doen: jullie geven ook aan graag meer bookzines te willen ontvangen. Er zijn weinig dingen zo leuk als een bookzine maken, van brainstormen over het thema tot het schrijven tot de fotoshoots en het moment waarop alles samenkomt in een magazine dat nog ruikt naar nieuwe inkt. Maar een dik printnummer maken en ondertussen ook de online redactie en events laten doorlopen, is telkens een flinke boterham voor ons kleine team. Op dit moment hebben we niet de capaciteit om meer bookzines uit te brengen, maar we bekijken elk kwartaal de mogelijkheden om in de toekomst toch extra nummers uit te brengen. We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief! En goed om te weten: momenteel werken we hard aan ons zevende bookzine, dat begin april als eerste op jouw deurmat zal vallen. Wat het thema wordt, lees je in de nieuwsbrief die rond deze tijd in je mailbox valt.

Hoe meer mensen bij de Charlie-club komen, hoe meer we kunnen realiseren. Uit jullie reacties blijkt dat jullie dat heel goed weten: jullie vertellen anderen over Charlie en geven lidmaatschappen cadeau, delen onze artikels en geven bookzines door. Dat is hartverwarmend om te lezen en daar doen we het voor. Bedankt en keep up the good work!

Is er nog iets wat je met ons wil delen? Stuur een mailtje naar de redactie via redactie@charliemag.be

Tot de volgende,

Selma, chef redactie

 

Foto boven: achter de schermen van de covershoot van bookzine 7. Foto: Chen Vandeput

Schrijf je reactie

Selma Franssen is freelance journalist en auteur van 'Vriendschap in tijden van eenzaamheid' (uitgeverij Houtekiet, 2019). Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert journalistieke lezingenreeks 'Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd'.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen