Samenwerking

Kringwinkeltypes: De Dromenjager scoort koopjes voor zichzelf én anderen

Kringwinkeltypes: De Dromenjager scoort koopjes voor zichzelf én anderen

Redactrices Zita en Sara ontdekten iets bijzonders: In De Kringwinkel vind je niet enkel parels van spullen, maar ook parels van mensen. Deze mensen vallen uiteen in enkele universele types: De Zalm, De Dromenjager, De Goalgetter, De All-Roundneuzer en De Klimaatshopper. Zita en Sara nemen je mee op een zalige reis doorheen je hele sociale cirkel en ver daarbuiten. Je herkent onderweg vast je zus, je tante, je buurman, je papa en misschien ergens ook jezelf. Dit keer: De Dromenjager. Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers

Sommigen noemen je een koopjesjager, wij noemen je een dromenjager. Jouw levensmotto is immers: je kan alles krijgen, je moet er alleen achterna gaan. Jij serveert kreeft als die in de afslag staat. En flessen wijn koop je in promo van zes, want hoe meer lekkere wijn je je gasten kan serveren, hoe beter. Jij bent een liefhebber van alle categorieën: huisraad, kledij, meubels, elektro, boeken, planten, fietsen. Jij komt voor alles. Want je weet: wat ik hier vind, vind ik nergens beter én goedkoper. Dat is niet alleen slim, het is ook bijzonder mooi. Laat ons uitleggen waarom.

Jij houdt niet zomaar van een kleine prijs, jij houdt ook van de spullen die horen bij deze prijs. Je bent niet op zoek naar perfectie, wel naar een goede deal en spullen die werken. Je bent vergevingsgezind voor jezelf en voor de spullen in je leven. Een servies hoeft niet perfect bij elkaar te passen, zolang het zijn ding doet, ben je tevreden.

Een paraplu met wat rafels aan de randen is daarom niet minder een paraplu. Een bloemenjurk mag al eens gedragen zijn. En die houten tafel wordt alleen maar mooier met de jaren, zeker als je de prijs ziet. Jij gaat niet dolblij naar huis omdat je een mooie sofa hebt gekocht. Jij gaat dolblij naar huis omdat je een mooie sofa hebt gekocht aan zo’n prijs – 75 euro voor een sofa. Dat kan je toch echt niet laten staan? Nee, dat vinden wij ook niet – Als een safariganger sluip jij rond door De Kringwinkel. Je hebt alles gezien en altijd het beste gevonden.

Je hebt in je leven niet veel regels. Maar degene die je hebt, volg je blindelings. Als een item minder dan 2 euro kost, zal je al-tijd overwegen het te kopen. Als iets aan zeventig procent korting te koop staat, denk jij niet: “Dit is echt een item dat niemand wil.” Jij denkt: “Dit is een unieke kans.” Want voor zo’n deal kan je eigenlijk nooit sukkelen.

“Jij vindt de handtas waar je vriendin haar hele leven op heeft gewacht.”

En is het niet voor jezelf, dan is het voor iemand anders. Want nog beter dan een koopje voor jezelf scoren, is dat doen voor iemand anders. Jij vindt de retro lamp waar je vriendin haar hele leven op heeft gewacht. Jij spot de volledig roze fiets die je
5-jarige dochter compleet over de rooie doet gaan van blijdschap. Jij koopt de sofa die je moeder al jaren zoekt en dat aan een prijs waarvan ze spontaan achterover valt – gelukkig is er dan die sofa om haar op te vangen.

Je kent de waarde van geld én de waarde van een degelijk item. Jij bent het volledig eens met Marco Borsato. De meeste dromen zijn bedrog. Behalve dan diegene die ze in De Kringwinkel verkopen. Daarom ben je een Dromenjager. En laat niemand je iets anders wijsmaken. 

Nu vraag jij je natuurlijk af welk type jij bent. Geen probleem. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Doe mee met de quiz en ontdek het zelf!
Naar de Quiz!

Ontdek hier de andere Kringwinkeltypes.

Waarom kringen écht winnen is voor alles én iedereen:

  • Kringen is goed voor jou. Je vindt er unieke spullen voor geen geld. Wil je het graag nog goedkoper? De Kringwinkel heeft ook een Kilomeet, een overstockwinkel waar alles per kilo en per meter verkocht wordt.
  • Kringen is goed voor onze wereld. Want het is niet zomaar een winkel, het is een spullenasiel. En jij kan al die spullen een nieuw leven geven. Jeej! Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehandsaankoop. Je moet het maar eens doen. Het geeft een kick. Dat is bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen uit het asiel mee naar huis nemen.
  • Kringen is goed voor anderen. Want De Kringwinkel helpt mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job. En zo is de cirkel werkelijk rond. Kringen is echt winnen.
Tekst: Sara & Zita Theunynck
Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers. Styling: Renaldi Diombo. Visagie: Ine D’Hoe
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel. Charlie werkt samen met merken die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen