Nieuw!

De nieuwe Charlie: totaal schaamteloos!

Wij pakken uit met het meest imperfecte magazine ooit

De nieuwe Charlie: totaal schaamteloos!

In een tijd waarin we om de oren geslagen worden met onrealistische ideaalbeelden en ons langs alle kanten een minderwaardigheidscomplex aangepraat wordt, viert Charlie het feest van de imperfectie. Samen met schrijfster en improvisatieactrice Katrijn Van Bouwel zetten we de onvolmaaktheid in your face op de cover: lang leve onze foutjes!

Ons derde schaamteloze bookzine is een medicijn tegen gêne, perfectiedwang en faalangst. Alles waar je je altijd voor schaamde, hoef je niet meer te verstoppen, want een gedeeld geheim weegt tenslotte minder zwaar. Van de kwetsbare getuigenis van een alcoholverslaafde moeder, tienerjongens over hun eerste keer, de strategische gêne achter de make-over reality tv, tot een taboeloze kijk op soa’s: in onze nieuwe, 144 pagina’s dikke Charlie, lees je het allemaal!

bookzine3-square2-Lowres

Vier maanden geleden gooide redactrice Aurélie het thema ‘schaamte’ in onze redactiegroep. Wat volgde was een stortvloed aan ideeën, ervaringen en gênante herinneringen. Nog nooit was onze longlist met ideeën zo snel gevuld. ‘Schaamte’ bleek een universeel gevoel te zijn dat vaak ontzettend diep zit. Maandenlang werd er geschreven, gefotografeerd en geïllustreerd. Onze redacteurs laten zich in dit bookzine van hun (soms letterlijk) meest intieme kant zien.

We praatten met documentairemaakster Sunny Bergman over haar ophefmakende films, met stand-upfilosofe Laura Van Dolron over gêne op het podium en auteur Lara Taveirne schreef over het heilzame effect van biechten. Jullie kunnen dus weer lekker lang lezen in ons nieuwe bookzine vol mindfood en kleine feestjes van herkenning.

Charlie_Biechten-LR

Lara Taveirne ging biechten. Foto’s Carmen De Vos

Hoewel Charlie Magazine in de eerste plaats een online magazine is, genieten we er elke keer weer van om ons printnummer in elkaar te boksen. Ons bookzine reserveren we voor de meer tijdloze verhalen. We nemen de tijd om alle ideeën te laten rijpen en gisten, de teksten tot vijf maal toe na te lezen en op zoek te gaan naar de allerbeste foto’s in de meest uitgepuurde lay-out. Zo worden onze bookzines echte verzamelnummers die je met hun streelzachte kaft maar al te graag opnieuw vastneemt.

Je hoeft ook niet te huilen om de bomen, want onze bookzines worden gemaakt in een drukkerij die draait op 100% groene energie en werkt met inkten op vegetale basis en FSC-gecertificeerd papier. Bovendien drukken we op kleine oplages om verspilling tegen te gaan.

DEF-soa-illu

“Je hebt een soa. So what?” Illustratie Agnes Loonstra, tekst Louise Vanderputte

Is er eigenlijk nog een reden om ons bookzine niet te kopen? Nee dus. Rep je naar de webshop en vul je mandje! Of word lid en krijg het volgende nummer automatisch toegestuurd. Bovendien krijg je als lid allerlei leuke extra’s zoals toegang tot extra online artikels, achter-de-schermen-nieuws, korting op allerlei acties en onze Charlie tote-bag. Meer lezen over waarom lid worden van Charlie zo belangrijk is, doe je hier.

Word nu lid

Of koop het bookzine

Vanaf woensdag 20 april ligt de nieuwe Charlie ook in de betere krantenwinkel en Standaard Boekhandels in de Vlaamse steden.

Veel leesplezier!

DSC_0705

Tienerjongens vertellen over hun eerste keer. Foto’s Agathe Danon, tekst Alice Elliott

Schrijf je reactie

3 reacties
 • Ruth says:

  op mijn verjaardag Charlie in de bus…
  oh wat is die populair: man, kind 1, kind 2… ze willen hem het eerst.
  ideale opwarmer bij tafelgesprekken met pubers.
  en Blind Getrouwd natuurlijk.

 • noel says:

  hop hop
  naar de krantenshop
  een Charlie magazine halen
  met vijftig percent meer verhalen
  regen en wind buiten , ik in mijn zetel
  genietend en lezend ,durvend en vermetel
  als man dan nog, met filosofische ideeen
  was ik nu maar met z’n tweeën

 • Van Bouwel Godelieve says:

  benieuwd

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen