Feest!

Stop de klok! Wij willen chill.

Bookzine 2 is eindelijk uit!

Stop de klok! Wij willen chill.

Het is er! Het is er! Het is er! Na wekenlang schrijven, fotograferen, lay-outen en nog eens nalezen, is het eindelijk daar: ons tweede bookzine! En het is prachtig. (Maar dat zeggen alle ouders nu eenmaal over hun borelingen.)

Voor dit bookzine werkten we rond het thema tijd: het gebrek eraan en het verlangen ernaar. Wat staat erin? Een modeshoot met echte mensen in plaats van modellen viert de terugkeer van het oma-ondergoed, redactrice Alice (17) praat met Minister van Onderwijs Hilde Crevits over jong zijn, redactrice Sophie laat haar toekomst voorspellen door drie verschillende waarzeggers, fotografen Carmen De Vos en Artur Eranosian maken een beeldreeks van het ‘Spitsuur op zijn mooist’ en een no-nonsense handleiding voor een orgasme van 15 minuten. Maar mijn all-time favorite is de leerzame column ‘Wat als ik een piemel had.’ Een echte aanrader! (de column dan, niet de piemel)

Kortom, 144 bladzijden heerlijke tijdverspilling om lekker mee in een zetel te kruipen of in je tas te stoppen en af toe zijn fluweelzachte kaft te strelen. Gemaakt en samengesteld met heel veel liefde en zorgzaamheid om jou de mooiste verhalen te brengen. Geen gephotoshopte glamour maar het leven zoals het is.

Ons bookzine is met veel liefde samengesteld en werd gedrukt in een drukkerij die volledig draait op groene energie.

Net als vorige keer werd het magazine gedrukt in een drukkerij die volledig draait op groene energie en enkel werkt met FSC papier en milieuvriendelijke inkten. De productie gebeurt ook volledig lokaal en in eigen beheer. De oplage houden we bewust laag, omdat we niet houden van papierverspilling. Dat alles maakt dat onze prijs ietsje hoger ligt dan bij de mainstream bladen. Maar je blijft er langer in lezen toe en je krijgt er geen gratis complexen bij! Hoera!

Vandaag wordt het bookzine voorgesteld aan de pers. Alle abonnees en de mensen die het in presale bestelden krijgen het deze week in hun brievenbus. En op verzoek van vele lezers, ligt het tweede bookzine deze keer ook in de betere krantenwinkels en boekhandels. Geraak je niet uit je luie zetel of bureaustoel? Bestellen via de Charlie webshop kan altijd.

Drink een lekker drankje, maak oogcontact met een bookzine en wie weet ga je er na een stomende nacht op de dansvloer mee naar huis.

Maar het is nog niet gedaan met feesten! Op donderdag 15 oktober trekt Charlie de figuurlijke bokshandschoenen aan voorRAAK!, een reeks woordduels, aangestoken door Saskia De Coster in het kader van Stadsfestival BANG! Charlie Magazine zal er het voorprogramma verzorgen. Meer info op Kultuurkaffee.be

Na zo’n gevecht op leven en dood moet het leven gevierd worden: op 16 oktober vieren we de geboorte van onze tweede dochter met een knaller van een feest in Café Storm onder het MAS in Antwerpen. Drink een lekker drankje, maak oogcontact met een bookzine en wie weet ga je er na een stomende nacht op de dansvloer mee naar huis… SEKSI! Iedereen is welkom op Charlies Seksi Feest, maar plaatsen zijn beperkt! Kijk hier voor meer info of reserveer alvast je kaartje!

Maar eerst even genieten van ons nieuwe kindje. Trek die fles champagne, goedkope cava maar open, wij kunnen wel een glas of vier gebruiken. Feest ze, lezers, en tot in de zetel of op de dansvloer!

Jullie chille Charlies

P.S. Dit bookzine was niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van alle schrijvers, fotografen, eindredacteurs en illustratoren die zich kosteloos inzetten om jou hun mooiste verhalen en beelden te bezorgen. Dankjewel, jullie zijn geweldig!

Schrijf je reactie

Jozefien was in een vorig leven art-director bij de vrouwenbladen en is nu kapitein van het Charlie-schip. Haar stokpaardjes zijn gendergelijkheid, beeldvorming in de media en het opvoeden van twee luidruchtige jongens.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen