Feest

Vier jezelf in ons laatste bookzine!

Vier jezelf in ons laatste bookzine!

Het is zover, ons tiende en laatste bookzine is uit. En dat staat deze keer in het teken van 100% jezelf zijn. Want dat is wat we vijf jaar gedaan hebben: onszelf en onze lezers tonen zoals we zijn, zonder filters, taboes of compromissen. Met reportages over de mythe van de monogame vrouw, de wetenschap achter de selfie en mannen met lange manen.

Op de cover: Queen of fucking everything Sylvia Konior
Wie Charlie al een tijdje leest, kent haar intussen wel. Kunstfotografe Sylvia Konior heeft lak aan regeltjes. Ze maakte voor ons laatste nummer dé perfecte coverfoto, en binnenin bracht ze aan de hand van absurde zelfportretten op een humoristische manier onze dieetindustrie in beeld.

Interview: Meredith Greer
Ze wil niet meer uitleggen waarom ze feminist is – ‘Ik vind de vraag waarom iemand géén feminist is interessanter – en kan niet tegen onrecht. De Nederlandse columniste Meredith Greer zet op tijd en stond een grote mond op en dus kan het niet anders of ze is altijd zichzelf – toch?

Doorgelicht: hoe herken je een narcist?
‘Jezelf zijn’, het klinkt als een eenvoudig devies, maar met een narcist in de buurt is het dat allerminst. Het is altijd op eieren lopen en jezelf wegcijferen. Narcisten vreten hun prooi leeg tot er nauwelijks nog iets van overblijft. Redactrice Annelies Vanbelle legt uit.

Hairgoals: mannen met lange manen
Op een zomeravond zag fotografe Sarah Van Looy een jongen met prachtig lang haar voetballen met zijn kameraden in het licht van de ondergaande zon. Plots getroffen door de schoonheid ervan, wist ze dat dit een beeldreeks moest worden.

Wetenschap: computer says no… tegen vrouwen
Software die enkel het bestaan van mannelijke dokters erkent. Een algoritme dat beslist om de beter betaalde jobs vaker aan mannen te tonen dan aan vrouwen. En wij die dachten dat computers geen vooroordelen konden hebben. Na wat rondneuzen in de wereld van artificiële intelligentie, apps en algoritmes weten we wel beter.

En nog veel meer!

Waar kan ik dat lezen?

Je kan het bookzine kopen in de webshop of in de onafhankelijke boekhandel. Alle verkooppunten vind je hier. Of haal een stapel zomers leesvoer in huis met een van onze pretpakketten of de volledige Charlie Collectie! Je maakt zelf je selectie van bookzines. Ook ideaal voor onder de kerstboom

Breng me naar de shop!

Waar kan ik dat zien en horen?

DeBuren nodigt ons op 21 november uit voor de presentatie van ons tiende bookzine dat in het teken staat van 100% jezelf zijn. We geven het woord aan de Nederlandse auteur en opiniemaker Meredith Greer tijdens een gezellige en taboeloze lunchlezing over ‘unapologetically’ jezelf zijn. Toegang & lunch is gratis, maar wel even inschrijven. Er zijn nog maar enkele plaatjes vrij, dus snel zijn is de boodschap. Tot dan!

Foto’s bookzine: Sarah Van Looy

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen