Beeldreeks

De zomer in beeld

De zomer in beeld

Fotografe Sandra Mermans gaat op zoek naar hoe mensen de zomer vieren in België en trekt met haar camera naar geïmproviseerde zandstrandjes en gezellig drukke zwemputten. Een driedelige zonnige zomerreeks die bij momenten misschien net iets té herkenbaar is! Deze week deel 1: Sint Anneke Plage.

_A2A2377_1

In de schaduw van de industrie van de Antwerpse haven en op nog geen 10 minuten met de fiets van het centrum ligt het strand van Sint Anneke. Elke zichzelf respecterende Antwerpenaar kent dit pareltje van weleer en kwam er als kind vaak spelen. Veel oudere mensen kennen het als een vakantieoord dichtbij de stad waar er bij goed weer duizenden mensen toestroomden. Op een zonnige zaterdag in juli was het eerder kalm. Maar lang hoefde ik niet te zoeken naar trouwe fans van Sint Anneke plage.

Jan (94) en Hortense (77)

Jan-Hortense
“Als het goed weer is, komen we een terraske doen. We hebben net aardbeien gekocht en ze rieken lekker!”

Johan (34) 

Johan
“Ik kom hier al van kleins af aan. Ik hou van het zicht en het strand. Het is hier leuk en rustig. Ik krijg hier echt een vakantiegevoel van. Als het hoog water is durf ik zelfs in het water te springen om me wat op te frissen.”

Jean (75) en Emile (74)

Jean-Emile
“Vroeger was het hier veel plezanter! Dan had je hier een mini-golf met een volleybalterrein. De mensen zaten daar bij elkaar. Als we het warm hadden van ’t volleyballen sprongen we in het zwembad. Je had hier 50 jaar geleden zelfs een discotheek waar de mensen in hun zwembroek dansten. Dat was pas echte ambiance. Nu is het hier veel minder druk en zitten de mensen netjes aangekleed op de terraskes.”

Safet (34) en Ajisa (33), Fatima (11), Amina (13),  Saliha (9) en Elmedina (6) 

Fatima
“Het is de eerste keer dat we hier met het hele gezin zijn. We houden van het water, je wordt er rustig van en het geeft ons een echt vakantiegevoel. We gaan ook wel naar Park Spoor Noord maar daar is het veel drukker.”

Stefanie (43), Johan (38) en Felicia (8)

Stefanie-Johan-Felicia
“We komen hier om de 14 dagen met ons gezin. We houden van de rust en het is hier zalig zonnen. En de terraskes zijn vlakbij.”

Tom (19) en Fabian (19) 

Tom-Fabian
“Wij komen hier elke zaterdag. We houden van het zand en het water. Maar eigenlijk komen gewoon zitten en kijken, en soms gebeurt het dat hier leuke meisjes zijn.”

_A2A2579_1 _A2A2561_1 _A2A2065_1

Bekijk de hele reeks hier: de zomer in beeld

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen