Samenwerking

Kringwinkeltypes: De All-Roundneuzer ziet het potentieel in alle dingen

Kringwinkeltypes: De All-Roundneuzer ziet het potentieel in alle dingen

Redactrices Zita en Sara ontdekten iets bijzonders: In De Kringwinkel vind je niet enkel parels van spullen, maar ook parels van mensen. Deze mensen vallen uiteen in enkele universele types: De Zalm, De Dromenjager, De Goalgetter, De All-Roundneuzer en De Klimaatshopper. Zita en Sara nemen je mee op een zalige reis doorheen je hele sociale cirkel en ver daarbuiten. Je herkent onderweg vast je zus, je tante, je buurman, je papa en misschien ergens ook jezelf. Dit keer: De All-Roundneuzer. Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers

Jij bent zo iemand die overal dingen vindt: een briefje van 20 euro op de parking, een gouden armbandje op de stoep, een design stoel in De Kringwinkel. Als mensen je vragen naar je geheim, moet je hen het antwoord schuldig blijven. “Ik kijk graag wat rond”, probeer je. “Ik graai graag in bakken”, zeg je, terwijl je je schouders ophaalt.

En dat is waar. Geef jou een bak en in no time heb je er iets leuks uitgevist. Je ongeduldige vriendin die mee in de bak staat te rommelen, kijkt verbaasd naar jou en vraagt met ongeloof in haar stem: “Zat dàt in die bak?” Jij kan alleen maar bevestigend knikken. Geduld is een schone deugd en jij hebt die deugd. Jij bent zo iemand die graag zijn of haar tijd pakt voor de dingen. Een hele middag op een terras zitten en kijken naar de mensen, daar zeg jij geen ‘nee’ tegen. Jij wordt daar niet opgedraaid van, jij wordt daar gelukkig van.

Jij stapt een Kringwinkel binnen en ziet bij elk item een verhaal. Waar iemand anders een gietijzeren marteltuig ziet, denk jij: “Jaren vijftig. Perfect om wafels mee te bakken op de stoof, stel het u voor, zo’n vrouw met zeven kinderen, drie honden én een enorme trog beslag. En ze is wafels aan het bakken op haar stoof. Magisch!” Helemaal door het dolle heen ben je wanneer je iets vindt dat een herinnering uit je eigen jeugd oproept: “Zo’n hobbelpaardje hadden wij vroeger thuis!” of “Hier maakte ons papa zelf pasta mee!”

“Jij bent Marie Kanda. Jij ziet de joy in spullen én wij zien de joy in jou.”

Je vindt niet alleen veel dingen, je ziet ook het potentieel in alle dingen. Zie je een Singer naaimachine staan, dan pak je die mee. Dat is een evidentie. Je hebt sowieso een vriendin die graag naait en zo niet, dan leer je zelf wel naaien. Want komaan, een Singer naaimachine. Dat is te goed om te laten liggen. Stoot je toevallig op een prachtige, oude krokettenmachine, dan ga jij ervoor. Je spendeert een paar weken met het zoeken van recepten en het maken van de allerbeste kroket.

Het leven is waar je vondsten je brengen. Zijn dat kroketten, dan zijn dat kroketten. Maar dat kan evengoed een hometrainer of een kapotte, houten tennisracket zijn. Jij staat open voor alle dingen, als die openstaan voor jou. Je weet het: de trend is vandaag om te ontspullen. Maar hey, laat die Marie Kondo maar zeggen wat ze wil. Al die dingen brengen jou oprecht joy. Jij en je spullen doen lekker jullie eigen ding. En blijf dat vooral doen. Jij bent Marie Kanda. Jij ziet de joy in spullen én wij zien de joy in jou.

Nu vraag jij je natuurlijk af welk type jij bent. Geen probleem. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Doe mee met de quiz en ontdek het zelf!
Naar de Quiz!

Ontdek hier de andere Kringwinkeltypes.

Waarom kringen écht winnen is voor alles én iedereen: 

  • Kringen is goed voor jou. Je vindt er unieke spullen voor geen geld. Toch liever spullen geven? De Kringwinkel heeft ook een ophaal- en inboedeldienst. Ze halen je spullen gratis op of maken een heel huis of appartement voor je leeg.
  • Kringen is goed voor onze wereld. Want het is niet zomaar een winkel, het is een spullenasiel. En jij kan al die spullen een nieuw leven geven. Jeej! Geen enkele aankoop is zo ultiem bevredigend als een tweedehandsaankoop. Je moet het maar eens doen. Het geeft een kick. Dat is bijna zo goed als dat oude bastaardhondje met die rare flaporen uit het asiel mee naar huis nemen.
  • Kringen is goed voor anderen. Want De Kringwinkel helpt mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt mee aan een job. En zo is de cirkel werkelijk rond. Kringen is echt winnen.
Tekst: Sara & Zita Theunynck
Foto’s: Sandra Mermans. Model: Camille Deckers. Styling: Renaldi Diombo. Visagie: Ine D’Hoe
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Kringwinkel. Charlie werkt samen met merken die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen