Opinie

Bemoei je lekker met je eigen baarmoeder

Bemoei je lekker met je eigen baarmoeder

Een baby op komst, dat is heugelijk nieuws. Zo moet ook Anouk hebben gedacht, toen ze haar zwangerschap aan de wereld bekendmaakte via een Instagramfoto (hell hell modern world, enzo).

Op de zwart-witfoto staat de 40-jarige zangeres met een tot de borst opgerolde sportjersey waaronder haar flink zwangere buik prijkt. De foto draagt de caption ‘The Notorious B.I.G.’ en de hashtag #6. Anouk heeft namelijk al vijf andere kinderen uit drie eerdere relaties. Baby nummer zes is van haar huidige vriend Dominique Schemmens, een 21-jarige basketbalcoach.

Om het dus even samen te vatten: Anouk is 40 jaar en heeft straks zes kinderen van vier verschillende zwarte vaders, waarvan de laatste 19 jaar jonger is dan zij.

De baarmoeder van Anouk of van wie dan ook ís geen publiek domein. Wat daar in en uit gaat, gaat niemand iets aan.

Ik heb er werkelijk maar één ding op te zeggen: So. fucking. what? Mensen schijnen de caption van de foto een beetje verkeerd gelezen te hebben. Er stond namelijk niet ‘Hierbij verklaar ik mijn baarmoeder publiek domein!’ De baarmoeder van Anouk of van wie dan ook ís geen publiek domein. Wat daar in en uit gaat, gaat niemand iets aan.

Daarnaast hebben we het hier over een volwassen vrouw, die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen en die voor zover we weten nog nooit voor de rechtbank is gesleept voor kindermishandeling. Wat de kleur van haar exen ermee te maken heeft, zie ik al helemaal niet in.

Toch schijnt dit niet voor iedereen zo evident te zijn, want er is een heus debat ontketend. Ja, een debat, als ware dit een zaak van nationaal maatschappelijk belang waar je slager en z’n grootje en je hele zwemvereniging een mening over mogen, en zelfs moeten hebben.

Graag citeer ik hier enkele reacties, overigens voornamelijk van mannen, die naar ik gok nog niet vaak dicht in de buurt van een baarmoeder zijn geweest. Met hun piemel. Ik bedoel dus dat ze niet vaak se- OK, je snapt het wel.

’40 en 21. Anouk is een pedofiel.’

‘Haar kinderen, hoe vaak zullen ze in hun leven te horen krijgen; ‘je moeder is een witte hoer’. Zullen ze dan haar eer verdedigen, natuurlijk niet, die is er niet! Ze is mooi en kan zingen, voor de rest is alles kut. Letterlijk en figuurlijk!’

‘Dat zou toch verboden moeten worden in deze tijden van wereldoverbevolking.’ 

‘Ik ga haar vanaf nu ANEUK noemen.’ 

‘Sletterdeslet’

De zwangerschap van Anouk is als een kerstboom met daaronder een grote stapel pakjes, het één wat zorgvuldiger en creatiever verpakt dan het andere, maar met één en dezelfde inhoud: seksisme.

Of het nu verpakt is als bezorgdheid om de planeet (‘er is al genoeg ellende door overbevolking’), om Anouks andere kinderen (‘die moeten later aanhoren dat hun moeder een witte hoer is’), om haar jongere vriend (‘Anouk is een pedofiel’) of om de grootte van haar vagina (‘die zesde kan straks zo naar buiten lopen’), seksisme ligt aan de basis van al deze bemoeienissen.

Niemand lag er wakker van toen de 40-jarige Bradley Cooper het aanlegde met de 22-jarige it-girl Suki Waterhouse. Geen haan die er naar kraait dat de 41-jarige Leonardo Dicaprio het bed deelt met de 25-jarige Kelly Rohrbach.

bradleycooper

De 40-jarige Bradley Cooper en de 22-jarige Suki Waterhouse (Isopix)

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een man met een jongere vriendin gewoon een man met een jongere vriendin heet, maar een vrouw met een jongere vriend een cougar? Net als het woord nymfomaan bestaat het woord cougar alleen voor vrouwen. Dit is natuurlijk volstrekt – oh wacht even, ik krijg telefoon. Het waren de Middeleeuwen, ze willen hun seksuele moraal terug.

Een man met een jongere vriendin heet gewoon een man met een jongere vriendin, maar een vrouw met een jongere vriend is een cougar.

Ook het feit dat Anouk kinderen bij meerdere vaders heeft, zit de goegemeente nogal dwars. Wederom vraag ik me af of we hier ook zo mee zouden zitten als ze een man was die meerder vrouwen had bezwangerd. Sean Combs (of P. Diddy, Puff Daddy of Pink Dildo of hoe hij op het moment ook mag heten) heeft bijvoorbeeld kinderen bij drie verschillende moeders en is daarvoor nog nooit aan de schandpaal genageld, integendeel.

pdiddy

Ook alle racistische trollen kruipen uit hun moeras om hun gal te spuien over deze ‘kwestie’. Als ik mijn – al zeg ik het zelf – nogal geforceerde kerstbomenmetafoor er nog eens bij mag halen: racisten zijn die luie mensen die hun cadeautje in een plastic zakje of een oude krant inpakken of helemaal niet, want die doen niet eens hun best om hun lelijke, gure boodschap te verpakken.

Reacties als ‘Heeft iemand Wakker Dier al geattendeerd op deze zwarte legbatterij?’ en ‘Ze geneest heus nog wel van die jungle fever’ worden niet te zuinig rondgestrooid en haar kinderen worden denigrerend uitgemaakt voor ‘halfjes’.

Ik word er nog misselijker van dan Anouk wellicht elke ochtend is.

Naast het feit dat mensen hier nare seksistische en racistische meningen over hebben, vraag ik me af waarom ze hier überhaupt een mening over hebben. Er is geen discussie over nodig. Dit is een non-issue.

Ik zou tegen alle haters wier ondergoed op een propje zit omdat Anouk weer zwanger is, hetzelfde willen zeggen als tegen mensen die met bordjes staan te zwaaien bij een abortuskliniek: bemoei je voortaan lekker met je eigen baarmoeder.

Schrijf je reactie

66 reacties
 • Maaike says:

  Tenenkrommend stuk. Waarom? Omdat al die rot opmerkingen er in herhaald worden. Ik vind dit echt te koop lopen met andermans leven. Laat haar met rust.

 • Hans says:

  Nou, ik vind dat het er gezond uitziet.. En het allemaal een beetje verdelen onder verschillende mannen, tja als je mij vraagt vind ik dat dat meer vrouwen zouden moeten doen, houd het financieel allemaal een beetje behapbaar voor de mannen.. hahaha.. ieder zn alimentatie..

  En qua mannen, tja, laten we eerlijk zijn, een man is toch pas interessant na de 35,.. als zn testosteron spiegel afvlakt, en er wijsheid in zn kop voor in de plaats komt.

  🙂

 • karinorage says:

  Goed verhaal. Eigenlijk jammer dat het nodig is om het te spiegelen aan mannen met hun jongere partners. Want man-vrouw, vrouw-man, vrouw-vrouw, man-man, ouder-jonger het gaat een ander gewoon geen reet aan met wie jij je bed deelt en je nageslacht deelt.

 • Raf says:

  Top, echt top geschreven!

 • Muriel says:

  Waarom staat erbij: zwarte vaders? Alsof dat van enige toegevoegde waarde is?

 • Maart says:

  Win-win-win situatie noem ik dit. Anouk krijgt dr aandacht, de meute kan weer lekker gaan (voor)oordelen en deze auteur kan weer lekker zeiken over de mensen die anouk veroordelen. Iedereen heeft elkaar nodig in deze gekke “social” media wereld.

 • Britt says:

  Fantastisch geschreven! Ik zou best 6 kids willen hebben maar ik ben daar niet voor gemaakt. Eentje is meer dan genoeg.

  Daarnaast ken ik iemand die zich 3 keer heeft laten bevruchten door een spermadonor. Ze heeft geen idee wie de vaders zijn. De laatste is een tweeling. Dus 4 kids en geen idee wie in haar baarmoeder heeft gezeten. At least Anouk weet dat wel.
  Ze is vermogend genoeg om 6 kids op te voeden terwijl degene die ik ken 4 eigenlijk niet kan handelen.

  Ik werkte op een basisschool waar een moeder zwanger was door kunstmatige inseminatie. Het resultaat een vierling. En dan nog 2 hebben rondlopen. Ze kan niet eens voor ze zorgen. (Is getrouwd met een luie Nederlander….ja die heb je ook)

  Ach ieder huis z’n kruis. Doen wat je gelukkig maakt en laat een ieders mening gewoon langs je afgaan!

 • Bobo Sims says:

  Schitterend!

  Enerzijds: Oké, zes kinderen van vier verschillende vaders is misschien niet de ideale gezinsvorm. En dat één van de vaders qua leeftijd haar zoon had kunnen zijn is misschien ook niet de sociaal meest aanvaarde keuze. Maar wie de fuck heeft zich daar verdomme mede te bemoeien?
  Anderzijds: wanneer wie-dan-ook (en vooral celebrities) wat-dan-ook van zichzelf aan de openbare grote klok van het internet hangt, dan kan hij/zij/het erop wachten dat er van allerlei gezeik van deze en gene overheen uitgestort wordt. Wat voorgenoemde deze en gene ermee te maken heeft, doet dan niet meer terzake. De discussie is open, zodra je publiekelijk gaat met je hap. Dus vanuit die optiek is Anouk’s intieme hap nu de hap van ons allemaal!

  Als dit Anouk’s idee van een gelukkig leven is, moet ze dat lekker helemaal zelf weten. Ik wens haar alle geluk van de wereld, ik ben blij voor haar kinderen, en ik feliciteer van harte alle kerels die met haar hap hebben mogen spelen. Daar had ik er wel één van willen zijn, en ik schaam me er niets voor om dat te zeggen!

 • Vicky Demedici says:

  Omg!!! Wat een geweldige blog!! Eindelijk ook is geen kudde schaap dat meerent met het oh Anouk dit en dat nee gewoon iemand die bij zichzelf blijft en daarnaast precies zegt waar het op slaat! Ge-wel-dig! ❤️

 • Layla says:

  GEFELICITEERD ANOUK
  Anouk is dol op haar kids en hoe ze leeft daar heeft niemand een ruk mee te maken stel moraal ridders!
  Ik wens jullie een mooi gezond kind toe, een gezegend leven met jullie prachtige gezin!

 • Celine says:

  Okay, ik heb niks met Anouk, niet met de muziek, en niet met haar persoonlijk. Maar inderdaad, laat haar d’r eigen gang gaan. Anouk kiest graag voor een donkere man. Prima, maar dan krijg je nou eenmaal vaak met een cultuurverschil te maken en ja, dat betekent dat deze mannen veelal geen family-man zijn en bij meerdere vrouwen kinderen krijgen. De vrouwen binnen die cultuur weten niet beter en voeden de kinderen dan ook vaak alleen op. Niks mis mee, en Anouk weet dat en kan prima d’r boontjes doppen.

  • Tamara says:

   Sorry Celine, ik wil graag even reageren op je vooroordelen over donkere mannen. Hoe kom je er bijvoorbeeld bij dat ze met cultuurverschillen te maken krijgt? Dit zijn geen mannen die drie weken voor ze haar zwanger maakten, met een lendedoekje om uit de jungle zijn geplukt he? Deze mannen zijn gewoon in NL opgegroeid/geboren, dus de culturele verschillen vallen waarschijnlijk wel een beetje mee.
   Daarnaast wordt iedereen met een kleurtje al voor zwart aangezien, of in ieder geval niet wit. (en dus met een zwarte en andere cultuur) Maar een deel van de vaders is zelf al van gemengd bloed, dus met een blanke en donkere moeder of vader.
   Dus dat de vrouwen uit “die cultuur” (welke cultuur precies? Dé donkere cultuur bestaat niet nl) niet beter zouden weten dan dat vaders kinderen bij meerdere vrouwen hebben… en dat ze dan natuurlijk ook afwezig zijn… Hoe kom je daarbij? Bij gescheiden ouders, is de vader mééstal gewoon in beeld. Zo ook bij donkere mannen. Het is een vreselijk hardnekkig vooroordeel, waar veel toegewijde donkere vaders gek van worden.
   Hoe de details in Anouk’s leven zitten weet ik niet, we kennen elkaar niet, maar ik de aannames die je hierboven doet, zijn precies dat, aannames..

   • Paultje says:

    Dankjewel namens een gekleurde jongen die zich totaal niet herkende in het beeld dat Celine zo fijntjes deed schetsen xxx

 • Esmee says:

  Mensen ajb waar maken jullie je druk om.
  Het leven zit vol met belangrijkere zaken hoor.
  Jullie maken je druk over het feit of Anouk haar baarmoeder opgerekt en uitgelubberd is of niet.
  En of ze wel of geen 6e kind had mogen krijgen of moet krijgen.
  Laat Anouk en haar puber dat zelf beslissen.
  Als zij gelukkig zijn nou laat ze dan.
  En ga niet lopen miauwen over huidskleur want dat is zo onder de gordel, en dat geeft alleen maar aan dat die mensen niet de capaciteiten hebben om verder te denken dan de handeling linker voet voor de rechter voet.
  Haar lijf haar leven. Haar kinderen.
  Oh en dan nog even wat, kijk dan eerst even naar als die leg kippen in de bijstand die geen nagel hebben om aan hun reet te krabben, en zich dan wel 6 keer zwanger laten schoppen En dan niet eens de kinderen het nodige kunnen geven voordat we af gaan geven op een dame die haar kinderen wel al het nodige kan geven en dat ook overduidelijk doet!

 • Hanneke says:

  Laat haar lekker trots zijn op die mooie zwangere buik. Ze is gewoon een moeder die met liefde haar kinderen heeft gekregen en met liefde opvoed.
  Niet meer of minder dan iedere moeder die van haar kinderen houdt.

 • Iftin says:

  Mooi verwoord! Een top stuk. Mensen bemoeien zich tegenwoordig met zaken die ze niets aangaan.

 • Anna says:

  Vette schrijfstijl en spijker op z’n kop. Klasse!

 • Lel says:

  Boeiend

 • Yvette says:

  Ik snap niet waarom hier zo”n ophef over gemaakt wordt en zelfs mensen de meest nare dingen durven te schrijven. Zij kan deze kinderen een normale toekomst geven. Ja deze is niet hetzelfde als de jaren 50 maar dat is die van menigeen niet met alle scheidingen etc. Als ze nu een uitkering zou trekken of bijstandsmoeder zou zijn, dan zijn sommige punten valide, maar deze vrouw werkt gewoon voor haar geld en heeft 6 kinderen. En tegenwoordig is op je 40e een kind krijgen heel normaal. En dat ze valt op donkere mannen moet zij zelf weten. Doutzen Kroes heeft ook een donkere man en daar valt niemand over.

 • Lindi says:

  Leuk voor haar toch? En voor ons weer wat grut om straks het pensioengat mee op te vullen.

 • Jacqueline lenting says:

  Wat een vreemd verhaal eigenlijk. We moeten gewoon als mens mee-evolueren. Vrouwen worden gemiddeld 15 a 20 jaar ouder dan onze mannen tegenwoordig. Dus eigenlijk zou het heel gewoon zijn dat ik, 55 – jarige met een knul van maximaal 35 jaar zou moeten leven…..

 • Leo says:

  Waar maak je je druk om…..social media ritselen van de domme, botte, etc. reacties op van alles en nog wat, en bepaald niet alleen van mannen. Anouk is een stoere vrouw en wel de allerlaatste om zich van al die meningen ook maar iets aan te trekken,

 • pita says:

  nou vind ik….. dat dit stukje òòk niet had gehoeven ……daarmee rakel je nòg eens alles weer op. ….

  • Michiel says:

   Elk moment om seksisme en racisme aan de kaak te stellen is een goed moment. Dit soort stukjes zijn broodnodig vandaagdedag.

 • Rina says:

  Anouk is een hele goede moeder en een voorbeeld voor veel andere moeders.
  Het is haar lijf en ze moet het zelf bepalen. Wat een ophef zeg!
  Het is haar privé en ik heb respect voor haar.

 • Jolanda says:

  Pffffffffff ik houd van anouk haar eerlijkheid en straight forward
  En idd so fucking what Ik hoef niet te dragen of op te voeden
  You go anouk! !!
  Fijne zwangerschap

 • Pliena says:

  Dacht dat je in deze tijd zelf mag beslissen hoeveel kinderen je neemt .
  Maakt niet uit hoeveel vaders ze hebben als ze maar gelukkig zijn met elkaar.
  Ik heb veel respect voor haar.
  Ze kan trots zijn opzichzelf

 • Fleut says:

  Je baarmoeder wordt echt geen publiek domein door een foto van je buik op internet te plaatsen. De meeste zwangere dames zijn trots op hun buik en het is algemeen maatschappelijk geaccepteerd (als je daar waarde aan hecht) om een foto van je prachtig gevulde buik als geboorte aankondiging te gebruiken. Waarom zou dat voor Anouk ineens anders zijn? Laat haar lekker trots zijn, heerlijk! Fijn dat dit kind zo gewenst is.

  • Fons says:

   Volgens mij heb jij het stuk niet goed gelezen. ? Het gaat niet zo zeer om de foto alswel om alle belachelijke kritiek die ze over zich heen krijgt!

 • Bente says:

  Hoewel ik de reacties walgelijk vind, vind ik het gezegde ‘as long as nobody gets hurt’ ook maar cliché. Ik vind het goed dat er een bepaalde moraal is, dat je als maatschappij laat zien waar je wel en niet achter staat. Als bijvoorbeeld een individu drugs gebruikt maakt me dat niet uit, maar als ik lees dat drugsgebruik onder jongeren toeneemt baart me dat wel zorgen. Irrelevante vergelijking misschien. In ieder geval, ik respecteer de keuze van Anouk, maar ik vind het hebben van kinderen van vier vaders niet normaal en hoop dat we dat als maatschappij ook nooit normaal zullen vinden. Andersom vind ik het ook niet normaal als een man kinderen heeft bij vier vrouwen.

  • roos says:

   BEMOEI METJOU IGEN ZAKKEN

  • Daniela says:

   Maar als een man bij 4 verschillende vrouwen kinderen heeft dan is dat wel normaal??? Bij de man is het niet te zien dat ze meerdere kinderen hebben en bij de vrouw wel omdat zij die kinderen allemaal verzorgt. Q

   • Bente says:

    …Nee, ook niet normaal.

   • Janne says:

    Ik hoor Bente niet zeggen dat ze dat wel normaal vindt. Het gaat om het principe dat je moet proberen je kinderen een stabiele jeugd te geven. Dat doe je niet door bij vier partners kinderen te hebben.

  • Jansje says:

   Dat is jouw mening, maar wie ben jij dat je kunt bepalen wat niet normaal is? Heb je er last van? Anouk is een top moeder dus ik zou zeggen: kijk naar je ‘eige’ en laat een ander zelf bepalen wat ‘normaal’ is.

 • Hans Duiven says:

  Waar bemoeien deze mensen zich mee?

  Hans

 • Marjo says:

  So true! Ps. het is ‘hail, hail modern world’

 • Inge says:

  Klopt, nymfomaan is voor vrouwen. Voor mannen met dezelfde verschijnselen wordt het woord, satyriasis of satyr gebruikt. Dat is alleen een stuk minder bekende term.
  Net als de mannelijke vorm van cougar (poema) anders heet, namelijk rhino (neushoorn) of manther.
  En dit “grapje” dat ik erover tegenkwam, zegt ook wel veel over man-vrouw verhoudingen, en (geaccepteerd) gedrag:
  “vraag: Wat is de naam voor een mannelijke cougar, dus oude man met jonge chick? reactie: ‘Een mannelijke cougar? Da’s gewoon een man.’. ”

  En net zoiets als prostituee en gigolo. (die laatste term is ook nog steeds wel minder bekend)

  Ik dacht wel van wwwaaaat! 6 kinderen… denk ‘ns even na over de aarde/wereld (maar dat heb ik bij alle kinderen, sowieso bij meer dan 2) 🙂

  Verder niks toe te voegen aan dit artikel (en de toevoeging van Marley was al gedaan)

 • Do says:

  Super goed geschreven! Je hebt echt zó gelijk, jammer dat niet iedereen dit in ziet. Het gaat toch niemand wat aan wat zij in haar privé leven uitspookt?! Als iedereen zich toch eens alleen met zichzelf zou bemoeien 😉

 • Ellemijn says:

  Bob Marley…13 kinderen bij 9 vrouwen 🙂

 • Gerdine says:

  Wat heerlijk geschreven! Heb er hartelijk om moeten lachen.
  En natuurlijk ben ik het ook eens met je punt.

 • Tom says:

  Open deur maar toch even voor het perspectief. Internet en in het bijzonder Social media trekt mensen aan die hun negativiteit kwijt willen. Ongeacht het onderwerp. Gewoon lekker cynisch en negatief doen. punt. Wat jammer blijft is dat media reageert op deze reacties. Ze hebben vanwege talloze financiele en (personal) branding doelstellingen baat bij dit “negativity effect”. Dit is simpel gesteld het fenomeen dat negatieve informatie moeilijker uit je hoofd te bannen is en zich sterker onderscheid dan positieve berichten. Dit betekent dus dat deze negativiteit bewust aandacht krijgt en door de toenemende integratie van online media als opinievormer fungeert. Daar kan je dit verhaal van Anouk en nog talloze andere onder scharen. Laten we er een trend van maken om negativiteit in perspectief te plaatsen . Artikelen worden dan wellicht minder “producten” die moeten concurreren met andere artikelen maar er zijn genoeg andere triggers om verhalen boeiend te maken.

 • Winda says:

  Ik hoef het niet met haar eens te zijn, over haar kijk op de wereld, de keuzes die zij maakt etc… net zo hoef ik mij niet druk te maken over haar 6de zwangerschap, haar dikke buik of de wens om met haar nieuwe grote liefde een kind te willen krijgen. Het is namelijk HAAR keuze, HAAR buik, HAAR kind, HAAR wens en wie zijn wij om haar daar op te veroordelen?
  Ik ben absoluut geen fan van de persoon Anouk, haar muziek of wat dan ook, dat betekent echter niet dat ik het nodig vindt om haar de grond in te trappen en af te willen schoffelen omdat ze zwanger is. LAAT HAAR TOCH MET RUST! ze is zwanger… van nummer 6 ja…. SO WHAT?!?!?!?!?!

 • Lars says:

  Geen racistische of seksistische mening, maar wel degelijk een mening. Ik vind haar keus om op je 40e nog een kind te nemen, met alle fysieke risico’s die dit met zich mee brengt, omdat je vriend van net 20 zo graag nog eens een keer een kind wil, erg ondoordacht en egocentrisch. Wanneer ze eerlijk naar haarzelf zou zijn, had ze vlgs mij beter kunnen aangeven dat de eventuele gevolgen voor het kind, van de complicaties die er bij kunnen optreden, nooit mogen opwegen tegen de wens van een jochie van 21, ongeacht zijn huidskleur.
  En wanneer je je baarmoeder niet als publiek domein beschikbaar wil maken, is het misschien ook handig om erg goed na te denken wat je daarover op social media deelt. Het is niet voor niets ‘social’ media en wanneer er in een dorp een nieuw openbaar zwembad wordt gebouwd, kun je ook niet aangeven dat dat zwembad door niemand gebruikt mag worden.

  • Marcel says:

   Mijn echtgenote en ik kregen ons tweede kind op ons 42ste. Ik begrijp dat we daar iets toestemming voor hadden moeten vragen?

  • Fons says:

   Was jij erbij toen ze dat bespraken en bij de eventuele onderzoeken die ze al gehad hebben? Aannames zijn het!

  • Daddy says:

   En Lars, heb jij daar dan last van? Als zij haar zesde kind wil op haar 40-ste. Dan is het toch haar risico op fysiek ongemak of andere gevolgen? Wie ben jij dan om daar een mening over te ventileren. En als dat ondoordacht en egocentrisch is: ja en? En je vergelijking over het zwembad raakt natuurlijk kant noch wal. En dat weet je ook zelf.

  • Anne says:

   Wat erg om te oordelen dat vrouwen van 40+ geen kinderen mogen baren…. Als de vrouw ook oma kan zijn kan ik je reactie nog een beetje voorstellen. Kijk eens om je heen, in deze tijd is het normaal om pas van je 30ste een gezin te stichten. En niet alles loopt altijd via plan. Daar komt veel meer bij kijken. Ik denk dat je eerst zelf maar eens op moet groeien en je ogen moet openen voordat je oordeelt.
   En wij vrouwen zijn niet vergelijkbaar met een zwembad….

  • Jansje says:

   Wat een onzin. Ben je arts of zo? welke risico’ s heb je het over? Je lult echt uit je nek.

 • Miet says:

  Misschien moeten we wachten met commentaar geven tot we zien wat er van die kinderen wordt.

 • dieter says:

  Ik zit duidelijk op de verkeerde nieuwspaginas. Ik krijg steevast eerst de geprikkelde reacties op de sexistische reacties van het eigenlijke nieuws. 😉 Charlie is dan ook veel leuker dan al die nieuwssites bij elkaar.

  Mja, volledig mee eens. So. Fucking. What.

 • San says:

  Zes. Waarom niet? Wij vrouwen worden beoordeelt omdat we er geen hebben, maar een hebben, lekker cliché twee hebben, verdomme drie hebben, waarachtig vier hebben, en alles wat meer is maakt van ons een regelrechte slettebak! Geen maakt van ons een kidshater met zwangerschapsangst. Mannen tonen alleen maar hun mannelijkheid. Plus kunnen op hun 60 nog besluiten om tot voortplanting over te gaan. Er zijn zo veel mensen zonder kids. Ikzelf, bvb. En Anouk mag de mijne 1.xx hebben. Who cares? En gratis reclame. Echt?! Fabuleuze reacties die de jammerlijke noodzaak van dit artikel helaas bevestigen.

 • Hannes says:

  Leidt dit allemaal niet af van de échte discussie die de media nooit lijkt te durven aangaan: of het niet hopeloos egoïstisch en zelfs een tikkeltje pervers is om op een overbevolkte planeet zes kinderen te krijgen?

  • iris says:

   hoezo is het hopeloos egoïstisch en pervers om zes kinderen te krijgen? hoe hopeloos en pervers is het dat de Nazi’s bedacht hebben dat de hormonen in anticonceptiepillen misschien wel goed waren om Joodse vrouwen onvruchtbaar te maken maar toen kwamen ze erachter dat alleen de menstruatie uitblijft – daarna heeft Bayer het opgepikt en er een miljoenenbusiness van gemaakt. HOE pervers is er het dat er van vrouwen verwacht wordt dat zij zo’n verziekt product slikken omdat mannen niet de gevolgen van een zwangerschap willen dragen, of mee de VOLLE verantwoordelijkheid voor anticonceptie willen nemen? lees: LEREN over elkaars lichaam en hoe het allemaal het werkt ipv alles loeihard onderdrukken met hormonen die meer kapotmaken dan goed doen. explain it to me please. want ik snap je reactie echt niet.

   • Brito says:

    Beste Evelien,

    Wanneer je een bekende Nederlander bent of een van ’s lands bekendste artiesten, dan is jouw reilen en zeilen nieuwswaardig en helaas daar valt helaas ook de baarmoeder onder. Anouk mag blij zijn met de milde toon van de vaderlandse media, in het buitenland is de paparazzi vaak niet zo vergevingsgezind. Dat uit de weg geholpen te hebben, wil ik best reageren op jouw verontwaardiging over bepaalde reacties op dit heugelijke zwangerschapsnieuws. Sommigen van deze reacties zijn idd smakeloos of zelfs racistisch van aard, maar denk even na. Gaat het daadwerkelijk slechts om een vrouw die graag een groot gezin wilt beheren, of hebben we hier met dieperliggende beweegredenen te maken? Het gaat er bij mij namelijk niet in dat je zoveel kinderen laat verwekken door zoveel (toevallig donkere) mannen zonder daar een evident motief voor te hebben. Nu kun jij wel zeggen, ja so fucking what!? Maar door haar bekendheid en het succes en financieel gewin wat Anouk door haar publiek genereert, heeft ze ook een voorbeeldfunctie naar (jonge) vrouwen. Volgens jou is dat in deze dat zij laat zien een powerwoman te zijn die zich nergens wat van aantrekt, maar dat is helaas niet prijzenswaardig. Als elke jonge vrouw zich zo makkelijk zou laten bezwangeren door de eerste de beste buurt-rapper die een btje kan freestylen, dan is de sociale orde en moraal totaal zoek binnen onze maatschappij. Hoewel zij financieel waarschijnlijk prima voor haar hele gezin zal kunnen zorgen, is de verontwaardiging hierover zeker niet uit de lucht gegrepen. Het is namelijk niet de NORM dat een blanke vrouw haarzelf vlak voor de overgang nog even laat bezwangeren door een of andere wannabe rapper van 21 terwijl je al een heel stel kids op de bank hebt zitten van verschillende vaders. Dat het uiteindelijk haar eigen leven en keuze is prima, maar ze zou best wat meer oog mogen hebben voor de implicaties die deze dubieuze geldingsdrang als gevolg kan hebben. Het lijkt er namelijk op dat ze zeer in de war is en denkt dat haar wereld ook daadwerkelijk om haar draait. Dit is een complete misvatting. Haar wereld draait om het verzorgen van 6 mensenlevens die verbonden zijn aan een bundel van andere mensenlevens. Van buitenaf en psychologisch gezien lijkt er dan ook een repressief Freudiaans motief in haar rond te spoken. Iets met wraak op haar vader of haar exen zal dicht in de buurt komen.

  • Eva says:

   Ben je bang dat je moet delen? Dacht dat sociale media juist het deelgevoel helpen te ontwikkelen! ? “Overbevolking” bestaat alleen maar door een combinatie van egocentrisme, inhaligheid en voedselverspillingignorantie.

 • Jeroen says:

  Door die foto op Instagram te zetten, maakt ze in sé zelf haar baarmoeder tot publiek domein. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de reacties misplaatst zijn en uit een ander decennium/tijdperk stammen, maar een publiek figuur als Anouk (met duizenden volgers op sociale media) weet maar al te best wat het is om een schietschijf te zijn. Part of the job zeker, want zulke reacties -hoe wansmakelijk ook- zijn toch weer gratis reclame.

  • iris says:

   dat is denk ik aan haar om dat te bepalen. JIJ bepaalt nu dat deze specifieke actie (i.e. haar foto op instragram zetten) betekent dat zij haar baarmoeder publiek domein maakt.

   ik vind haar dapper. een vrouw die durft op te staan voor zichzelf en in wezen schijt heeft aan wat er over haar gezegd wordt. mensen zouden haar voorbeeld moeten volgen – doen waar je hart ligt, schijt aan de reacties, sterk in je schoenen.
   ik denk dat er weinig mensen haar na doen, alles wat zij bereikt heeft. en de helft van de tijd als single mom die kids heeft opgevoed. vraagt iemand zich wel eens af hoe DAT is?

   ik heb alleen maar respect voor deze dame.

  • Rika says:

   Op zich vind ik niet dat ze door haar foto op instagram te zetten haar baarmoeder direct tot publiek domein verklaart, maar: wie iets openbaar maakt op een platform waar gereageerd kan worden, kijkt er hopelijk niet raar van op dat mensen hun mening geven (wat die ook moge zijn). De haatreacties vind ik ook volkomen achterlijk, maar ik kan me niet voorstellen dat Anouk de illusie had, dat er alleen maar beschaafde reacties geplaatst zouden worden. Idioten heb je immers overal.
   Dat gezegd hebbende: ook ik vraag me bij het lezen van zoiets af (zonder dat ik het gelijk op haar instagram hoef te ventileren), wat er in vredesnaam door iemands hoofd gaat die in tijden als deze kind nummer zes op de wereld zet. Helemaal omdat het voor mij als buitenstaander lijkt alsof er gewoon maar lukraak kinderen geproduceerd worden en er over geen van die zwangerschappen is nagedacht. Maar ja, ik ben er niet bij. Misschien dat Anouk wel degelijk een plan heeft en dat er uitstekend voor die kids wordt gezorgd.

   Nog even een kanttekening bij het artikel zelf: mannen worden net zo hard veroordeeld als vrouwen. In sommige kringen wat meer dan in andere, maar de tijden dat mannen alles konden doen en laten zonder dat het door de maatschappij veroordeeld werd, zijn, in het westen althans, echt wel voorbij.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen