Wenskaarten

Wenskaarten voor werkelijk ieder moment

Wenskaarten voor werkelijk ieder moment

Zita en Sara Theunynck runnen samen de blog Emoshit. ‘Want verstandige blogs met nuttige tips zijn er al genoeg.’ Regelmatig delen ze hun emoshit op Charlie Magazine.

Er zijn zo van die momenten dat je iets wil zeggen aan mensen die je graag ziet, maar je het zelf moeilijk kan zeggen en waarvoor ook geen kaarten bestaan. En dat is een probleem.

Oké. Dat klinkt heel vaag. Daarom hier enkele situaties:

Situatie 1

Je bent je lief/zus/broer/moeder/vader/grootmoeder/grootvader/vriend/vriendin/oude kennis/buurvrouw/collega die héél veel waarde hecht aan zijn/haar verjaardag vergeten een kaart te sturen op zijn/haar verjaardag. Wat NU? Iedereen die beweert nog nooit in deze situatie te hebben gestaan, gaan we vanaf nu negeren.

Situatie 2

Je beste vriendin, die nooit in haar leven gesport heeft, meer nog, die sporten haat en eigenlijk niet begrijpt waarom ‘sporten’ überhaupt uitgevonden is, maar die toch een paar kilo’s kwijt wil en helaas beseft dat sporten (of bewegen, want dat is correcter om te zeggen) gezond is: die vriendin (je kent haar). Zij is begonnen met sporten. En jij wil haar zeggen: “Goe bezig, gast!”, maar dan beter. Snap je?

Situatie 3

Je wordt op een dag wakker, je kijkt naast je: daar ligt je lief. En je hebt zoiets van: wauw, mijn lief is eigenlijk écht zo’n goei lief. Je wilt hem of haar dit natuurlijk vertellen, maar hoe?

Situatie 4

Je zus/vriendin/nicht/buurvrouw heeft een kind gebaard. Maar het is geen roze-wolk-situatie. Het is moeilijk, en heftig, en zwaar, met vettig haar, en veel rommel, en kleren vol reflux en zelfs dat kan haar niets meer schelen. Wat moet je doen? Want het kindje is er natuurlijk wél, dus je kan de komst van de babymens niet ontkennen. Maar ‘proficiat met je zoon’ is toch écht niet wat je wil zeggen.

Situatie 5

Het is Kerstmis. Wij vinden persoonlijk dat daar vandaag geen goede kaart voor bestaat.

Situatie 6

Je lief/zus/broer/vriend/vriendin (enfin, ieder die je graag ziet) is net beginnen werken. En iedereen weet dat die eerste weken, maanden dat je begint te werken (en eigenlijk ook gewoon daarna) hard zijn. Je bent altijd moe. En je hebt zoiets van: serieus, moet ik dit nog HEEL MIJN LEVEN DOEN. NOOOOOOOO!. Eigenlijk is elke dag in die periode een prestatie. Je bent opgestaan, je hebt jezelf aangekleed, je bent naar je werk gegaan, je hebt daar gewerkt (8 uur of meer!),  je bent er in geslaagd terug thuis te geraken en daar iets van eten tot je te nemen (wauw!) én dat 5 dagen aan een stuk. Je wil je zus/broer/lief/vriend/vriendin/lotgenoot gewoon laten weten dat dat echt graaf is.

En dit is, wat ons betreft, nog maar het topje van de situaties-waar-geen-wenskaart-voor-is-ijsberg.

Wij hebben het gevoel dat heel wat momenten nog geen kaarten bezitten. Er ontbreken er echt nog véél.
Terwijl wij op dat moment wél graag een kaart zouden krijgen. Daarom hier, voor jou, en de hele mensheid. Kaarten met boodschappen.

VERJAARDAG

Wenskaart-verjaardag-

SPORTEN

WENSKAART-sporten-2

VOOR UW LIEF

WENSKAART-VALENTIJN-NMBS

VOOR NIEUWE OUDERS

WENSKAART-geboorte

KERSTMIS

WENSKAART-kerstmis

WERKEN

WENSKAART-werken

DE KOMST VAN EEN HUISDIER

WENSKAART-huisdier

VOOR JEZELF

WENSKAART-ge-kunt-het-copy

Voilà. Mis je nog een moment? Geen probleem. Wij maken de kaart voor jou.
We kunnen wel niet beloven dat ze mooi gaat zijn, dat niet.

Groetjes!

Zita en Sara Theunynck schrijven samen op hun blog genaamd Emoshit. ‘Want verstandige blogs met nuttige tips zijn er al genoeg.’ Emoshit.be

Schrijf je reactie

2 reacties

Zita wil maar een paar dingen in het leven. Eén: iets betekenen. Twee: minder twijfelen over wat ze dan wil betekenen. Drie: letterkoekjes in de oven roosteren, want dan zijn die écht knapperiger. Vier: minder huilen om onnozele dingen, zoals wanneer ze een platte band heeft met haar fiets, of omdat ze gevallen is met haar witte broek, want geef toe, dat is ECHT frustrerend.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen