Beeldreeks

Op mijn best

Sarah fotografeert mensen in hun lievelingsoutfit

Op mijn best

De feestdagen. Etentjes, drinks, familiebezoekjes…. Leuk, maar wat moet ik in hemelsnaam aantrekken? Na uren outfits passen sta ik met mijn handen in mijn (inmiddels statische) haar, naast een berg kleren. Feestkleren staan voor mij synoniem aan koud en ongemakkelijk. Eigenlijk voel ik me op mijn best in mijn slobbertrui. Daarom bezocht ik mensen thuis om hen te vragen: in welke outfit ben jij op jouw best? Dat bleek voor iedereen iets heel anders te zijn.

DSC_3527
Roos (8 jaar): “Ik hou niet van jurkjes. Op mijn T-shirt staat: ‘A smile is the prettiest thing you can wear’. Ik heb ook mijn sloffen aan… Je kledij is niet belangrijk.”

DSC_3574
Heidi (33 jaar): “Ik kom nooit buiten zonder stijl haar, make-up, juwelen, perfecte manicure en een mooi kleedje van bij een boetiekje in de buurt.”

DSC_3694
Pepe (79): “Op mijn 79ste kleed ik me nog iedere zondag op om te gaan dansen.”
Adrienne (79): “Deze jurk met bloemen heb ik speciaal aangedaan. Het is mijn beste jurk, wel heel zomers.”

DSC_3774
Katia (29 jaar): “Mensen worden beoordeeld op kleding. Kleding geeft je een bepaalde kracht, daarom vind ik het belangrijk om er altijd goed uit te zien. Ik hou van outlet-winkelen, dat maakt het dragen van designermerken voor iedereen haalbaar.”

DSC_3869
Nico (29 jaar): “Dat ik tot mijn 28e gewacht heb om een kostuum te kopen, is een regelrechte schande. Het is een must-have voor elke man.”

DSC_4880
Jan (51 jaar): “Ik spring graag rond in jeans annex vestje. De schoenen maak ik zelf en mijn prints laat ik zeefdrukken op T-shirt.”

DSC_4982
Gitta (38 jaar): “Ik kies mijn kleren gewoon op basis van waar ik op dat moment zin in heb en me lekker comfy in voel, eerder dan naar een bepaalde dresscodes te kijken…”

DSC_5257
George (25 jaar): “Kleding reflecteert niet je ziel, maar wel een deel van je persoonlijkheid.”

DSC_5632
Aneta (27 jaar): “I really like minimalism and love the Coco Chanel’s style. Black and white is always elegant and elegance gives women strength. I love to be like that.”

Meer info: www.sarahvanlooy.be

Schrijf je reactie

3 reacties

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen