Liefde & Kleur

“Verschillende culturen moeten van elkaar leren”

Liefde & Kleur: een reeks over kleurrijk gemixte koppels

“Verschillende culturen moeten van elkaar leren”

Charlie zocht koppels op van verschillende leeftijden, geaardheden en etnische achtergronden om hun visie te delen op het thema ‘Liefde en kleur’. Hoe staan zij in het leven en in de liefde? Hoe reageren anderen op hen? Het leidde tot eye-opening, tedere en prikkelende gesprekken. Deze keer: Peter en Rebecca over hun relatie.

Peter en Rebecca leerden elkaar kennen in 1992. Hij zag haar zitten op een terrasje en vroeg of ze iets wilde drinken. Een paar weken later trok zij bij hem in. Vandaag zijn ze 25 jaar getrouwd.

Kort nadat Peter en Rebecca trouwden richtten ze een vereniging op, genaamd Collage, waar ze gemengde koppels op een informele manier samenbrachten om te praten, te feesten en informatie uit te wisselen. Dat heeft niet alleen henzelf geholpen, maar ook anderen.

“Het geheim van hun relatie? Elkaar respecteren, elkaar ruimte en tijd geven en de kans om te groeien.”

“Verschillende culturen moeten van elkaar leren”, vindt Rebecca. “Beseffen dat hun manier van leven en doen anders is en dat proberen op elkaar af te stemmen.” Langs de andere kant vindt Peter dat zij de dingen niet anders doen dan een gemiddeld gezin. Ze wonen en werken in België en nemen actief deel aan het verenigingsleven, net als iedereen.

Rebecca is volledig ingeburgerd in Vlaanderen, maar probeert haar roots niet te verliezen. Thuis maakt ze de gerechten die ze kent uit haar geboorteland, zodat haar kinderen de Afrikaanse keuken leren kennen. Het geheim van hun relatie? Elkaar respecteren, elkaar ruimte en tijd geven en de kans om te groeien.

Bekijk het hele interview hier:

Het team van Poolhert Productions maakte uit de gesprekken met Soe, Nikolas en andere koppels een langere documentaire die de rol van kleur in de maatschappij en tussen onze lakens in beeld brengt. Die beelden tonen we op 14 november in deSingel tijdens een event dat we ‘Liefde en kleur: een avond over kleurrijk gemixte koppels’ doopten. Hosts van de avond zijn redactrice Dalilla Hermans en haar echtgenoot rapper en beatmaker Willem aka Doc Senz. Zij nodigen jullie van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaringen uit te wisselen.Wees meer dan welkom om 19u30 in de Muziekstudio – tickets vind je hier. Reserveer snel je plekje want de plaatsen zijn beperkt!
Bekijk ook de openhartige portretten van de andere koppels
Video’s: Poolhert Productions. Met speciale dank aan Studio A-light voor de opnamestudio.
Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen