Liefde & Kleur

“Met Nikolas kan ik heel open praten over racisme”

Liefde & Kleur: een reeks over kleurrijk gemixte koppels

“Met Nikolas kan ik heel open praten over racisme”

Charlie zocht koppels op van verschillende leeftijden, geaardheden en etnische achtergronden om hun visie te delen op het thema ‘Liefde en kleur’. Hoe staan zij in het leven en in de liefde? Hoe reageren anderen op hen? Het leidde tot eye-opening, tedere en prikkelende gesprekken. Deze keer: Soe (30) en Nikolas (31) over hun relatie.

Soe en Nikolas zagen elkaar voor het eerst in de Antwerpse comedy club The Joker. Bij een volgende toevallige ontmoeting sloeg de vonk over en Nikolas vroeg Soe mee op date. Huidskleur speelt voor hen beiden geen rol in hun relatie, zeggen ze, maar tegelijkertijd merken ze wel dat ze een gemengd koppel zijn.

Beiden vragen ze zich af hoe het zou zijn als hun toekomstige kinderen met racisme te maken krijgen.

Zo heeft Soe zich afgevraagd waarom ze eigenlijk altijd op witte mannen valt. In hoeverre heeft het te maken met de cultuur waarin ze opgroeit en de beelden die ze te zien heeft gekregen van mannen van kleur? En Nikolas heeft nagedacht over hoe zijn familie op zijn vriendin zou reageren en probeert zich voor te stellen hoe het is om met racisme geconfronteerd te worden.

Beiden vragen ze zich af hoe het zou zijn als hun toekomstige kinderen met racisme te maken krijgen. Nikolas: “Kinderen krijgen is een nieuw soort verantwoordelijkheid en juist daarom is het des te belangrijker dat ik echt goed luister naar de ervaringen van Soe.”

Bekijk het hele interview hier:

Het team van Poolhert Productions maakte uit de gesprekken met Soe, Nikolas en andere koppels een langere documentaire die de rol van kleur in de maatschappij en tussen onze lakens in beeld brengt. Die beelden tonen we op 14 november in deSingel tijdens een event dat we ‘Liefde en kleur: een avond over kleurrijk gemixte koppels’ doopten. Hosts van de avond zijn redactrice Dalilla Hermans en haar echtgenoot rapper en beatmaker Willem aka Doc Senz. Zij nodigen jullie van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaringen uit te wisselen.Wees meer dan welkom om 19u30 in de Muziekstudio – tickets vind je hier. Reserveer snel je plekje want de plaatsen zijn beperkt!
Bekijk ook de openhartige portretten van de andere koppels
Video’s: Poolhert Productions. Met speciale dank aan Studio A-light voor de opnamestudio.
Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen