Liefde & Kleur

“Vooral onze grootouders keken op van onze relatie”

Liefde & Kleur: een reeks over kleurrijk gemixte koppels

“Vooral onze grootouders keken op van onze relatie”

Charlie zocht koppels op van verschillende leeftijden, geaardheden en etnische achtergronden om hun visie te delen op het thema ‘Liefde en kleur’. Hoe staan zij in het leven en in de liefde? Hoe reageren anderen op hen? Het leidde tot eye-opening, tedere en prikkelende gesprekken. Deze keer: Laura en Ritik over hun relatie.

Laura en Ritik zijn al twee jaar samen. Ze kenden elkaar al langer en waren eerst vrienden. Toen ze meer dan vrienden werden, probeerden ze dat eerst nog stil te houden. Ze waren bang dat sommige familieleden van Ritik liever wilden dat hij binnen hun cultuur zou daten. Ritik: “Maar nu ze Laura kennen vinden ze het helemaal prima, ook mijn oma.” Laura, lachend: “Ze hebben me zelfs al leren koken.”

“Nu ze Laura kennen vinden ze het helemaal prima, ook mijn oma.”

Uit de vragen die haar eigen grootouders haar stelden, merkte Laura dat het voor hen evenmin evident was dat ze een relatie had met Ritik. Zo wilde haar oma wel eens van Ritik horen waarom Indiase vrouwen midden op de weg lopen. Een ongemakkelijke situatie, maar Ritik behield zijn pokerface. Inmiddels zijn beide families helemaal mee.

Laura vindt henna geweldig, maar Ritik vindt er niks meer aan. Zij wil graag meer leren over de Indiase cultuur en het land een keer bezoeken, maar dat hoeft voor Ritik niet zo nodig: “Ik ben daar al duizend keer geweest!”

Bekijk het hele interview hier:

Het team van Poolhert Productions maakte uit de gesprekken met Soe, Nikolas en andere koppels een langere documentaire die de rol van kleur in de maatschappij en tussen onze lakens in beeld brengt. Die beelden tonen we op 14 november in deSingel tijdens een event dat we ‘Liefde en kleur: een avond over kleurrijk gemixte koppels’ doopten. Hosts van de avond zijn redactrice Dalilla Hermans en haar echtgenoot rapper en beatmaker Willem aka Doc Senz. Zij nodigen jullie van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaringen uit te wisselen. Wees meer dan welkom om 19u30 in de Muziekstudio – tickets vind je hier.
Bekijk ook de openhartige portretten van de andere koppels
Video’s: Poolhert Productions. Met speciale dank aan Studio A-light voor de opnamestudio.
Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen