video

Frustration Friday: moslim struggles

Frustration Friday: moslim struggles

Soms doet het deugd om even lekker te ranten over alledaagse frustraties. In de reeks Frustration Friday doen wij precies dat om met een opgelucht hart het weekend in te gaan. Dit keer: de struggles van moslims. Regie & montage: Sara Stragier

Volgende week start de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarin moslims wereldwijd tussen zonsopgang en zonsondergang eten noch drinken en waarin ze dichter bij het geloof proberen te komen. Illias, Don, Amine, Khadija, Bouchra en Omar vertellen over de grote en kleine vooroordelen en clichés waarmee moslims te maken krijgen, ook als het geen ramadan is. But once and for all: “Nee, ook geen water!”

Schrijf je reactie

Van kindsbeen af kijkt studente Journalistiek Sara Stragier (22) naar alles wat beweegt. Voor haar zijn die beelden en de wereld een weerspiegeling van elkaar, waarin diversiteit niet te ontkennen valt. Met sociale ongerechtigheid als drijfveer en humor als wapen voelt ze zich geroepen om een platform te creëren om verhalen te belichten die anders in het duister zouden blijven.

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen