Liefde & Kleur

“We kregen meer kritiek op onze homoseksualiteit dan op onze verschillende huidskleuren”

Liefde & Kleur: een reeks over kleurrijk gemixte koppels

“We kregen meer kritiek op onze homoseksualiteit dan op onze verschillende huidskleuren”

Charlie zocht koppels op van verschillende leeftijden, geaardheden en etnische achtergronden om hun visie te delen op het thema ‘Liefde en kleur’. Hoe staan zij in het leven en in de liefde? Hoe reageren anderen op hen? Het leidde tot eye-opening, tedere en prikkelende gesprekken. Deze keer: Fabrice en Yannick over hun relatie.

Yannick en Fabrice kenden elkaar al jaren van zien. Op een feestje was het ineens raak en drie weken later woonden ze samen. Acht jaar later zijn ze nog steeds samen.

De ouders van Fabrice zijn afkomstig van Mauritius, een eiland in de Indische Oceaan tussen Madagaskar en het vasteland van Afrika. Hij groeide op in een volledig blanke omgeving in Vlaanderen en was zich niet bewust van zijn huidskleur. Ook Yannick staat daar weinig bij stil en ziet Fabrice in de eerste plaats als iemand van Gent, zo Vlaams als wat.

“Yannick ziet Fabrice in de eerste plaats als iemand van Gent, zo Vlaams als wat.”

Fabrice denkt dat racisme nooit een issue is geweest, ofwel heeft hij het niet gemerkt, zegt hij. Ook Yannick meent dat mensen niet anders op Fabrice reageren en dat er geen problemen met hun omgeving zijn geweest. In hun relatie hebben ze al veel meer kritiek gekregen op het homo zijn, dan op het feit dat ze verschillende huidskleuren hebben. Intussen is de oma van Yannick wel grote fan van Fabrice. “Vooral van zijn kleur, want die is heel mooi,” lacht Yannick.

Bekijk het hele interview hier:

Het team van Poolhert Productions maakte uit de gesprekken met Soe, Nikolas en andere koppels een langere documentaire die de rol van kleur in de maatschappij en tussen onze lakens in beeld brengt. Die beelden tonen we op 14 november in deSingel tijdens een event dat we ‘Liefde en kleur: een avond over kleurrijk gemixte koppels’ doopten. Hosts van de avond zijn redactrice Dalilla Hermans en haar echtgenoot rapper en beatmaker Willem aka Doc Senz. Zij nodigen jullie van harte uit om te komen kijken, luisteren en ervaringen uit te wisselen.Wees meer dan welkom om 19u30 in de Muziekstudio – tickets vind je hier.
Bekijk ook de openhartige portretten van de andere koppels
Video’s: Poolhert Productions. Met speciale dank aan Studio A-light voor de opnamestudio.
Dit project wordt mogelijk gemaakt met steun van een projectsubsidie Mediabeleid van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Afdeling Cultuur en Media.

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen