Uitgetest

Wildplassers

Wildplassers

Wat een gezeik, om een gratis openbare wc te vinden. Antwerpen telt er 28 die 24 uur per dag open zijn, maar daarvan zijn er amper zes toegankelijk voor vrouwen. De urinoirs die Mechelen installeerde in de vorm van ­bloembakken? Enkel voor mannen. Hoog tijd om buiten te leren urineren. Sara Stragier & Charlotte Wollaert testten vier methodes uit.

1. Hurken

Methode: Iedereen die ooit lid ­geweest is van de scouts of Chiro kent de traditionele hurkmethode. Maar wat als kind een avontuurlijke plasbeurt was, is nu vooral de snelste ­manier om een GAS-boete op te ­lopen, of erger. Wie geen rok aanheeft tijdens het wildplassen, confronteert omstaanders al snel met ongewenste ­naaktheid. Dit maakt deze manier absoluut niet geschikt in of rond de bebouwde kom. Gebruik deze methode enkel en ­alleen in geval van – heel hoge – nood en ­begin er niet aan zonder plasbuddy die voor beschutting zorgt en op de uitkijk staat. Word je toch betrapt, panikeer dan ­zeker niet. Hurken is namelijk een erg ­populaire pose op Instagram; gooi wat peacetekens in de lucht of dab vol overtuiging om eventuele voorbij­gangers af te leiden van je blote billen.

Bonustip: Met je onderbroek op je enkels is het moeilijk om je schoenen urinevrij te houden. Wie ook maar een beetje last heeft van evenwichtsproblemen, raden we aan een stevige boom te zoeken en zich daar de hele plasbeurt lang aan vast te klampen.

Conclusie: Al bij al is het een hele klus om de juiste locatie, coördinatie en concentratie te vinden om de hurkmethode tot een goed einde te brengen. Hoewel je blaas je achteraf erg dankbaar is, is hurkend plassen vreselijk ­inefficiënt voor alle betrokkenen en zo’n GAS-boete kan wel 149 euro bedragen – de prijs van je verloren waardigheid niet meegerekend.

Onze vrouwen testten ook nog een urinoir, een plastuit en een urinaal uit. In bookzine 8 lees je welke techniek de beste score behaalt. Spoiler: wildplassen is pislink. Bookzine 8 is te koop via de webshop of in een van deze verkooppunten. Of lees de reportage online via Blendle voor €0,49!

Schrijf je reactie

1 reactie
  • joke says:

    Den truc bij het hurken is dus uw onderbroek in uw knieholte zodat ge uw voeten kunt sprijden,evenwicht houdt en niks nat zeikt

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen