Lijstje

“Gebruik geen flits voor een dick pick”

en 3 andere sekstips van seksuologen in spe Anna & Leila

“Gebruik geen flits voor een dick pick”

Anne en Leila zijn twee studenten Seksuologie. Via hun Instagrampagina beantwoorden ze vragen over seksualiteit, intimiteit en relaties. Het is hun missie om taboes over seks de wereld uit te helpen. Charlie stelt hen aan jullie voor en zet hun leukste seksweetjes op een rijtje!

Waarom hebben jullie voor seksuologie gekozen?
Anne: “Op de basisschool riep ik al ‘Ik word later seksuoloog!’. Dat deze droom na zoveel jaar ook echt aan het uitkomen is, is ongelofelijk. Seks(ualiteit) heeft me altijd erg geïnteresseerd en erover praten doe ik graag. Na mijn studie verpleegkunde en de nodige werkervaring in het ziekenhuis besloot ik het roer om te gooien en naar Leuven te vertrekken om daadwerkelijk seksuoloog te worden. Nu ik mijn passie aan het uitvoeren ben en dit mag delen met Leila merk ik dat dit is wat ik wil!”

Leila: “Seks is een onderwerp waar ook ik erg makkelijk over praat. Na mijn studie toegepaste psychologie had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Seksuologie zag ik altijd als iets onbereikbaars omdat dit traject in Nederland alleen via een omweg van jaren te volgen is. Maar ik merkte ik dat het thema seks telkens weer terugkwam en dat anderen merkten hoe open ik erover was. Nu ik eindelijk seksuologie studeer, ben ik super blij dat ik mijn passie gevonden heb en mijn dromen waar kan gaan maken.”

Wat willen jullie bereiken?
Anna:
“We willen taboes rondom seksualiteit de wereld uit helpen. We merken helaas nog te vaak dat, ondanks het feit dat het grootste deel van de mensheid het doet, er veel taboes rusten op seks. Wij willen op een laagdrempelige manier met een tikkeltje humor en een wetenschappelijk achtergrond het gesprek rondom seksualiteit openen.”

Geven jullie ook jullie vrienden seksadvies?
Leila:
 “Ja hoor! Alleen moeten we oppassen dat we niet het hele feestje lang aan praten over seks. (lacht) Als vrienden echt vragen hebben, helpen we ze natuurlijk graag, maar soms moeten wij ook stoppen met werken. Gelukkig hebben we lieve vrienden die dit begrijpen.”

Bedankt alvast voor volgende sekstips en -weetjes!

1. Wie spuwt moet slikken

Foto: @lennismore

Wilde avond gehad? Iets teveel alcoholische versnaperingen genuttigd? Je kent het wel; het is gezellig, de rondjes blijven komen en opeens kun je het niet meer aan en hang je boven de wc. Het liefst wil je zo’n moment meteen weer vergeten, maar als vrouw die de pil slikt moet je toch even je hoofd erbij houden. Want er komen best wat zwangerschappen voor terwijl iemand ‘aan de pil is’. Vaak wordt na die ene keer stappen of die keer ziek zijn vergeten dat de pil die je van te voren genomen hebt ook uitgespuugd is.

“Een uitgespuugde pil kan niet meer zijn werk doen, waardoor je kans hebt om zwanger te raken.”

Een uitgespuugde pil kan niet meer zijn werk doen, waardoor je kans hebt om zwanger te raken. Let dus altijd goed op. Hoeveel tijd zit er tussen het innemen van de pil en het moment dat je moest overgeven? Wanneer dit drie uur of minder is, is het verstandig om opnieuw de pil te slikken. Wanneer dit niet kan omdat je je pil bijvoorbeeld niet bij je hebt, is het verstandig om tijdens de seks voor extra zekerheid te gaan en een condoom te gebruiken.

2. Een dickpic nemen doe je zo

De dickpic heeft misschien een slechte reputatie, maar er is helemaal niets mis mee zolang de foto door de ontvanger gewenst is en er vertrouwelijk mee omgegaan wordt. Het kan zelfs best spannend zijn! Hier wat tips voor een goeie dickpic:

  1. Logisch, maar we zeggen het toch: hygiëne! Het staat niet echt fris als het druppeltje plas van je laatste toiletbezoek nog staat te shinen op je jonge heer.
  2. Zorg dat je niet herkenbaar op de foto staat. Dit is vooral uit voorzorg, voor het geval er toch niet vertrouwelijk met je foto wordt omgegaan. Dus geen gezicht of herkenbare punten op de foto zetten!
  3. Bij het versturen van een dickpic wil je de ander laten weten dat hij of zij je opwindt, dus laat het zien! Zorg ervoor dat je piemel goed stijf is voor de foto.
  4. Voor het beste effect zorg je dat niet alleen je piemel pontificaal in beeld is. Probeer ook wat van je been, buik of lies op de foto te krijgen. Zo staat je piemel mooi in het middelpunt.
  5. Gebruik geen flits, want daar wordt niemand oprecht blij van. Een flits maakt dingen zichtbaar die je normaal met het blote oog niet kunt zien. Zorg wel voor wat belichting, vaak is gewoon kamerverlichting al voldoende.
  6. Een pose die meestal goed uitpakt, is om de piemel in je hand te houden en met je andere hand de dickpic te nemen. Probeer verschillende hoeken en kijk wat het beste werkt. (Wie zegt dat dickpics maken een makkie is?!)
  7. Als laatste de belangrijkste tip: zorg ervoor dat de ontvanger je dickpic ook wel echt wil krijgen. Het is alleen maar leuk als jullie dit allebei spannend vinden.

3. Bestaan de perfecte schaamlippen?

Schaamlippen; iedere vagina heeft twee paar, namelijk de buitenste en binnenste schaamlippen. De laatste jaren is er een stijging van vrouwen die voornamelijk hun binnenste schaamlippen laten verkleinen (in 2016 is het aantal operaties met 45% gestegen ten opzichte van 2015). Is dat wel nodig? En is het ‘raar’ als de binnenste schaamlippen enkele centimeters uitsteken?

“Bij het merendeel van de vrouwen steken de binnenste schaamlippen juist wat uit.”

Binnenste schaamlippen die niet uitsteken zijn een soort trend geworden, net zoals het verwijderen van schaamhaar. Vooral in de porno-industrie zie je vele vagina’s die aan dit modeplaatje voldoen. Daarbij horen ook veel vrouwen die operatief een schaamlipcorrectie, of om de officiële term te gebruiken een labiacorrectie, hebben gehad. Dat geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid. Bij het merendeel van de vrouwen steken de binnenste schaamlippen juist wat uit. Dat is helemaal niet erg, omdat ze juist de opening van de vagina beschermen. In sommige Afrikaanse landen is het een ideaalbeeld om juist langere, uitstekende binnenste schaamlippen te hebben. Zo zie je maar: wat mooi wordt gevonden verschilt per tijd en plaats, en je moet je er niet door gek laten maken.

Een schaamlipcorrectie is in heel veel gevallen dan ook niet nodig. Al zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld als een vrouw zoveel last van haar schaamlippen heeft tijdens beweging, bijvoorbeeld wanneer zij fietst, dat er een medische reden is om de schaamlipcorrectie te doen. In andere gevallen kunnen ze gewoon lekker blijven hangen!

4. Waar komt de tepelpiercing vandaan?

Een tepelpiercing; de een vindt het mega sexy, terwijl de ander al plaatsvervangende pijn krijgt bij het idee. De laatste tijd is het piercen van de tepel steeds populairder en sommige (on)bekende vrouwen deinzen er niet voor terug om hun piercing te showen.
Wist je dat de tepelpiercing of ‘borstring’ al in 1890 in de mode kwam? Alleen welvarende vrouwen konden zo’n piercing betalen, omdat de ring exclusief verkocht werd door een dure Parijse juwelier, aldus het boek ‘Anatomy and Destiny: A cultural History of The Human Body’.

“Gepiercete tepels stonden symbool voor opstandigheid en genot.”

Dankzij deze dure ringen bleven de borsten in constante staat van opwinding en leken ze groter. Alleen maar voordelen toch? Zo dacht niet iedereen er destijds over. Het zou het traditionele doel van de tepels (iets waar kinderen aan zogen) in het gedrang brengen. Gepiercete tepels stonden symbool voor opstandigheid en genot. De piercings werden vervolgens een vorm van privilege, omdat alleen welvarende blanke vrouwen konden rebelleren zonder ervoor gestraft te worden. Zien we het tegenwoordig nog steeds als een rebelse actie? Je opa en oma zullen misschien volmondig ja zeggen, maar de jongeren van nu zijn dit stadium al wel gepasseerd.

Wil je zelf een seksvraag stellen of gewoon meelezen? Volg Anne en Leila op Instagram.
Foto’s van Anna en Leila: @lennismore
Andere beelden: Istock

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen