Valentijn

The Art of Sexting: zo zag je crush je nog nooit

The Art of Sexting: zo zag je crush je nog nooit

Hieronder zie je een intiem zelfportret van Sarah Goodridge. Een schilderij dat ze speciaal voor haar minnaar heeft gemaakt in 1820. Sexten, we deden het al voor de komst van de smartphone. Maar hoe doe je het veilig? Deze Valentijnsdag helpt Charlie je een handje met The Art of Sexting.

Officieel is het woord sexting nog niet in de Van Dale opgenomen, maar iedereen weet wel wat het is. Het is een simpele en spannende manier om iemand op afstand op te geilen. Een piemel hier, een nipslip daar, verleidelijk in de camera kijken, filter erover en send! Sexy foto’s en filmpjes versturen is makkelijker dan ooit en heel wat mensen van alle leeftijden doen het. Er is ook niets mis mee, maar je wil niet in een van deze situaties belanden:

Ongewenste dick- of chickpics

Wanneer de buurvrouw wat te veel rode wijn op heeft of die ene Tindermatch waar je nummers mee uitwisselde zich verveelt, krijg je ineens een berichtje met een piemel of tepel, waar je niet om gevraagd hebt. De een ziet het als sexy spam en verwijst het bericht grinnikend naar de prullenmand, een ander kan zich er door bedreigd voelen. Sexten doe je best alleen als je zeker weet dat de ontvanger instemt. Net zozeer als je geen geslachtsdeel in your face wil krijgen van iemand die je niet aantrekkelijk vindt, wil je ook niet degene zijn die een sexy filmpje stuurt naar iemand die daar helemaal niet op zit te wachten.

Doorgestuurde sexts

Ook dit wil je niet: dat jouw pikante foto of filmpje, enkel bestemd voor de ogen van je crush, naar een ander doorgestuurd wordt. Als je foto op het internet belandt, kan dat nare gevolgen hebben voor je sociale en professionele leven en tot schaamte en pesterijen leiden. En eenmaal online krijg je een foto niet zo gemakkelijk verwijderd. Volgens Sensoa zijn het trouwens vooral jongens – 1 op 4 (!) – die zonder boe of bah de naaktfoto’s in hun inbox doorsturen naar al hun vrienden. Komaan heren, give us a break!

Laat je dus nooit onder druk zetten om een foto te versturen, doe het enkel met iemand die je vertrouwt en spreek af dat je elkaars foto’s verwijdert of versleuteld bewaart (lees hier wat je kunt doen als je een vervelende sexting-ervaring meemaakt). Hoe voorzichtig je ook bent, er is geen garantie dat je beelden niet zullen uitlekken. En dat zuigt, zeker op Valentijnsdag. Daarom hebben we een oplossing bedacht voor al je sexting-dilemma’s.

Dit is de oplossing: safe sexting

Soms is suggestie opwindender (en zeker veiliger) dan een vulva of piemel tonen. The Art of Sexting helpt je daarbij. Met deze website hoef je nooit meer je eigen edele delen de wereld in te sturen: die van een naaktmodel uit de 16de eeuw zijn net zo opwindend. Want de kunst van sexting is jezelf niet te tonen.

“De kunstgeschiedenis leert ons dat lekkere lijven in alle vormen en maten komen.”

Met The Art of Sexting kun je zelfs sexten met je pyjama aan. De mooiste modellen gingen uit de kleren zodat jij dat niet hoeft te doen, en meesterschilders uit lang vervlogen tijden werkten urenlang aan de meest ondeugende prentjes. Geen zorgen over body issues en geen filters nodig; dit is sexting made easy. Je kan kiezen uit plaatjes van allerlei lichamen. De kunstgeschiedenis leert ons dat lekkere lijven in alle vormen en maten komen. Grote of kleine borsten, dikke of dunne billen, een sixpack of een kiekenborstje? It’s all good and it’s all there.

Ook fijn: je hoeft niet je hoofd te breken over de perfecte caption, dat hebben wij al voor je gedaan. Ben je een Caption Queen? Dan kan je gewoon je eigen tekstjes over de foto’s zetten. Delen kan via Instagram stories, Snapchat en Facebook. Wel enkel via je smartphone.

Graag gedaan & Gelukkige Valentijn!

www.theartofsexting.com

PS: Mocht je na het versturen van een safe sext ervan overtuigd zijn dat de ontvanger ook jouw eigen lijf wil zien EN je privacy zal respecteren, hier nog een gouden tip van Charlie’s huisseksuoloog Wim Slabbinck: “Sexten is een heel normaal aspect van de seksuele ontwikkeling van jongeren. Vroeger nam men Polaroidfoto’s en stuurde die op met de post. Ook toen bestond er geen garantie dat je foto het daglicht niet zou zien, maar via sociale media kan het nu allemaal heel snel gaan. Het belangrijkste is dat beide partijen toestemmen om elkaar pikante foto’s door te sturen. Wanneer je elkaars grenzen respecteert en er sprake is van gelijkwaardige betrokkenheid, staat niets je in de weg om wat te experimenteren in het verleidingsspel. En wie graag op safe speelt, kan zichzelf ook altijd onherkenbaar op de foto zetten. Of helemaal niet – zoals gezegd is suggestie soms opwindender dan alles tonen. Wees creatief.”

 

Meer informatie over sexting vind je op www.sexting.be
Alle beelden zijn rechtenvrij en komen uit de bibliotheek van het Rijksmuseum in Amsterdam en The Metropolitan Museum in New York

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen