“Ik moet er niet aan denken om een fulltime vrouw te zijn”

Meet Michael a.k.a. Démi Blanché

Sophie houdt van mensen die buiten de lijntjes kleuren en een buitengewone job, passie of levenswijze hebben. Ze is ervan overtuigd dat elk verhaal de moeite waard is en deinst dan ook niet terug voor een openhartig gesprek. Vandaag gaat ze langs bij Michael en zijn vrouwelijke alter ego Démi.

Michael begon precies een jaar geleden met performen als drag queen. Hij heeft ondertussen een tiental shows gelopen en is niet meer van het podium af te slaan. Ik mocht een dagje met hem mee om stoffen en kontvulling te gaan shoppen en aanschouwde vol verbazing zijn vier uur (!) durende make-up sessie.

lintjesmatras

Michael, wat ben jij eigenlijk voor iemand?
“Haha, nou dat zal ik je eens vertellen. (lacht) Ik ben een 27-jarige jongen die positief in het leven staat. Eddie Murphy is mijn spirit animal want die gast is gewoon hi-la-ri-ous! Ik sta als floormanager in de Adidaswinkel in Antwerpen. Samen met mijn vriend woon ik in een knus appartementje in de stad. Ik vind mezelf een redelijk rustig persoon die het leven goed weet te relativeren.”

Ok, en wie is Démi Blanché?
Démi is mijn vrouwelijke alter ego en lijkt heel erg op mij. Ze zou m’n zus kunnen zijn. Positiviteit en humor zijn ook voor haar de sleutel tot een gelukkig leven. Haar naam slaat op mijn deels Afrikaanse roots. Vandaar dus Démi (half) Blanché (wit). Maar dat had je wel begrepen, zeker? Het enige grote verschil tussen ons is dat Démi Blanché extraverter is. Ze staat graag in het middelpunt van de belangstelling, ziet er altijd extravagant uit en durft vaak net wat meer dan Michael. Dat is ook wel logisch aangezien Démi mijn uitlaatklep is.”

BEGINTWEEDE

Ok,

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je onze gloednieuwe Charlie Club pins en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een Jaarabonnement en join the club!

Profielfoto van Sophie Lodewijks Door Sophie Lodewijks

Misschien kwam je fulltime social media geek, non-stop pinklover en part(y)time DJ Ghetto Titties Sophie al eens tegen in haar roze universum op het wereldwijde web. Sophie ziet er met haar zuurstokroze coupe misschien snoezig uit, ze is altijd op zoek naar de wildste avonturen. Ze kickt op excentriciteit en zoekt voor Charlie dan ook maar al te graag de grens op voor het schrijven van een openhartig stuk.

Lees Charlie. Deel Charlie. Word Charlie.

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken.

Kom dus bij de club en draag bij aan een eerlijk media-initiatief en een stem die nodig is!

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!