Column

Liefste Goedele, we moeten eens praten

Liefste Goedele, we moeten eens praten

Liefste Goedele, we moeten eens praten. Allereerst wil ik je graag vertellen dat ik je fantastisch vind. En piemels ook. Ik ben ongetwijfeld een van hun grootste en meest enthousiaste fans. Ik ben ook niet vies van een pijpbeurt meer of minder. Integendeel zelfs. Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik een penis in mijn mond nam, ik zat nu te rentenieren op Ibiza.

Wil dat zeggen dat ik het eens ben met de sekscolumn die je dit weekend schreef voor NINA? Nee. Niet echt. “Als je van je man houdt, dan hou je ook van zijn penis. Punt. Pijpen is je liefde tonen.” Pijpen is je liefde tonen? Staat dat er echt? “Ik hoor het nog vaak: vrouwen die hun partner niet graag of zelfs niet willen pijpen. Omdat ze het vies vinden. Of eng. Ben je jonger dan achttien, dan geef ik je alle respijt. Maar aan de andere vrouwen: jullie zullen toch uit jullie ‘pijp’ moeten komen.” Moeten moeten moeten. Jonger dan achttien, ouder dan achttien, beste vrouwen, jullie moeten absoluut niets. (Jullie trouwens ook niet hoor, mannen.)

Moeten moeten moeten. Jonger dan achttien, ouder dan achttien, beste vrouwen, jullie moeten absoluut niets. (Jullie trouwens ook niet, mannen.)

Goed, je nuanceert tussendoor wel wat. Zo laat je weten dat ‘niets moet’, maar vervolg je die zin wel door te zeggen ‘dat het toch vrij egoïstisch is om je man niet te pijpen’. Nogal contradictorisch, niet? En dan was er ook nog dit: “Dan mag je nog zo toegewijd al zijn hemden strijken, hem zijn café-avonden laten met zijn vrienden en de benen spreiden op zijn wenken, in zijn hoofd – en misschien ook in het echt – zal hij zoeken naar een vrouw die hem vol overgave pijpt.” Met andere woorden: je moet er niet van schrikken als je man je bedriegt. En eigenlijk is het ook wel je eigen schuld, dan. Had je hem maar moeten pijpen.

Ik vind het enorm fijn dat je tips geeft om mannen te tonen hoe hun penis de beste vriend kan worden van hun vrouw. Als je het daarbij gelaten had, had ik het vast een geweldig stuk gevonden. Ik werd zelfs instant geil van de zin ‘laat je penis speelse tikjes geven op haar billen, zoentjes op haar mond’. Maar dat verwijtende toontje erbij, dat afsluiten met ‘pijpen is het totaal aanvaarden van hem als man’, dat had toch echt niet gehoeven. Vrouwen hebben denk ik écht geen nood aan extra schuldgevoelens op seksueel vlak. Ik had van jou eerder verwacht dat je andere creatieve tips zou geven. Want uiteindelijk zijn er buiten pijpen nog heel wat andere manieren om een man seksueel te plezieren – dat weet jij volgens mij beter dan wie dan ook.

Om het kort samen te vatten voor de lezer: doe vooral wat je zelf wil, en waar jij je goed bij voelt, in bed (of elders). En laat je vooral niéts aanpraten door anderen. Je kan je lief ook graag zien zonder zijn of haar edele delen te likken.

Beeld: Shutterstock

Bij Charlie houden we wel van wat creativiteit. Wat doe jij graag in bed? 

Schrijf je reactie

22 reacties
 • marc van driessche says:

  ik zoek een vrouw die lekker pijpt

 • Lennert Cornette says:

  ‘Ik vind het enorm fijn dat je tips geeft om mannen te tonen hoe hun penis de beste vriend kan worden van hun vrouw. Als je het daarbij gelaten had, had ik het vast een geweldig stuk gevonden.’
  Dus tips om vrouwen te plezieren is oke maar tips om manen meer te laten genieten is niet oke. Het is pijpen, get over it. Denk je dat beffen o zo leuk is en dat het goed ruikt? Nee, mannen zetten zich daar gewoon over omdat er niets beter is dan uw partner optimaal te plezieren. Meestal staan mannen niet op het slikken maar een man vinden die er geen probleem mee heeft dat hij niet gepijpt wordt…veel succues met de zoektocht.

 • appel says:

  Goed artikel! Ik kan Goedele gelijk geven dat echte liefde daar wel wat tussenzit. Indertijd bij men ex pijpte ik echt absoluut niet graag. Ik had er geen behoefte aan en het zat me niet goed ook. Nu bij mijn huidige vriend doe ik het met plezier, ik geniet er zelfs van om hem te pijpen, en zoals ze zegt, ik ‘hou’ echt ook van zijn penis. Bij mijn ex was dat er gewoonweg niet. Het is dan niet te verwonderen dat ik kan zeggen dat ik mijn huidig vriend ook heviger graag zie. Mijn liefde is veel dieper en oprechter. Dus ik volg haar daarin mee. Anderzijds, het ‘moeten’ is er echt wel over. En zoals ik hier ook reeds gelezen heb, het is echt wel zo dat het gewoon alomtegenwoordig is dat die dingen gewoon verwacht worden van de vrouw. Je bent als het ware abnormaal indien je er niet comfortabel mee bent. Haar uitspraak dat je er niet van moet opkijken dat hij op een ander loopt omdat jij hem die overschatte pijpbeurt niet geeft, misselijkmakend. Wat een mentaliteit zeg. Geeft blijk van haar wijsheid …

 • Krisje says:

  ik heb al veel langer mijn bedenkingen over Goedele en haar verhaaltjes, tips en goedbedoelde informatie.

  Helaas draaft ze te pas en te onpas op in de media, maar kunnen we het eens hebben over hoe het echt gaat in het (sex) leven. Wat mij betreft is dat iets wat tussen 2 partners besproken wordt en ik hoef verre van de goedbedoelde Goedele shit te horen of te lezen in mijn bed.

 • M says:

  Ik kan niet voor alle mannen spreken, maar orale bevrediging is natuurlijk enorm fijn, als het goed gedaan wordt natuurlijk. Een vrouw die niet graag wilt pijpen.. maar geforceerd wordt om het toch te doen .. mja sorry maar ik kan dan niet begrijpen dat je als man daarvan kunt genieten.

  Mijn eigen vriendin vindt het zelf ook niet echt fijn om het te doen, ze geeft dat gerust toe en op zich vind ik dat natuurlijk wel jammer… maar er zijn nog zoveel anderen manieren om in een relatie seksueel aan je trekken te komen. Ikzelf vind het geweldig om haar oraal te bevredigen maar zelf verwacht ik niet dat zij dan ook hetzelfde bij mij doet. Maar af en toe gebeurd het dan eens toch, zonder dat ik er naar vraag ofzo en dan weet ik ook dat zij niet het gevoel heeft van “ik moet” .. of “ik zal het toch maar eens doen om hem happy te houden” en dan kan ik als man daar wel echt van genieten.

  Orale bevrediging is een kunst in mijn ogen. ’t Is niet iets wat je op 1,2,3 onder de knie zal krijgen en bij elke persoon is het anders. Het nadeel is dat nog steeds veel mensen de “porno” manier als referentie zien (vooral de jeugd dan) .. daar worden vrouwen gewoon volgespoten met de smile tot achter hun oren of blijven ze kokhalzend maar verder pijpen.. persoonlijk snap ik niet wat daar fijn aan is zowel voor de man als voor de vrouw.. maar goed.

  Het punt is… sex is voor iedereen verschillend en ieder heeft zijn noden, behoeftes, verlangens en fantasieën … als je binnen je relatie over al die zaken niet kan praten dan heb je een probleem vind ik. Als je als man echt een enorm probleem ervan maakt dat je vrouw / vriendin je niet wilt pijpen.. tjah.. dan moet je misschien eens bij jezelf kijken waarom je dat zo belangrijk vindt in een relatie. Als je als vrouw je man / vriend echt niet wilt pijpen, dan zal daar wel een goede reden voor zijn.. misschien zelfs eentje die op te lossen valt, maar hoe dan ook.. vind ik niet dat je binnen een relatie je schuldig moet gaan voelen omdat een van de twee partijen iets niet ziet zitten.

  Mijn enigste opmerking is wel.. als je nog nooit in je leven iemand gepijpt of gebeft hebt, ga er dan ook geen oordeel over vellen. Je kan misschien “denken” dat iets zo of zo is.. maar zolang je het nooit echt geprobeerd hebt weet je het toch niet.. en nogmaals.. praten, praten, praten.. that’s the key to ultimate sexual pleasure.

 • boris says:

  Goedele, je bent een vrouw naar mijn hart

 • MisterW says:

  Hier wordt wel gebeft, niet gepijpt. Sja, dat mis ik soms wel, maar wat doe je eraan? In elke relatie mis je dingen die je in een andere relatie misschien wel zou hebben, so what, dat hoort erbij, maakt deel uit van een gezonde relatie. Het is niet aan Goedele om dan te gaan bepalen of er al dan niet genoeg liefde in onze relatie wordt getoond, ik zie de link tussen pijpen en liefde tonen niet. Haar uitspraken vind ik nogal vreemd, ze passen niet bij het wederzijds respect dat ze normaal predikt.

 • Lien says:

  Ik vind het schrijnend en ongelofelijk jammer dat iemand met haar achtergrond zo’n stuk heeft neergepend. Waar ik het warm van krijg, is consensus. Van elkaar helemaal begrijpen. Van niks moeten. Van vrij zijn. Net dat laatste is zo’n belangrijke boodschap naar jongeren toe. Van een gemiste kans gesproken…

 • Als je als partners binnen een relatie orale seks beiden hét ultieme teken van liefde vindt, dan heeft niemand daar zaken mee en dan is dat helemaal fijn. Maar dat Goedele of wie dan ook zomaar ineens wetten en regels gaat stellen voor alle koppels, dat is gewoon stoken van het zuiverste soort. In hoofden en in relaties. Op wat baseert zij zich? Op een hoop probleemgevallen die ze in haar beperkte klinische carrière in haar praktijk zag? Op een rits extreme zonderlingen die ze sprak tijdens haar freakshows op de commerciële televisie? Of op haar eigen (mislukte) relaties.
  Complete nonsens. Iedereen MOET vooral doen waar hij én zij blij en gelukkig van worden. Of dat nu oraal, vaginaal, anaal of allemaal is.
  De sekstips die ze af en toe de wereld in gooit, kon ik steeds appreciëren. Sommigen werden getest en goedgekeurd. Maar nu is ze mij kwijt.

 • Francisca says:

  Pijpen is niet slecht, maar moeten pijpen, dat is om te kotsen. Letterlijk. Als ik een euro kreeg voor elke keer ik ongevraagd een piemel in mijn gezicht geduwd kreeg, ik kon mee rentenieren. Laten we (sommige!) mannen vooral niet nog meer stimuleren om zich ongevraagd op te dringen. Er is zo al seksueel geweld genoeg. Als een vrouw het wil en dat leuk vindt zal ze hem zelf wel komen zoeken down under. En nee dat moet niet, maar het is leuk als het mag 😉

 • Den Echte says:

  Euhm Goedele,
  Ik wil niet grof zijn maar de veralgemeningen swaffelen me hier rond de oren. Ik ben een man en mijn favoriete lichaamsdeel/delen (als ik al kan kiezen) zijn mijn hersenen. Nooit een probleem gehad om gepijpt te worden maar het is niet leuk om herleid te worden tot een lul op pootjes.
  Ik zou zeggen, ga eens naar youtube en zoek “the herbaliser / sensual woman”. https://www.youtube.com/watch?v=wHykGbUxcDI
  Sorry dat “kwakje” moest er even uit 🙂

 • Peter Debaere says:

  hoi, iedereen, het is een feit dat de vrouw door de jaren heen altijd maar meer ten dienste is gaan staan en is (jawel en jammer) moeten staan in dienst van de man, de verre geschiedenis en in de nog huidige primitieve stammen was en is het nog totaal anders. De evolutie nu is dat niemand meer echt weet van spontaan en naturel is, het ervaren, erkennen en herkennen van goesting en dat kunnen delen. Er wordt altijd maar gedacht van ‘wat wordt van mij verwacht’, terwijl het eigenlijk zou mogen en zelfs ( jawel en goed ) moeten zijn dat ik doe en ik respect hoe de ander ook maar reageert, zonder verwachtingen maar gewoon doen waarin we goesting in hebben met de openheid van geest dat nee altijd kan, als is het soms ja, dan hoeft het niet altijd

 • dieter says:

  Goedele’s uitspraken veronderstellen ook steeds dat de man niet liever heeft dan al die extra’s. Zo praat ze mannen ook meer complexen dan oplossingen aan. Je zou maar eens blij durven zijn met gewone sex. Hé Ho! Ben je wel een man!?

  Als mijn vrouw wilt tonen dat ze van mij houdt dan kan ze inderdaad het beste haar mond gebruiken: door het te zeggen.
  Daar krijg ik pas een warm gevoel van.

 • Ruth says:

  Beste Evelien,

  Een paar jaar geleden zou ik je compleet gelijk gegeven hebben. Als partner moet je helemaal niks en “slikken” zag ik als een verplichting en onderdanige houding. Ondertussen echter heb ik aan de stormen in mijn hoofd en hart gewerkt en kan ik je het volgende vertellen. Als er iemand is die all the way wil gaan binnen een relatie met een partner van wie ik hou, ja, dan ben ik het wel. Het verlangen om mijn vriend oraal te bevredigen komt voort uit een diepe liefde, overgave en respect dat ik enkel voor hem voel (sorry voor de andere mannen daarvoor, nope, it wasn’t good enough for me I guess). Omgekeerd verwacht ik ook wel enigzins hetzelfde, net als een onberispelijke hygiëne. Wat Goedele zegt mbt leeftijd lijkt me heel terecht gezien orale seks soms wel vrij technische materie kan zijn (als je’t goed wil doen, de seksbijbel van G is top). Ik hoop Evelien dat ook in jouw hoofd de storm mettertijd kan gaan liggen zodat je kan zien dat het schuldgevoel dat je krijgt (als hij vreemdgaat, is het je eigen schuld?!) vooral bij jou ligt en niet in de mond van Goedele. De details over het rentenieren vond ik trouwens vele malen aanstootgevender dan wat in het artikel stond. Liefde is overgave. Ik wens iedereen een lief toe waarbij je je volledig kunt laten gaan.

  • Beste Ruth,
   Ik dacht dat het wel duidelijk was dat ik een grapje maakte over dat hele rentenieren. (Als ik ooit genoeg geld zou hebben om te gaan rentenieren, zou het al zeker niet op Ibiza zijn, trouwens.)
   Ik heb trouwens geen last van dat schuldgevoel, maar dat maakt het nog niet oké om andere vrouwen dat aan te praten. Het is nogal common om vrouwen schuldgevoelens aan te praten op vlak van wat ze wel of niet doen in bed. Dat is nochtans nergens voor nodig.
   Verder ben ik het wel met je eens dat ‘liefde overgave is’. Over de rest kunnen we het gewoon vriendschappelijk oneens zijn.

 • Zeg niet dat je slikt of ik geef je een virtuele mot, Evelien. Los daarvan, waar er gebeft wordt, mag er ook gepijpt worden wat mij betreft. Ik begrijp wel een beetje dat als je een man zijn piemel afwijst dat je hem dan afwijst. Als een man mijn vagina zou afwijzen, zou ik me toch ook een beetje afgewezen voelen.

  • Veerle says:

   @Ann-Marie
   ok; ik zou me ook afgewezen voelen; maar dat wil dan nog niet zeggen dat iemand niet van je houdt

  • Maarten says:

   Ik denk vooral dat je daar in alle openheid tegenover elkaar (met jullie tweetjes) moet kunnen over praten en luisteren naar elkaar. En iemand forceren, in wat dan ook is nooit goed! En voor die dingen doen die jullie beide fijn vinden!

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen